Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Witam, jestem posiadaczem tej repliki http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info...products_id=692 i mam kilka pytań.

1 Jaki powinien być czas ładowania akumulatorka bateria to http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info...products_id=807 według producenta to 5.5 godziny, ale czas działania starczył jedynie na 3-4 godzin

2 Jakiej firmy polecacie akumulatorki, szukam takiej baterii żeby miała w miarę dobrą szybkostrzelność i w mieściła się po lufę

3 Jaką firmę kulek polecacie oraz wagę ich przy 450fps

4 Używanie magazynków od M16/M4 sprawia problem gdyż żeby dobrze podawały to trzeba dociskać maga, jakieś rady słyszałem, że jest to kwestia szczelności, czy da się to jakoś naprawić

Od razu mówię że się nie znam na tym, i potrzebuje pomocy od fachowców

Z góry dziękuje za odpowiedzi

1. Czas ladowania obliczasz wedlug wzoru - (pojemnosc akumulatora w mAH)/(prad ladowarki w mA)*1,4

Czyli jezeli masz ladowarke stockowa wiec pewnie 250 mA a akumulator 1600 mAH to masz -

1600/250*1,4=9 h

Ogolnie sprawdz to w ten sposob - laduj i co 10-20 min sprawdzaj temperature pakietu. Jak zrobi sie goracy - to mozna odlaczac. Ale uwaga - przy duzych pradach ladowania - moze sie zrobic goracy szybciej. Ogolnie lepiej zeby sie nie grzal.

2. Lipole ... 7.4 V - tanie, bardzo mocne ale ladowarki sa drogie (150 zl za porzadna - nie kupuj taniego badziwia bo do lipoli trzeba miec porzadna) Co do nimhow - ciezko cos polecic. Ja tam nie lubie nimhow bo sa zbyt zawodne.

3. 0.25 lub 0.28 G&G, ewentualnie madbulle. Jak chcesz miec zasieg i tylko siac strach to mozna tanie 0.2 ale wtedy ciezko bedzie kogos trafic ;) Dobre kulki daja wiecej (w zasiegu i skupieniu) niz lufa precyzyjna.

4. Nie wszystkie magi pasuja do kazdej repliki. Niestety ale w emkach jest nagminne ze magazynki firmy x nie podaja do repliki firmy y. Co do patentu - niestety nie znam sie na tym elemencie sawa. Poszukaj na forum.

Xel20 - na forum jest smietnik. Szukanie nie jest latwe. Dziwie sie ze nie szkoda ci czasu na napisanie nic nie wnoszacego posta, ale odpowiedziec to juz problem.