Karcen Posted April 24, 2010 Report Share Posted April 24, 2010 Mam problem z selektorem ognia w AK, otóż przy ustawieniu na serię po kilku chwilach selektor opada mi na tryb single fire i generalnie cały element ulega obluzowaniu tak że muszę go co chwila dokręcać. Czy ktoś wie jak to naprawić bo ten problem zauważyłem u wielu osób z AK ?. Z góry dzięki za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
Kufa Posted April 24, 2010 Report Share Posted April 24, 2010 Przykrec na chama kombinerkami i juz a jezeli nie to poprostu gwint sie zrąbał... Quote Link to post Share on other sites
kobejn669 Posted April 27, 2010 Report Share Posted April 27, 2010 A przypadkiem nie trzeba po prostu dokręcić śruby na selektorze? Musisz zdjąć zaślepkę i mocniej dokręcić przynajmniej w moim ak tak było i nic kombinerkami nie musiałem robić. Quote Link to post Share on other sites
Soul reaper Posted April 27, 2010 Report Share Posted April 27, 2010 W tm/cm jest zaślepka i pod nią śruba w vfc/boys żadnych zaślepek nie ma, jest śruba, którą należy kombinerkami dokręcić. Quote Link to post Share on other sites
Karmazyt Posted April 27, 2010 Report Share Posted April 27, 2010 Gumowa podkładka, i sprawa załatwiona. Tylko dobierz żeby ładnie to wyglądało. Acha, i żeby nie była zbyt gruba, taka cienka wystarczy. Quote Link to post Share on other sites
Karcen Posted May 8, 2010 Author Report Share Posted May 8, 2010 Ok wielkie dzięki za pomoc, przez ten czas jeszcze wymyśliłem jeden sposób - otóż jest taki środek do śrub który trochę działa jak klej i nie pozwala się śrubom odkręcać. Na razie spróbuje kombinerkami ją dokręcić ewentualnie dam gumową podkładkę. Quote Link to post Share on other sites
david11 Posted May 9, 2010 Report Share Posted May 9, 2010 Dokręć po prostu śrubokrętem. Nie przesadzaj też za bardzo, bo jak zerwiesz gwint to będzie nie ciekawie ;). Quote Link to post Share on other sites
seger Posted May 10, 2010 Report Share Posted May 10, 2010 ten "środek" to threadlocker. Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted May 13, 2010 Report Share Posted May 13, 2010 Proste rozwiązanie: Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted May 14, 2010 Report Share Posted May 14, 2010 Najprościej to :Odkręcasz selektor wyginasz go trochę a na gwint śrubki dajesz lakier do paznokci i wszystko bangla . Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts