BilliKostnica Posted April 1, 2010 Report Share Posted April 1, 2010 Witam, dziś po strzelance zauważyłem że wypada taka złota część która jest na końcu lufy. Nie wiem co to dokładnie jest, wygląda jak taki malutki walec (ok. 1,5cm. i średnicy ok. 6,5mm.). Włożyłem go i znowu wypadał, po następnym włożeniu na razie siedzi. Czy może ktoś mi powiedzieć co to jest i czy to dalej będzie wypadało czy trzeba coś zrobić? Pozdrawiam EDYTA: Wszyscy wiemy dobrze o co chodzi. Po prostu mi chodzi o część która jest złotego koloru... To może mi ktoś sensownie odpowiedzieć? Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted April 1, 2010 Report Share Posted April 1, 2010 (edited) Daj fotę tego czegoś to prędzej Ci pomożemy... [...] Edited April 2, 2010 by Foka Quote Link to post Share on other sites
DuszeK Posted April 1, 2010 Report Share Posted April 1, 2010 A ja obstawiam ze może być to pierścień od stabilizacji lufy w komorze h-u ;] tylko zależy jeszcze gdzie Ci to wypada ;] Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted April 1, 2010 Report Share Posted April 1, 2010 Napisałem Ci: daj fotę. W złotawym kolorze jest w giwerze parę cylindrycznych obiektów. Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted April 1, 2010 Report Share Posted April 1, 2010 A ja obstawiam ze może być to pierścień od stabilizacji lufy w komorze h-u ;] Tak? Średnicy 6,5mm? Lufa ma średnicę wew. ok 6.0-6.1mm a zewnętrzną ponad 8mm, raczej ciężko by to było to. Quote Link to post Share on other sites
BilliKostnica Posted April 2, 2010 Author Report Share Posted April 2, 2010 Wygląda to jeszcze jak by było częścią tłumnika ognia. Quote Link to post Share on other sites
BilliKostnica Posted April 2, 2010 Author Report Share Posted April 2, 2010 Nie dam foty bo pisałem że włożyłem i za drugim razem siedzi już na swoim miejscu i nie mam jak tego wyciągnąć. Quote Link to post Share on other sites
gryncek1 Posted April 2, 2010 Report Share Posted April 2, 2010 Hmm ja w ics;ie na końcu mam mały złoty pierścień ciut szerszy od lufy, który nie pozwalał w razie czegoś, wypadać/ruszać się lufie, lecz nie dało się wsadzić dłuższej, jeśli to to, możesz spokojnie zgubić, ja latam bez tego, lufa nie rusza się, siedzi mocno w hop'upie... Quote Link to post Share on other sites
BilliKostnica Posted April 3, 2010 Author Report Share Posted April 3, 2010 (edited) Tak, to o ten pierścień mi chodzi :) Dzięki. A żeby nie robić tematu następnego to mam jeszcze jedno pytanie. Jeżeli kupię górny GB 420 fps i mam lufę KM-Head 6,03 to jak wzrośnie mi zasięg (teraz jest oryginalny gb ten co był na początku 330fps). * http://madonion.eu/Zestaw_D_do_tuningu_M4_BoreUp_p492.html Edited April 3, 2010 by BilliKostnica Quote Link to post Share on other sites
gryncek1 Posted April 3, 2010 Report Share Posted April 3, 2010 Nie da się wiedzieć, wsadź i idź na chrono. Quote Link to post Share on other sites
BilliKostnica Posted April 5, 2010 Author Report Share Posted April 5, 2010 Ale przyrost 80-90 fps. to będzie jakieś +10-15m? Quote Link to post Share on other sites
gryncek1 Posted April 6, 2010 Report Share Posted April 6, 2010 (edited) Zależy od kulek, pogody, lufy, ale mniej więcej tyle... Edited April 6, 2010 by gryncek1 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts