lustro55 Posted April 12, 2010 Report Share Posted April 12, 2010 (edited) Witam posiadam G3 firmy JG dokładnie tego: LINK Chciałbym zapytać co wymienić w nim aby poprawić jego osiągi ( mówiąc osiągi mam na myśli celność i zwiększenie liczby FPS). Czytając rożne posty wydedukowałem że : - koniecznością jest zmiana gumi HU - dobrze byłoby mieć luf preckę - aby zwiększyć liczbę fps należy zmienić sprężynę. Wiec a) jaką gumkę kupić? b) jaką wziąć sprężynę abym nie musiał zmieniać batki ( posiadam 8,4 NI-CD 1500) ? myślałem o tej: LINK Edited April 12, 2010 by lustro55 Quote Link to post Share on other sites
sakamuto22 Posted April 12, 2010 Report Share Posted April 12, 2010 Sam w G3 się nie bawiłem, ale może pomogę batka 8.4 1500 powinna naciągnąć pod warunkiem ze nie jest zużyta i dobrze naładowana, mi po dłuższym używaniu ledwo naciągała M120 ( mam tu na myśli batki JG). Springi guardera są polecane ja mam i działa. Gumka silikonowa i firmowa, ja mam MadBull-a i kręci o niebo lepiej niż stokowa JG Mam nadzieje że pomogłem :-P Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted April 12, 2010 Report Share Posted April 12, 2010 Gumka Systemy, precka Systema/Guarder/MadBull, albo jeśli możesz to Prometheus/KMHead. Sprężynę to ja nie wiem czy warto wymieniać, ja od dłuższego czasu mam M110 Guardera przy precce MadBulla i innymi drobiazgami i mi to spokojnie wystarcza. Przy M120 wyżej będziesz mieć kiepską reakcję na spust. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
lustro55 Posted April 12, 2010 Author Report Share Posted April 12, 2010 (edited) U krakmanów gumka tylko Guarder: LINK Jest dobra? A co do sprężyny to tylko 120? 130 nie da rady? Aha.... czy te części są ciężkie w montażu? Bo wybaczcie mi proszę ale w upgrade-ie jestem zielony :) Edited April 12, 2010 by lustro55 Quote Link to post Share on other sites
Major Kupricz Posted April 12, 2010 Report Share Posted April 12, 2010 Gumka Guardera to będzie chyba największy problem w montażu. Lubi się zepsuć. U mnie po kilku wycieczkach in-out komora hop-up, po prostu zaczęła odmawiać posłuszeństwa. Ale wiekowa już była i swoje posłużyła. Gumke systemy polecam, i chociaż jakaś wielce magiczna nie jest, to robi swoje i jest pancerna. Co do batki, to podpisuje się pod grzechotnikiem. Precka - jak masz kase to KM/Promyk, jak nie to Systema/Guarder (co do drugiego głowy nie dam, bo nie mam, ale może warto sprawdzić :P). Obstawiam, że wsadzając M130 musiałbyś wymienić już sporo części w GB i batke, żeby mieć komfortowo działającą broń. Może po prostu zastanów się nad BU? ;) P.s. - Co do rozbierania GB - youtube i opcja szukaj. Znajdziesz w końcu taki tutorial rozbierania GB, który rozwieje wszelkie wątpliwości : P do wyboru do koloru. Albo po prostu google. Quote Link to post Share on other sites
lustro55 Posted April 13, 2010 Author Report Share Posted April 13, 2010 GB rozbierać nie będę ponieważ mam jeszcze gwarancje ( krakman). Ale w opisie repliki jest że posiada wzmocnione części GB. Czyli sprawa gumki,precki jest wyjaśniona. Ale widzę że przy sprężynie pewni nie jesteście więc może zapytam krakmana? Quote Link to post Share on other sites
bioX Posted April 13, 2010 Report Share Posted April 13, 2010 Posiadałem G3 kilka miesięcy i to co odrazu powinieneś wymienić to: Gumka Systema Cylinder na typ 0 - ja dałęm tutaj typ 0 stock G&P. Nie wiedzieć czemu chińczycy w G3 JG dali typ 1 Łożyska kulkowe 7mm. Stock to łożyska plastikowe. Rof zwiększył się znacznie i napewno zauważysz różnicę. Co do lufy to opcjonalnie możesz wymienić ale ja jakoś nie narzekałem na celność. Quote Link to post Share on other sites
lustro55 Posted April 13, 2010 Author Report Share Posted April 13, 2010 Drogi bioX jak już wspomniałem GB rozbierać nie będę ponieważ mam jeszcze gwarancje. kolega zakupił tego JG LINK i ma tam sprężynę 130 przy tej samej baterii co ja i chodzi dobrze Quote Link to post Share on other sites
bioX Posted April 13, 2010 Report Share Posted April 13, 2010 Daj do krakmanów niech zrobią ;) Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted April 17, 2010 Report Share Posted April 17, 2010 Drogi bioX jak już wspomniałem GB rozbierać nie będę ponieważ mam jeszcze gwarancje. kolega zakupił tego JG LINK i ma tam sprężynę 130 przy tej samej baterii co ja i chodzi dobrze Kwestia np. silnika... G3 jest II gen., a H&K416 jest III gen. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
G0 Pr0 Posted April 24, 2010 Report Share Posted April 24, 2010 JG098 T3-K1 albo JG098 T3-K3 Jeżeli chciałbym kupić tę replikę na taiwanie to co mogę dodatkowo dokupić aby mi wymienili : Podstawowo gumka do hop up ale co jeszcze? Quote Link to post Share on other sites
bioX Posted April 24, 2010 Report Share Posted April 24, 2010 Cylinder na typ 0 i to by było na tyle aby długo i wmiarę bezproblemowo strzelać. Quote Link to post Share on other sites
G0 Pr0 Posted April 24, 2010 Report Share Posted April 24, 2010 Cylinder na typ 0 i to by było na tyle aby długo i wmiarę bezproblemowo strzelać. Mógłbyś mnie oświecić? Dopiero zaczynam z asg i nie wiem o co chodzi z tym cylindrem. Quote Link to post Share on other sites
bioX Posted April 24, 2010 Report Share Posted April 24, 2010 Cylindrów masz kilka typów do różnej długości lufy. Do g3 powinien być typ 0 czyli bez dziury np TEN Quote Link to post Share on other sites
Magnus14 Posted May 3, 2010 Report Share Posted May 3, 2010 Ja mam pytanie (wiem nie pasujące do tego działu) czy ten dwójnóg LINK DO DWÓJNOGU mogę zamontować w tej wersji G3 ? LINK DO REPLIKI Quote Link to post Share on other sites
Specops Posted May 4, 2010 Report Share Posted May 4, 2010 Nie możesz. Te dwójnogi możesz jedynie montować w wersjach SG/1 które miały już dwójnóg Quote Link to post Share on other sites
Magnus14 Posted May 4, 2010 Report Share Posted May 4, 2010 Mam jeszcze jedno pytanie. Pewein koleś chce mi sprzedać tako korpus (wiadomo po niższej cenie itd) : http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=197 Czy mogę go użyć w moim G3? Quote Link to post Share on other sites
mg34 Posted May 4, 2010 Report Share Posted May 4, 2010 (edited) Nie, jest to do wersji HK33/53 czyli na nabój 5,56x45mm w ostrej a także mocowanie kolby się różni. Edited May 4, 2010 by mg34 Quote Link to post Share on other sites
Magnus14 Posted May 4, 2010 Report Share Posted May 4, 2010 mocowanie kolby się różni. Kolba nie jest mocowana ,,bezpośrednio" do korpusu. Jak widać jest mocowana za selektorem ognia: LINK DO OBRAZKA No wiadomo że kolor nie będzie ten sam niestety. Quote Link to post Share on other sites
lustro55 Posted May 5, 2010 Author Report Share Posted May 5, 2010 Ja mam pytanie. Czy ta preclufa będzie dobra: Lufa precyzyjna 6.04mm Clasic Army. Długość: 534mm ? Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted May 6, 2010 Report Share Posted May 6, 2010 Panowie jaki macie, ewentualnie ile może wynosić zasięg skuteczny w G3 T3-K1 na kulach 0.25 , po wymianie cylindra na pełny i sp 110 guardera oraz teflon-fix. Quote Link to post Share on other sites
pucus Posted May 23, 2010 Report Share Posted May 23, 2010 To ja się wypowiem ! Jestem posiadaczem g3 Jg , Replika na stocku ma zasięg około 55m po wymianie cylindra na typ 0 zasięg wzrósł do 60-65m po założeniu prec lucy classic army 534mmx6,04mm celność bardzo wzrosła a zasięg jest stabilny 65m trafienie w sylwetkę człowieka przy zastosowaniu optyki jest możliwe za pierwszym strzałem nawet na odległości 55m P.s zapomniałem dodać iż założyłem jeszcze gumke guardera Quote Link to post Share on other sites
rafik1213 Posted July 13, 2010 Report Share Posted July 13, 2010 Ja mam pytanie czy M130 http://www.taiwangun.com/gearboxy_oraz_ich...arder-1619.html da mi 470 fps czy lepiej kupić sr 25 od pj .. Quote Link to post Share on other sites
pucus Posted July 13, 2010 Report Share Posted July 13, 2010 Kupuj SR gearbox wytrzyma więcej niż ten od g3 pomijając wykonanie bo g3 trzeszczy jak próchno ( swoje sprzedałem ) Quote Link to post Share on other sites
MrJelly Posted September 19, 2010 Report Share Posted September 19, 2010 Witam ! Z tego co tutaj wyczytałem to wypada zmienić : -gumke HU -lufe na precke -łożyska na kulowe -cylinder -spreżyna Lufa w moim g3 ma 6.08 - czy to nie wystarczy ? Jest konieczność kupowania 6.04/2 ? To aż taka wielka różnica ? Kolega wcześniej napisał, że po wymianie łożysk na kulowe zwiększył się ROF. Czy muszę zmieniać łożyska stockowe na kulowe jeżeli nie zależy mi na ROF ? (karabin ma mieć charakter parasnajpy) Gdzie dostać takowy cylinder ? Pasuje każdy egzemplarz czy tylko określone ? Jaką maksymalnie sprężyne bede mógł wsadzić do G3 (JG) po tych zmianach ? Czy stockowa bateria wytrzyma ? (8,4v 1500mAh) Za pomoc dziękuje Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts