szczupe Posted April 6, 2010 Report Share Posted April 6, 2010 Czy ktoś orientuje się o ile dłuższa jest prowadnica dyszy w głowicy cylindra v.3 przeznaczonej do replik G36, AUG i SIG w stosunku do prowadnicy w standardowej głowicy v.3? Chodzi mi np. o taką http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=1597 Jeżeli ktoś ma taką możliwość prosił bym też o zmierzenie długości prowadnicy dyszy w standardowej głowicy cylindra v.3 Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted April 7, 2010 Report Share Posted April 7, 2010 Stock CM031 - około 16,3-16,4. Systema Bore do AK - około 16. Mierzone zwykłą suwmiarką więc pomiar końcówek średnio dokładny, ale generalnie różnice niewielkie. Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted April 8, 2010 Report Share Posted April 8, 2010 Prowadnica w głowicy z repliki g36 (jakaś stockowa nie pamiętam jaka) ma długość ~19,5mm. Quote Link to post Share on other sites
szczupe Posted April 8, 2010 Author Report Share Posted April 8, 2010 No właśnie nie jestem pewien ale wydaje mi się że w chińskich replikach G36 prowadnica dyszy ma standardową długość... Pytam ponieważ zamówiłem na asgshop.pl taką głowice cylindra Deep Fire. Na zdjęciu przedstawiającym produkt prowadnica dyszy jest sporo dłuższa w porównaniu do standardowej natomiast głowica którą otrzymałem ma identyczną długość (ok21mm) prowadnicy co prowadnica w standardowej głowicy v.3 Guardera - o takiej. Widać to na tym zdjęciu: http://images49.fotosik.pl/281/6a83fb333efa724emed.jpg Sam już nie wiem co o tym myśleć... :roll: Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted April 8, 2010 Report Share Posted April 8, 2010 Dluzsza prowadnica poprawia tylko ulozenie dyszy jezeli dysza jest dluga. Dzieki temu dysza ma mniejsze odchyly ba boki. Przy szybkich tuningach mozliwe ze poprawia to prace - w sensie przy zacince nie pojdzie ci dysza (lub przy bardzo mocnych) bo mniej sie wygnie na bok. Ale tak naprawde mozna stosowac zwykla glowice do v3. Roznica jest raczej kosmetyczna i minimalna. Gorzej przy scarach ktore maja mega dlugie dysze - wtedy to moze miec wieksze znaczenie (pisze na podstawie doswiadczen z 2 augami ktore mam). ps. 2 lata katowania 2 replik i z dyszami/glowicami cylindra nie mialem problemu. W jedej jest dluzsza borkowa, w drugiej krotka normalna. Quote Link to post Share on other sites
szczupe Posted April 8, 2010 Author Report Share Posted April 8, 2010 No właśnie o to chodzi że na głowicy którą aktualnie używam dysza przy maksymalnym wysunięciu ma znaczne odchyły które chciałem zniwelować... Na dyszy o standardowej średnicy nie miałem tego problemu - wystąpił dopiero po wstawieniu borka. @MAJOR762 Wiem że jestem upierdliwy ale czy jesteś pewien tych pomiarów? Mi jak nic wychodzi 21mm w standardowej gł. v.3 Quote Link to post Share on other sites
xel20 Posted April 8, 2010 Report Share Posted April 8, 2010 http://myk.elkopytko.pl/inne/DSC00640.JPG Głowica pj v3. zdjęcie zrobione przed chwilą, niezbyt dobrej jakości ale da się odczytać pomiar. Suwmiarka walnięta więc wynik może być przekłamany o jakieś 0.2mm. Niemniej jednak wynika z tego iż MAJOR762 podał dobre dane. Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted April 8, 2010 Report Share Posted April 8, 2010 Cholera, walnąłem się na klawiaturze. Dla Borkowej miało być około 17mm a nie około 16mm. Dla stocka się zgadza - około 16,3mm. Quote Link to post Share on other sites
szczupe Posted April 9, 2010 Author Report Share Posted April 9, 2010 Sprawa się wyjaśniła... Faktycznie zaszła pomyłka i otrzymałem głowicę z krótką prowadnicą. Dzisiaj otrzymałem tą właściwą więc jak dla mnie temat jest już zamknięty. Dziękuję Panowie za zaangażowanie ;-) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts