CerberBP Posted February 13, 2013 Report Share Posted February 13, 2013 Czy zauważyliście ostatnio jakieś problemy z tym sklepem. Od tygodnia czekam na zmianę statusu po wpłacie a i na maile cisza kompletna... Quote Link to post Share on other sites
matheews Posted February 13, 2013 Report Share Posted February 13, 2013 :icon_lol: Źle trafiłeś, mają tam Chiński Nowy Rok więc nie pracują :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
tomekpl Posted February 14, 2013 Report Share Posted February 14, 2013 To celebrate the Chinese New Year, please note that WGC will be on vacation from 9th to 14th Feb 2013. Normal operation will be resumed on 15th Feb 2013. We apologize for any inconvenience this may cause. Thank you for your kind attention and wish you a Happy Year of the Snake! Niedługo wszystko powinno wrócić do normy :icon_razz2: Quote Link to post Share on other sites
CerberBP Posted February 14, 2013 Report Share Posted February 14, 2013 Aaa takie Chiny, dobrze wiedzieć, że to teraz. Wydawało mi się ze dopiero będą mieli. Dzięki za info, sklep na FB przypięty więc będę już na bieżąco :) Dodam dodatkową opinię jak wpadnie zakup. Quote Link to post Share on other sites
guzio29 Posted February 23, 2013 Report Share Posted February 23, 2013 wraz z nowym rokiem sklep miał prawie 3 tygodnie poślizgu od złożenia zamówienia do dnia wysyłki. Na dzień przed nowym rokiem dostałem maila z info, że jak tylko się skończy to zaraz wysyłają i zrobią wszystko by było jak najszybciej u mnie. Po 6 dniach od wysyłki paczka była już oclona i czeka na mnie na składzie celnym. Jak na paczkę lotniczą tempo prawie, że teleportowana - DUŻY PLUS DLA SKLEPU !! Quote Link to post Share on other sites
CerberBP Posted March 1, 2013 Report Share Posted March 1, 2013 Paczka doszła zgodnie z prognozą na stronce. 25ego wyszła z HK a 28ego u mnie już w rękach. Zamówienie drobne bo dosłownie Sordiny Z-tacticala ale powoli przyzwyczajam się do faktu że przy takich dodatkowe cło itd na naszej granicy uchodzą mi obronną ręką...odpukać :) Sklep nadal pozostaje w osobistym rankingu najlepszych z zagranicznych. Quote Link to post Share on other sites
Akihito Posted March 14, 2013 Report Share Posted March 14, 2013 (edited) Jest możliwość ominięcia cła i vatu pisząc im maila by zawartość zapakowali w papier kolorowy i nie wrzucali żadnych faktur tylko wysłali jako prezent ? Czy taka opcja nie przejdzie przez nasz urząd celny? Edited March 14, 2013 by Akihito Quote Link to post Share on other sites
CerberBP Posted March 14, 2013 Report Share Posted March 14, 2013 Nie przejdzie, celnicy są cwani i wyrywkowo rozpakowują paczki. Jeśli coś wygląda na "cenne" to mogą zawsze coś dowalić. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted March 14, 2013 Report Share Posted March 14, 2013 Jest możliwość ominięcia cła i vatu pisząc im maila by zawartość zapakowali w papier kolorowy i nie wrzucali żadnych faktur tylko wysłali jako prezent ? Czy taka opcja nie przejdzie przez nasz urząd celny? Pięć lat temu może by coś takiego przeszło, teraz celnicy wiedzą czym jest airsoft, dostaniesz wezwanie do przedstawienia faktury, a jeśli jej wartość będzie niska, to cło będzie uznaniowe, a to może baaaardzo boleć :D. Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted March 14, 2013 Report Share Posted March 14, 2013 Pięć lat temu może by coś takiego przeszło, teraz celnicy wiedzą czym jest airsoft, dostaniesz wezwanie do przedstawienia faktury, a jeśli jej wartość będzie niska, to cło będzie uznaniowe, a to może baaaardzo boleć :icon_biggrin:. Oj, wtedy też było ciężko, zwłaszcza duże paczki, no ale wtedy dolar był po 2,30 :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Akihito Posted March 14, 2013 Report Share Posted March 14, 2013 (edited) Hmm czyli szansę niewielkie ale zawsze większe niż jakby poszło bez niczego :icon_biggrin:, bo jak mam liczyć cło + vat to ta opłacalność tego całego biznesu spada :( Ewentualnie niech mi żółtki kartkę z życzeniami wsadzą tam xD.. ech no cóż dzięki za odpowiedzi Edited March 14, 2013 by Akihito Quote Link to post Share on other sites
guzio29 Posted March 22, 2013 Report Share Posted March 22, 2013 no jak zamawiasz CM.028 to się nie dziw, że drogo wychodzi. Ogólnie w Azji kupuje się: a) nowe rzeczy, niedostępne w PL; b) rzeczy bardzo drogie i jeszcze droższe w PL (np nietypowe repliki, PTW, etc.) ; c) rzeczy permanentnie niedostępne w PL/ bardzo trudno osiągalne w PL ;) Quote Link to post Share on other sites
Tadashi Posted June 10, 2013 Report Share Posted June 10, 2013 Czy wie ktoś może jak teraz wygląda stan sklepu ? Chodzi mi o kontakt czas oczekiwania na przesyłkę itp. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted June 10, 2013 Report Share Posted June 10, 2013 A co miało się stać? Sklep działa, jak działał, zaś czas oczekiwania na przesyłkę nie zależy od sklepu tylko od dostawcy. Quote Link to post Share on other sites
wawi08 Posted February 5, 2014 Report Share Posted February 5, 2014 (edited) Witam (z góry sorka za odgrzewanie kotleta), ostatnio przeglądając ten sklep zauważyłem tanio komorę hu od king arms,myśląc że w tym sklepie jest tak na na ehobbyasia dodałem przedmiot do karty i zacząłem szukać kalkulatora, ale zamiast niego znalazłem napis: "Shipping fee is excluded.". Czy to faktycznie prawda co do tej darmowej wysyłki ? Edited February 5, 2014 by wawi08 Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted February 5, 2014 Report Share Posted February 5, 2014 EX, nie IN. Quote Link to post Share on other sites
endo5 Posted June 11, 2014 Report Share Posted June 11, 2014 (edited) Mam problem z finalizacją zamówienia na stronie WGC. Przy logowaniu po wpisaniu loginu i hasła nie działa przycisk GO. ale po odświerzeniu strony okazuje się , że jestem zalogowany. wybieram towar, wrzucam do koszyka i tu jest OK, ale gdy przechodzę do płatności pojawia się " błąd na stronie " . Próbowałem kilka razy i z różnych komputerów , ale ciągle to samo, wciskam Checkout i mam "Błąd na stronie". Może ktoś wyjaśnić co się dzieje ? Edited June 11, 2014 by endo5 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts