MiesoPL Posted March 17, 2010 Report Share Posted March 17, 2010 Witam. Zamierzam wstawć do mojej M16 JG III gen. Bore Upa. Tylko nie wiem, której marki. Czytałem, że Deep Fire się nie opłaca. Zasatanawiam się teraz nad Guarderem ( http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=3357 ). Czy jest to dobty wybór? Czy może jakaś inna firma produkuje lepsze zestawy w podobnej cenie? Jeżeli już zdecyduję się na zakup zestawu Bore Up to będę musiał jeszcze coś wymieniać? Pozdawiam Sz.R Quote Link to post Share on other sites
overs Posted March 17, 2010 Report Share Posted March 17, 2010 #MiesoPL kolego na temat BU na forum juz bylo troche tego. Jak zawsze niezawodna opcja szukaj. Guarder lub Systema , osiągi te same , Systema jest droższa. Wiec jak nie widać różnicy po co przepłacać ... Quote Link to post Share on other sites
MiesoPL Posted March 17, 2010 Author Report Share Posted March 17, 2010 Szukałem, Szukałem i nic... Ale dzięki za radę. A jeszcze drugie pytanie? Muszę coś jeszcze wymieniać? Quote Link to post Share on other sites
overs Posted March 17, 2010 Report Share Posted March 17, 2010 (edited) a prosze : http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=87300 nie nic nie trzeba wymieniac, zestaw zawiera już wszystko co potrzebujesz :) masz jeszcze tu: http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=41200&hl= Edited March 17, 2010 by overs Quote Link to post Share on other sites
MiesoPL Posted March 17, 2010 Author Report Share Posted March 17, 2010 A coś w gearboxie? P.S po tym BU będe mógł wstawić lufe 590mm? Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted March 17, 2010 Report Share Posted March 17, 2010 Teoretycznie możesz wstawić lufe 590mm. w GB nie ma sensu nic wymieniać. Quote Link to post Share on other sites
MiesoPL Posted March 17, 2010 Author Report Share Posted March 17, 2010 Czyli wnioskuję, że gearbox, zębatki, łożyska powinny wytrzymać? A z lufą - czemu teorytycznie? :???: Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted March 17, 2010 Report Share Posted March 17, 2010 Czyli wnioskuję, że gearbox, zębatki, łożyska powinny wytrzymać? A z lufą - czemu teorytycznie? :???: Bo musi być dobra szczelność, żeby stosunek powietrza dawkowanego z cylindra do objętości lufy był przynajmniej 1,4/1,5, jeśli jest mniej to są fajne skoki efpeesów na wylocie (spore straty celności). Wymiana zespołu cylindra nie ma wpływu na wytrzymałość owych podzespołów, a nawet bym powiedział, że przy dobrym złożeniu zwiększy żywotność szkieletu GB (większa szczelność). Quote Link to post Share on other sites
szumitek Posted March 17, 2010 Report Share Posted March 17, 2010 590mm to max długość lufy jaką obsłuży cylinder BU typu0 nie przedłużony. Teoretycznie dlatego bo żeby był przyrost mocy cały układ pneumatyki musi być szczelny. Quote Link to post Share on other sites
sakamuto22 Posted March 17, 2010 Report Share Posted March 17, 2010 A jeszcze drugie pytanie? Muszę coś jeszcze wymieniać? Jeśli nie chcesz mieć spadku fps po jakimś czasie, to springa na firmowego. Ja po roku straciłem ponad 90fps... Quote Link to post Share on other sites
MiesoPL Posted March 17, 2010 Author Report Share Posted March 17, 2010 Czyli nie ma sensu pchać 590mm? No w sumie to po co taka długa... Dzięki za pomoc chłopaki. :-) Quote Link to post Share on other sites
Sebi_S Posted March 17, 2010 Report Share Posted March 17, 2010 Borek Guarder .lufa 509mm dobra guma ,porządne złozenie Quote Link to post Share on other sites
MiesoPL Posted March 18, 2010 Author Report Share Posted March 18, 2010 Ok. Tak zrobię. Dzięki za rady! Quote Link to post Share on other sites
Wolfran Posted March 18, 2010 Report Share Posted March 18, 2010 BU kup na www.taiwangun.com jest 20zł taniej niż na specshop Quote Link to post Share on other sites
MiesoPL Posted March 20, 2010 Author Report Share Posted March 20, 2010 BU kup na www.taiwangun.com jest 20zł taniej niż na specshop Ale gdyby doliczyć do tego koszty przesyłki, to mi wychodzi na to samo co na specshopie.pl a tam już za przesyłę nie płaę. 8-) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts