Magnus14 Posted April 7, 2010 Report Share Posted April 7, 2010 Witam Przymierzam sie do kupna batki. Posiadam replikę G3 ( ten: LINK ) Napięcie batki wezmę 9,6 V ponieważ z tego co wyczytałem wyższe moze uszkodzić replikę. Tylko który typ baterii wybrać? Dodam że będę wprowadzał lekki tuning. Bateria 1 BATERIA 1 Bateria 2 BATERIA 2 Wiec która lepsza (pomijając różnice pojemności)? Quote Link to post Share on other sites
seger Posted April 7, 2010 Report Share Posted April 7, 2010 (edited) http://www.auta-rc.pl/pakiet-sanyo-nicd-n1...700-p-1023.html sporo lepsze. Edited April 7, 2010 by seger Quote Link to post Share on other sites
Agata Posted April 7, 2010 Report Share Posted April 7, 2010 Seger ma rację, kup sobie Sanyo NiCD, albo jakiegoś NiMH z górnej półki. Jeżeli by Cię interesowało, to mam w sumie jeden pakiet 9.6V Sanyo 1700mAh. Quote Link to post Share on other sites
Magnus14 Posted April 7, 2010 Author Report Share Posted April 7, 2010 Hm... trochę małą pojemność myślałem o co najmniej 2000 lub więcej. Myślałem że firefox robi dobre baterie i co jest że to tak ujmę niezwykłego w Sanyo ? :) Quote Link to post Share on other sites
seger Posted April 7, 2010 Report Share Posted April 7, 2010 firefox robi gówno a nie baterie... to 1700 od sanyo bedzie lepiej działac niż 4000mAh od firefoxa. Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted April 7, 2010 Report Share Posted April 7, 2010 Ta jest. Prawdę pisze seger. Sanyo o wiele lepiej oddaje prąd niż Firefox, a trzyma podobnie, przy mniejszej pojemności. Po prostu bardzo wydajne są te ogniwa i tyle. Mam RC ponad 2-letnie i jeszcze długo podziałają... oj długo ;-). Quote Link to post Share on other sites
Magnus14 Posted April 7, 2010 Author Report Share Posted April 7, 2010 (edited) Czyli Firefox jest mocno przechwalony. (przynajmniej na Taiwan) Gdzie znajdę jakiś opis recenzje baterii sanyo i czy po tuningu będzie ,,nadążać"? EDIT: Przeszukuje szukajką drugi raz i nie natrafiłem na nic konkretnego. Edited April 7, 2010 by Magnus14 Quote Link to post Share on other sites
seger Posted April 7, 2010 Report Share Posted April 7, 2010 nie ma opisu, recenzji baterii bo jest zbedny. nie wiesz ze to co sprzedajesz zachwalasz ;) ? to ze sporo sklepów pisze ze ff lub o zgrozo intellect są lepsze od sanyo to "troche" nad wyrost. ;] po tuningu bedzie nadążać ta bateria, niska rezystancja, dobra wydajnośc pradowa, bateria ok. Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted April 7, 2010 Report Share Posted April 7, 2010 O google się popsuło? Dziwne mi działa, np. takie coś: http://cokupic.pl/produkt/Sanyo-Bateria-AE...000mAh-Large-RC - mam taki sam pakiet dokładnie i podpisuję się pod tym oburącz. Quote Link to post Share on other sites
Katana Posted April 8, 2010 Report Share Posted April 8, 2010 To ja się podłącze pod ten temat o ogólnym tytule ''Batka"" MIanowicie mam baterie Strike Systems 3000 9,6. Zaraz po naładowaniu na mikroprocesorówce pokazuje mi napięcie około 11, replika podłączona do tej baterii ma reakcje na spust nieziemsko szybką, a i ROF bardzo dobry (120 Guarder). Ale juz dzień, czy dwa po naładowaniu, kiedy bateria tylko sobie leży i czeka na strzelanie, reakcja jest żenująco wolna a rof niski. Czego to jest wynikiem? ładuje zawsze na mikro w trybie 0,8-0,9 AMP (takie zalecenie z instrukcji na Specu). Quote Link to post Share on other sites
Agata Posted April 8, 2010 Report Share Posted April 8, 2010 Są mikro i mikro, są baterie i baterie, są ludzie i taborety :) Prawie każda bateria świeżo po ładowaniu zachowuje się cudownie, a w szczególności, gdy jest ciepła. Już po raz któryś z rzędu powiem, kupuje się baterie FIRMOWE, czyli firm, które je produkują : Sanyo, GP, Intellect (od biedy) i KAN (też od biedy). No ewentualnie jak ktoś je gdzieś znajdzie, to Grepov są całkiem przyzwoite jeszcze. Reszta wynalazków jak Firefox, G&P, Stirke Systems nie istnieją. To są odpady produkcyjne na które ktoś strzelił ładną nalepkę. Quote Link to post Share on other sites
Kaczma Posted April 9, 2010 Report Share Posted April 9, 2010 Gdzieś czytałem że pakiety Strike Systems są robione na ogniwach GP, nie wiem czy to prawda :) Quote Link to post Share on other sites
Agata Posted April 9, 2010 Report Share Posted April 9, 2010 Firma to nie wszystko. Liczy się jeszcze data produkcji i co to za model. Quote Link to post Share on other sites
Magnus14 Posted April 28, 2010 Author Report Share Posted April 28, 2010 Znalazłem sobie nową batkę Sanyo NiCd 9.6V 1100mAh za 56zł. Raczej się opłaca? 2. Czy wejdzie do mojej kolby? Pisze że jest przystosowana do MP5. Oto ona: Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted April 29, 2010 Report Share Posted April 29, 2010 Jak dobrze myślę, to to są ogniwa cadnica, takie bardziej niż średnie one są, tym bardziej, że nie wiadomo ile czasu one "leżakowały" i w jakim stanie naładowania/rozładowania. Quote Link to post Share on other sites
Magnus14 Posted April 29, 2010 Author Report Share Posted April 29, 2010 Ta batka na zdjęciu to właśnie Sanyo opisana wyżej. Sklep ma dobrą opinie wiec powinna być ok. Czy wejdzie do mojej kolby ( G3 )? Pisze że jest przystosowana do MP5. Quote Link to post Share on other sites
Agata Posted April 29, 2010 Report Share Posted April 29, 2010 Mój ojciec 20 lat temu używał tych baterii do zasilania nadajnika. To jest zabytek co najwyżej ;) z resztą one są rozmiaru AAA jak się nie mylę i się do normalnego aega nie nadają Quote Link to post Share on other sites
seger Posted April 29, 2010 Report Share Posted April 29, 2010 są to kr 1100AAU, bedą banglac ale raczej niezbyt wysilone repliki ;) Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted April 30, 2010 Report Share Posted April 30, 2010 Czyli cadnica, dobrze napisałem znakiem tego. Jak Seger mądrze napisał, do niezbyt wysilonych replik. Z batami masz tak jak z samochodami np. nie wszystko ferrari co szybko jeździ ;-). Jak szukasz Sanyo to ogniw RC szukaj. A co machineguna zdania są podzielone ;-). Quote Link to post Share on other sites
Magnus14 Posted April 30, 2010 Author Report Share Posted April 30, 2010 (edited) To czy któraś z tych będzie sie nadawać ( NiCd) ? http://www.machinegun.pl/sklep/index.php?c...e=1&sort=5a Edited April 30, 2010 by Magnus14 Quote Link to post Share on other sites
seger Posted April 30, 2010 Report Share Posted April 30, 2010 poza tym ta bateria którą pokazałeś jest do chwytu przedniego w mp5 :) jak masz stała kolbę w g3 to bierz pakiet duży :) albo li-po :D Quote Link to post Share on other sites
Magnus14 Posted April 30, 2010 Author Report Share Posted April 30, 2010 Nie chcę batki LI-PO ponieważ z nią trzeba dużo bardziej uważać. Ponawiam pytanie: To czy któraś z tych będzie sie nadawać ( NiCd) ? http://www.machinegun.pl/sklep/index.php?c...e=1&sort=5a Quote Link to post Share on other sites
decigner12 Posted May 1, 2010 Report Share Posted May 1, 2010 Jak seger radzi kup sobie lipo. Ja mam od 5 miesięcy i bangla jak trzeba. chwilowo bez balancera, bo wszystkie repliki w rozsypce, ale 0.01v to niezbyt duża różnica na celach. W dodatku nie pada tak w zimie, ale też delikatnie gorzej z wydajnośćią, jednak nie tak jak zwykłe batki. Quote Link to post Share on other sites
lustro55 Posted May 5, 2010 Report Share Posted May 5, 2010 A jeśli mam zwykłą ładowarkę (była dołączona do repliki) to czy naładuje nią także pakiet 9,6? Quote Link to post Share on other sites
OJ Junior Posted May 8, 2010 Report Share Posted May 8, 2010 (edited) dobra to ja się dołączę....Jaką batkę mi radzicie do M4 s System.....jest tam mało miejsca na batkę ale trochę przerobiłem i mieści się 9.6 1100 ni mh bo batki o większych pojemnościach mają większe ogniwa i już nie wejdzie.. Może coś z Sanyo ? lub G&P http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=3382 z góry dzięki za pomoc :) Edited May 8, 2010 by OJ Junior Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts