zet Posted October 15, 2004 Report Share Posted October 15, 2004 Mam taki problem , znalazłem buty wojskowe skórzane , tylko że jeden z nich jeest za ciasny - dokładnie za wąski. Dlatego prosze :D o jakieś pomysły jak rozciągnąć,rozepchać,poszerzyć tak aby były szersze - ??? PILNE !!! PS. teraz trzymam w nich stope ze skarpetą wełnianą :D ale raczej nie pomaga :cry: i boli jak cholera :( . Quote Link to post Share on other sites
GOT_Veto Posted October 15, 2004 Report Share Posted October 15, 2004 slyszales o prawidlach do butow ?? powinno pomoc... Pozdrawiam Veto Quote Link to post Share on other sites
Kendzior Posted October 15, 2004 Report Share Posted October 15, 2004 a ja Ci proponuje troszku pochodzic w nich az sie same rozejda i dopasuja do sptopek Quote Link to post Share on other sites
ghost666 Posted October 16, 2004 Report Share Posted October 16, 2004 najprosciej - oddaj do szewca, a on je powiekszy na odpowiednim prawidle etc Quote Link to post Share on other sites
LameBoy Posted October 16, 2004 Report Share Posted October 16, 2004 albo wsadź tam w poprzek kilka patyków, ułamanych na miarę, obok siebie zeby rozpychały but na żądaną prze ciebie szerokość, posmaruj zewnętrzną część buta gumą arabską dla izolacji i wlej do nich ciepłej(ok 50-60 stopni) wody, wodę wymieniaj na ciepłą - ale nie gorącą! kiedy jej temperatura spadnie poniżej 30 stopni, po około 2ch godzinach osusz but (możesz już zdrapać gumę arabską bo była po to żeby woda nie przeciekła na zewnątrz) i powinny się rozejść - tylko susz powoli, nie suszarką tylko np postaw je gdzies spokojnie - nie za blisko kaloryfera, osuszaj co jakis czas np chusteczkami itp, zeby nie zgniły ani nie zagrzybiały powinno być OK :twisted: Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted October 16, 2004 Report Share Posted October 16, 2004 Najlepszy sposób IMO to rozchodzic je w deszczowej pogodzie - zapastuj tylko i wylacznie szwy. Dwa dni ciepienia, tydzien kuracji obcierki i powinno byc po problemie. Quote Link to post Share on other sites
RAI wilku Posted October 16, 2004 Report Share Posted October 16, 2004 witam jeśli są to polskie buty ogólno wojskowe zwane nie wiem czemu desantowymi to same się rozejda o około 2 numery, cierpliwosci. A najlepiej zanieś do szewca, jeśli sie spieszy. pozdr wilku Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts