MikoWolf Posted May 5, 2010 Report Share Posted May 5, 2010 I otóż zaproszenie na manewry poszło i można znaleźć pod linkiem http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=94490 Zapraszamy tutaj serdecznie na dyskusje tych manewrów, i pytania :) Quote Link to post Share on other sites
Ahmed Posted May 5, 2010 Report Share Posted May 5, 2010 Dobre wieści zawsze cieszą a szczególnie gdy dotyczą ASH. Screaming Eagles uderzą z nieba :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
Dudek Javny Posted May 5, 2010 Report Share Posted May 5, 2010 Szkoda, że termin..hmmm, z pupy. Nigdy wszystkim nie dogodzimy :/ Już teraz wiem, że odpadam z 3 dniowej imprezy w październiku. Quote Link to post Share on other sites
MikoWolf Posted May 5, 2010 Author Report Share Posted May 5, 2010 Termin za blisko początku studiów? Jeżeli tak, to myśmy pomyśleli ze skoro i tak pierwszy tydzień studiów to raczej wtedy szkoły są raczej bardziej zrelaksowane jak na temat obecności. Quote Link to post Share on other sites
Dudek Javny Posted May 6, 2010 Report Share Posted May 6, 2010 MAtko, studia...kiedy to było. W październiku zaczynam prowadzenie kursów językowych. Zajęcia prowadzę również w weekendy. Do tego dochodzi żonka i roczna córeczka :D:D Na Tomaszowo wyczerpałem limit dobrej woli współmałżonki. Quote Link to post Share on other sites
NAWE_Jack Posted May 7, 2010 Report Share Posted May 7, 2010 Ech, kurde. Gdyby nie ograniczenia dot broni... :( Dla jednej imprezy nie będę robił downgrade'a Quote Link to post Share on other sites
Dudek Javny Posted May 7, 2010 Report Share Posted May 7, 2010 Racja, lepsze by były ograniczenia amunicji. Quote Link to post Share on other sites
mjr_nicpon Posted May 7, 2010 Report Share Posted May 7, 2010 Racja, lepsze by były ograniczenia amunicji. Amunicji? Nie raz widywałem ludzi którzy z ograniczeń amunicji sobie nic nie robili. Z doświadczenia wiem ze łatwiej jest zrobić ograniczenia fps, a te opisane przez orgów są dość sensowne. Jeżeli ma być realistycznie to pistolet maszynowy nie powinien np strzelać dwa razy dalej niż karabin. Takie jest moje zdanie.Pozdro Quote Link to post Share on other sites
Ahmed Posted May 7, 2010 Report Share Posted May 7, 2010 (edited) Do pewnych rzeczy niestety trzeba dorosnąć, jedni będą uwzględniać limity ammo inni będą to mieli w szacunku, niestety replik broni nikt nie będzie męczył by mieć mniej fps w świecie gdzie jeden przez drugiego robi ze swojej repliki szatana. Sam używam od dłuższego czasu Thompsoa M1A1 TM / 280Fps(rozgrywki ash strona US) i mi to w zupełności wystarczy, miło jest czasem popatrzeć na twarze jak się mówi że ma się tyle i tyle :wink:. Prawda jest zawsze po środku i to od nas samych tak naprawdę zależy jak rozgrywka będzie wyglądać. pozdrawiam Ahmed Edited May 7, 2010 by Ahmed Quote Link to post Share on other sites
werewolfina Posted May 7, 2010 Report Share Posted May 7, 2010 jak dla mnie limity fps okroją jeszcze bardziej i tak wg. mnie nieliczne grono zapaleńców. stg44 ma w stocku 450fps i nikt raczej nie będzie zmniejszał tej wartości na imprezkę 1 w roku, wystarczy że ludzie będą używać mocy z głową. Quote Link to post Share on other sites
alibaden Posted May 8, 2010 Report Share Posted May 8, 2010 "stg44 ma w stocku 450fps i nikt raczej nie będzie zmniejszał tej wartości na imprezkę 1 w roku, wystarczy że ludzie będą używać mocy z głową" Racja szanownego kolegi, zgadzam się w 100 procach p.s lipa, ja mojego stg-a niestety nie przerobie na słabszy, ale 430fps u chinoli to pewnie z 380fps realnie :) więc nie panikował bym z tą mocą , z resztą towarzystwo będzie starsze więc bezpieczeństwo powinno być zachowane. Quote Link to post Share on other sites
Ahmed Posted May 8, 2010 Report Share Posted May 8, 2010 Niechaj więc Moc Będzie z NAMI :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
HerGuliwer Posted May 8, 2010 Report Share Posted May 8, 2010 Zgadzam sie z przedmówcami. :-F Niema najmniejszego sensu osłabiac giwery.Liczy się zdrowy rozsądek uczestników. Zreszta nawet te 280 Fps z 5 metrów też może zrobić brzydkie ślady na twarzy,tak więc nie to się liczy a myślenie. Również jestem szczęśliwym posiadaczem STG44 :lol: i nie mam zamiaru go osłabiać.Strzelam nim juz prawie rok i jeszcze nikt nie miał do mnie pretensji ze strasznie ucierpiał z mojej winy :poddanie: . A druga sprawa że grono ASH jest i tak mało liczne, wiec lepiej nie pomniejszac go jeszcze bardziej. No i termin czy nie mógłby być bardziej letni np. miesiące wakacyjne? moze było by więcej chętnych a i zabawa ciekawsza niż taplanie się w błotku. :-P Tak czy inaczej dwóch niemiaszków jest bardzo chetnych...tylko dlaczego trzeba czekac tak długo,nie mogło by to byc za miesiąc? Pozdrawiam HerGuli Quote Link to post Share on other sites
Ahmed Posted May 8, 2010 Report Share Posted May 8, 2010 Mówisz i masz: jeżeli się nic nie zmieni to: 5/6 Czerwiec 2010 D-Day: Operacja Chicago Dąbrowa Górnicza Piaskownia Stylizacja Organizuje tomcajs. pozdrawiam Ahmed Quote Link to post Share on other sites
HerGuliwer Posted May 8, 2010 Report Share Posted May 8, 2010 Wielkie dzieki Ahmed. Czekam na dalsze info ale przybędziemy na 100%. Nie dosć że to już niedługo to jeszcze bliżej. I tak prawie 200km. ale napewno warto. Pozdrawiam HerGuli Quote Link to post Share on other sites
MikoWolf Posted May 8, 2010 Author Report Share Posted May 8, 2010 dzień dobry. Jak a propo fpsow, to jeszcze sami nie wiem gdzie dokładnie średnia jest tutaj w Polsce i dlatego na razie założyliśmy te oto reguły, będą one owszem modyfikowane, zależności od dyskusji która tutaj będzie toczona i czy one są warte uwzględnienia według organizatorów. :) A wiec, reguły fps będą zmienione na pewno, nie chcemy przecież aby tylko 20% grona ASH przyszło :) Jak na temat terminu, to oryginalnie miał być on w sierpniu, ale ze względu na to ze dużo innych osób tez nie mogło przyjść, bo są inne zloty, miedzy innymi na które tez jesteśmy zainteresowani by przyjść, a wrzesień to jak wiadomo jest tak naprawdę miesiącem offlimit bo dużo jest grup rekonstrukcyjnych które będą uczestniczyć w rożnych bitwach, a z tych grup tez sporo osób jest zainteresowanych, wiec dlatego postanowiliśmy na październik, a no i oczywiście ważne jest tez do dodania ze skoro zapraszamy kolegów z innych krajów, to oni tez muszą mieć trochę czasu aby zaplanować co i jak, by jak najbardziej komfortowo wyjechać, lub wylecieć z ich krajów. :) W następny rok, jeżeli wszystko pójdzie jak zaplanowane, to planujemy mieć to w wakacje letnie, i zameldować jeszcze wcześniej by wszystkim lepiej to wyszło :) Pozdrawiam Miko Quote Link to post Share on other sites
NAWE_Jack Posted May 9, 2010 Report Share Posted May 9, 2010 (...) A wiec, reguły fps będą zmienione na pewno, nie chcemy przecież aby tylko 20% grona ASH przyszło :) (...) Jeżeli tak to z pewnością się pojawię :) Mam nadzieję, że koledzy z GRH Festun Breslau również. Quote Link to post Share on other sites
msz Posted May 9, 2010 Report Share Posted May 9, 2010 Witam wszystkich. Z radością przyjmujemy inicjatwe tej imprezy. Postaramy się być w jak najliczniejzym gronie angażując także jak najwiecej kolegów z sekcji Wehrmachu i innych zaprzyjażnionych grup rekonstrukcyjnych. Sporo ludzi ma broń ASG i z checią by postrzelali się na imprezach ASG, ale własnie historycznych. Nie ukrywam że my również myślimy o imprezie 2 dniowej z wykorzystaniem pojazdów pancernych i szerokim zaangażowanie grup rekonstrukcyjnych. O szczegółach bedę informował. Z przyjemnością zaprezentujemy również nasz nowy nabytek karabin maszynowy MG42 firmy Shoei. Dla nas ASH jest ciekawym i naturanym rozwinieciem rekonstrukcji, i myślę że chcemy ten kierunek eksplorować, przynajmniej w sporej częsci członków naszej grupy. Pozdrowionka Quote Link to post Share on other sites
Ahmed Posted May 10, 2010 Report Share Posted May 10, 2010 No ja myślę że się pojawicie, szkoda że nie było was na Bastogne, do zobaczenia na Wyrach :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
Ahmed Posted May 21, 2010 Report Share Posted May 21, 2010 Tak formalnie jeżeli by ktoś pytał o D-day w Dąbrowie 8-) Wszelkie wieści na forum śląskim: http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=...p;#entry1324373 Pozdrawiam Ahmed Quote Link to post Share on other sites
msz Posted June 20, 2010 Report Share Posted June 20, 2010 Hejka czy wiadomo coś o miejscu lokalizacji imprezy? pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
MikoWolf Posted June 21, 2010 Author Report Share Posted June 21, 2010 sprawdzilismy nowy teren w sobote i z wlascicielka rozmawialismy, i ma nam odpowiedziec pod koniec tygodnia, ale miejsce jest niecale 50km od lodzi :) Quote Link to post Share on other sites
Ahmed Posted June 29, 2010 Report Share Posted June 29, 2010 Nie da się ukryć że cierpliwie czekamy na rozwój wydarzeń, mam nadzieję że się znowu nie złamię :wink: Quote Link to post Share on other sites
MikoWolf Posted June 29, 2010 Author Report Share Posted June 29, 2010 robimy co mozemy7 dowiedzialem sie na temat kosztow terenu i dodatkow, ale musze teraz sie spotkac z wspolorganizujacymi :) Jak juz cos bedzie postanowione, to damy duza dawke informacji :) Quote Link to post Share on other sites
Ahmed Posted June 30, 2010 Report Share Posted June 30, 2010 Miko tylko nie przedawkuj :uśmiech: A tak serio to czekamy , czekamy. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts