Viamortis Posted April 8, 2010 Report Share Posted April 8, 2010 Witam. Zamawiał ktoś z ACM gear? Jak wygląda współpraca z nimi? Quote Link to post Share on other sites
augustox Posted April 10, 2010 Report Share Posted April 10, 2010 Zamówiłem jakoś na początku kwietnia, bodajże pierwszego, a 6 kwietnia dostałem maila, że paczka dziś zostania spakowana a jutro dostanę numer wysyłki. Do dziś numeru nie dostałem ale czytając ich forum i relacje kolegi który też u nich brał sami twierdzą, że póki są "zagubieni i wciąż się uczą" więc dlatego te opóźnienia. Możliwe, że moja paczka została już wysłana tylko nie zaktualizowali na stronce. Na ich forum również wiele postów, że się "uczą" ale pocieszeniem jest to, że w każdej wiadomości bardzo przepraszają. Zniżka -15% to jak dla nas mały pic na wode - nie obowiązuje gdy płacimy Paypalem.... Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted May 7, 2010 Report Share Posted May 7, 2010 No cóż, szybcy nie są. 23.04 zamówienie, 29.04 zmiana na Delivered i info "tracking number follows in 1-2 days" jednak paczka została wysłana dopiero 05.05 (co widać na trackingu - numer dosłali 06.05). Quote Link to post Share on other sites
danmac2000 Posted August 31, 2010 Report Share Posted August 31, 2010 (edited) Czy ktoś otrzymał od nich jakiegokolwiek maila , bo mi nie odpowiadają a wysłałem juz z 10 wiadomości. Zamówienie 17/08/2010 i ciągle Processing . Zero kontaktu . Poprzednie zamówienie 28/06/2010 i zero problemów . EDIT: Otworzyłem spór w Paypalu , na drugi dzień otrzymałem zwrot kasy . Zero odzewu ze sklepu . Edited August 31, 2010 by danmac2000 Quote Link to post Share on other sites
MartiN_BB Posted May 10, 2012 Report Share Posted May 10, 2012 Po raz pierwszy spotkałem się z taką sytuacją w sklepie z HK. Zamówiłem lunetę dnia 7 maja, kasę wysłałem paypalem. 8 maja status zamówienia zmienił się na "Shipped" wraz z numerem trackingowym. (paczka już w drodze) Niesamowicie szybka realizacja... Quote Link to post Share on other sites
kosteQ86 Posted July 6, 2012 Report Share Posted July 6, 2012 Zamawiałem z 2-3 razy, czas realizacji standardowy czyli do 2 tygodni Quote Link to post Share on other sites
IneQuation Posted August 18, 2012 Report Share Posted August 18, 2012 Z postów kolegów powyżej wnioskuję, że sklep już się "dotarł" i funkcjonuje normalnie? Nigdy nie zamawiałem z HK, są jakieś problemy jeszcze z cłem czy coś? Czy te $60 za przesyłkę i spokój? Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted August 18, 2012 Report Share Posted August 18, 2012 Z tym cłem to różnie bywa. Zauważyłem że im większa gabarytowo jest paczuszka tym większe budzi zainteresowanie panów z UC. Generalnie 99,9% drobnicy się prześlizgnie bez bicia cła. Quote Link to post Share on other sites
IneQuation Posted August 18, 2012 Report Share Posted August 18, 2012 No dzięki, ale co jest już wg Ciebie większe gabarytowo? Mam zamiar replikę stamtąd ściągać, której u nas jeszcze żaden sklep nie ma, mam szansę się "prześlizgnąć"? Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted August 19, 2012 Report Share Posted August 19, 2012 Jak "długą" replikę to cło 3%, vat 23% jak obszył. Z krótką to loteria. Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted August 19, 2012 Report Share Posted August 19, 2012 Długa nie przejdzie bez cła i VATu. Poproś sklep o fakturę z zaniżoną wartością ;) Quote Link to post Share on other sites
IneQuation Posted August 19, 2012 Report Share Posted August 19, 2012 (edited) Ciuuul... Czyli od razu muszę zakładać 26% większą cenę. :S Dzięki za ostrzeżenie. Zapytam sklep czy pójdą na taką machloję, bo bez tego cały interes przestaje mi się opłacać. :/ Swoją drogą, przepraszam za durne pytanie - jak wygląda uiszczanie cła? Jak to działa? Edited August 19, 2012 by IneQuation Quote Link to post Share on other sites
kosteQ86 Posted August 19, 2012 Report Share Posted August 19, 2012 Jak zatrzymają to dostajesz pisemko. Wysyłasz im na maila fakture zakupu ze sklepu i potwierdzenie zapłaty, jak wszystko gra paczka idzie dalej, płacisz listonoszowi/kurierowi cło przy odbiorze. nawet jak sklep Ci wpisze małą kwotę to wcale nie znaczy że paczki nie zatrzymają, a jak już to zrobią to radziłbym podać rzeczywistą wartość paczki. Quote Link to post Share on other sites
IneQuation Posted August 19, 2012 Report Share Posted August 19, 2012 OK, dzięki wielkie za odpowiedzi! Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts