szalony jack pirat Posted June 19, 2007 Report Share Posted June 19, 2007 Hmm, PSG ma przedłuzony cylinder, jak SR25 nie? I do tego bore-up? Niezły power. Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted June 19, 2007 Report Share Posted June 19, 2007 Pomylił mi się - FTK nie ma cylindra Bore-Up. Systema ma zestawy cylindra Bore-Up do PSG-1 http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?i...03-22_srch_bore Quote Link to post Share on other sites
mojopl Posted June 20, 2007 Report Share Posted June 20, 2007 Taa ale co z FTK SYSTEMY 400% naprzyklad? Czy tam jest borek? Może są ludzie którzy posiadają psg po porządnym tuningu i mogą podzielić się spostrzeżeniami na ich temat? Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted June 21, 2007 Report Share Posted June 21, 2007 Może są ludzie którzy posiadają psg po porządnym tuningu i mogą podzielić się spostrzeżeniami na ich temat? Jest taki człowiek, nickiem "licho" zwany. najlepiej na warrior.pl go znaleźć ma psg-1 z 608 fps Quote Link to post Share on other sites
memphis3 Posted June 21, 2007 Report Share Posted June 21, 2007 (edited) Ja złożyłem na FTK`u 300% Systemy i prawdę mówiąc nie jestem pewien czy nie ma tam bore-up`a. Stockowa dysza nie wchodziła/wchodziła bardzo ciężko na gł. cyl. z zestawu, oczywiście dysza z zestawu miała dość spory luz na stockowej gł. cyl. Co do "przerywnika”, o który było pytanie wcześniej, myślę, że nie jest prawdą, że szybko "wysiada". Dźwignia/przerywnik jest zrobiona z "metalu" a przerywa obwód przez rozłączenie plastikowej części spustu, moim zdaniem to będzie działać i działać. Egzemplarz, który robiłem nie był jakiś nowy, nawet bym powiedział, że po sporym przebiegu a zespół przerywacza ognia nie wykazywał większego zużycia. FTK nie ma wpływu na działanie "przerywacza" Edited June 21, 2007 by memphis3 Quote Link to post Share on other sites
hegemon Posted June 21, 2007 Report Share Posted June 21, 2007 a jak będzie z wytrzymałością szkieletu na takim Upie 400%?? Szkielety marui nie grzeszą pancernością... Quote Link to post Share on other sites
memphis3 Posted June 21, 2007 Report Share Posted June 21, 2007 Niestety trzeba oswoić się z myślą wymiany szkieletu co jakiś czas. W egzemplarzu, który robiłem szkielet miał zerwane jedno mocowanie (dwa obok siebie i pin w środek) dolnej części do górnej, uszkodzenie nastąpiło na stocku :-( Quote Link to post Share on other sites
_jUNIOR. Posted June 21, 2007 Report Share Posted June 21, 2007 Co do przerywnika to w moim PSG wyraźnie widać jego zużycie, co zmusiło mnie do wyciągnięcia go i przerobienia repliki na automat. Teraz mam pewność że problem się nie powtórzy, a z springiem 300% spokojnie można wyczuć spust tak, że oddajesz 1 strzał i ani kulki więcej. Powoli już sobie tak wyrabiam palec, że najpierw oddaje strzał, a potem naciągam spring na max (tak jak to ma miejsce, gdy przerywnik jest zamontowany). Problem z przerywnikiem pojawiał się już u kilku osób wypowiadających się na tym forum, więc myślę że jako wadę modelu niemożna tego zaliczyć. Poza tym opinię tą również podzielają serwisanci ASGshopu (gdzie wymontowywano mi ów przerywnik). Przerywnikowi w PSG wyraźnie mówię NIE :P Quote Link to post Share on other sites
memphis3 Posted June 21, 2007 Report Share Posted June 21, 2007 Hmm...... Pożyjemy, postrzelamy, zobaczymy jak słynny przerywacz się spisuje w egzemplarzu kolegi z teamu. Ja na przykładzie tej repliki nie mogę powiedzieć (może narazie), że jest to "mechanizm”, który pada. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts