Sunmile Posted April 11, 2010 Report Share Posted April 11, 2010 Witam, zaczynam grę w ASG, na razie gram z kumplami na pożyczonej sprężynówce, chcę kupić sobie AEG. Przeglądając allegro i sklepy wybrałem dwa modele: http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmow..._028_s-173.html http://www.taiwangun.com/pistolety_maszyno...-s6_jg-800.html Z wad i zalet jakie zauważyłem to to, że AK jest cięższa i stosunkowo długa, natomiast ma 2x dłuższą lufę od MP5. Link to post Share on other sites
LogaN Posted April 11, 2010 Report Share Posted April 11, 2010 W działach technicznych na forum znajdziesz bardzo rozległe wątki na temat tych replik, ponieważ sprawa była już wielokrotnie wałkowana. Ja napiszę w skrócie, bo nie chce mi się pisać tego samego po raz n-ty. CM.028 (to AK), to jedna z najlepszych chińskich replik w tej cenie. Ma lepszy zasięg, lepszą celność, większą bezawaryjność i sporo innych zalet nad tym MP5. Jedna z niewielu prawdziwych zalet tego MP5 nad AK, to nieco lepszy akumulator (ale ten z AK również daje radę). Możesz śmiało wziąć AK i nie powinieneś żałować. Tylko jedna uwaga - koniecznie kup wersję ze stałą kolbą. Kolba składana w tym modelu jest naprawdę badziewnie wykonana i szybko się łamie. Druga zaleta stałej kolby, to możliwość wsadzenia do niej znacznie mocniejszego akumulatora niż ten, który da się wsadzić pod pokrywę w wersji z kolbą składaną. Pozdrawiam. Link to post Share on other sites
Piterm10 Posted April 11, 2010 Report Share Posted April 11, 2010 Moje zdanie jest takie. Jeżeli chcesz broń do CQB to M5 od JG będzie bardziej poręczne a te 20 fps i tak nie zrobi różnicy. A jeżeli strzelasz się w lesie to poleca Cymkę sam mam zamiar sobie kupić taką tylko w wersji A Link to post Share on other sites
LogaN Posted April 11, 2010 Report Share Posted April 11, 2010 (edited) Kolego bzdury opowiadasz. Najpierw sam trochę poużywaj i poczytaj o replikach, a dopiero potem doradzaj, bo jeszcze sprawisz, że ktoś przez Ciebie będzie żałował wydanej kasy, a tego jak rozumiem byś nie chciał. Naprawdę uważasz, że na przewagę zasięgu i celności, którą ma AK wpływa ta różnica 20 FPS? To ja Ci odpowiem - nie, ona nie wpływa. MP5 może i będzie trochę poręczniejsze w CQB niż AK, co nie zmienia faktu, że jakość produkcji AK z Cymy nie pogorszyła się przez ostatni rok, czego nie można powiedzieć o MP5 z JG, które ostatnimi czasy znane są z awaryjności. @Sunmile - nie patrz nawet na to MP5. A jeśli faktycznie zależałoby Ci na dość poręcznej replice do budynków, to zerknij sobie na G36C od JG (G-608). Następnie wejdź w dział dla zielonych i przejrzyj tematy, które tam są, bo ta replika (podobnie jak i to AK) są tam wymieniane w co drugim temacie. Temat niezgodny z regulaminem działu. zamyka. J. Edited May 5, 2010 by Jabol Link to post Share on other sites
Recommended Posts