Grey Fox Posted November 10, 2004 Report Share Posted November 10, 2004 Mam od niedawna karabinek g36c i podczas walki zauważyłem że można z nim snajpić... Wymiatam kumpli jak sie da ale przydałby się celniejszy sprzęt :wink: Ten post nie powinien tu być bo my się strzelamy na pistolety sprężynowe i dopiero zaczynamy. Ale jesli pytanie jest o snajpe to nigdzie indziej go nie mogłem wścibić :) 1. Czy warto kupować G3A3 (sprężyne)? 2. Jaki ma zasięg skuteczny? (Jakie kulki polecacie?) 3. Czy można na nim zamontować lunetke? 4. Jeśli tak to jaką? (Po ile?) 5. Czy wymaga tuningu aby określać go "snajpą"? 6. Czy jest na tyle wytrzymała aby tuningować? 7. Co tuningować?????? PS: Gdzie można kupić rurkę aluminiową o średnicy wew. 6,04 mm za nie wielką cene?? Mam zamiar tuningować tego mojego G36C. Czy hop-up z: http://military.pl/s/m/CAP077P.html bedzie się nadawał do sprężyny?[/url] Link to post Share on other sites
Mamut Posted November 11, 2004 Report Share Posted November 11, 2004 Co do luf samoróbek to polecam OBI, ale w Castoramie też chyba znajdziesz. Ta rurka dawała lepsze skupienie (po przerobieniu na lufę, oczywiście), niż lufa stockowa w MP5A3 od Tokyo Marui. Informacja sprawdzona. Link to post Share on other sites
Grey Fox Posted November 11, 2004 Author Report Share Posted November 11, 2004 Hmm....... dzięki za pomoc ale w mieście gdzie mieszkam nie ma wyżej wymienionych sklepów... :? :| (ale wiocha !!!! :cry: ) Link to post Share on other sites
Bocian Posted November 12, 2004 Report Share Posted November 12, 2004 Witam. w mojej okolicy bylem w takich sklepach jak castorama, praktiker, obi, leroy merla - czy jak sie to pisze :) i w zadnym nie mieli rurek o srednicy mniejszej niz 12 mm :!: :evil: :evil: mam wiec pytanko czy ktos wie gdzie w okolicy sosnowca, katowic, dabrowy g. lub bedzina mozna by dostac rurki 6mm Pozdrawiam Bocian. Link to post Share on other sites
Szpadel Posted November 13, 2004 Report Share Posted November 13, 2004 1. Czy warto kupować G3A3? Na to pytanie sam sobie powinieneś odpowiedzeć, jeśli ci się podaba i uważasz że spełni twoje oczekiwania to warto. 2. Jaki ma zasięg skuteczny? (Jakie kulki polecacie?) Z uwagi na większą lufe od standardowych AEGów jest nieco celniejszy a przytym i zasięg skuteczny nieco większy ale w metrach nie podam bo nigdy nie mierzyliśmy. A kuli wg. mnie najlepsze 0,25 , 0,28. 3. Czy można na nim zamontować lunetke? Tak. 4. Jeśli tak to jaką? (Po ile?) Do ASG najlepsze są wg. mnie: 3x-7x lub 3x9x , ze średnicą soczewki 40mm-56mm. Ceny zaczynają się już od 100zł, sprawdź na allegro. 5. Czy wymaga tuningu aby określać go "snajpą"? Niektórzy uważają że bycie snajperem to umiejętność kamuflażu, podchodzenia itd. i wg. mnie mają racje nawet z zasięgiem 30m można być snajperem. Nie ma ścisłego metrażu od którego zależy czy karabin jest snajperką czy nie. 6. Czy jest na tyle wytrzymała aby tuningować? Części od TM są nieco słabsze od CA, ale przy większych upgredach i tak trzeba wymieniać większoć części lub wszystkie. 7. Co tuningować?????? To zależy ile fps'ów chcesz wyciągnąć, jeśli ponad 400 to wszysko. ODSYŁAM DO DZIŁU UPGRADE tam napewno dowiesz się wszystkiego. Pozdrawiam SzpadeL Link to post Share on other sites
Grey Fox Posted November 14, 2004 Author Report Share Posted November 14, 2004 Dzięki Szpadel!!!!!! To była doskonała odpowiedź na mojego posta. Przekonałes mnie... Biore G3A3 (podoba mi sie :) ) A co do snajperstwa to masz racje, ale każdy chciałby razić przeciwnikaz jak największej odległości..... Postaram się z tym na co mnie stać. Jeszcze raz: Dzięki Wam wszystkim Link to post Share on other sites
Stolar Posted November 14, 2004 Report Share Posted November 14, 2004 Bocian: Bądź cierpliwy. U mnie w castoramie też wiele razy szukałem tych rurek. Nie było i nie było aż wreszcie któregoś pięknego razu pojawił się cały stojak z rurkami w tym także z tymi 6 mm. Skoro w twojej okolicy jest castorama to już połowa sukcesu. Może akurat nie mają danego towaru ale pojawi się w następnej dostawie. Najlepiej zapytaj sprzedawcę. Jeśli ci to w czymś pomorze to tych rurek były 2 „serie” jedna to rurki aluminiowe o grubości ścianki 1 mm (były np. średnice wewnętrzne 6 mm, 8 mm itp.) i długościach 1 i 2 m a druga to rurki miedziane(nie jestem pewny ale kolor jak miedź ewentualnie mosiądz) i one miały ścianki 0,5 mm. Wszystkie były razem w jednym stojaku więc jak podasz sprzedawcy te informacje to na pewno wskaże ci odpowiednie stoisko(bo na hasło rurka 6 mm nie bardzo reagują). Życzę powodzenia! I jeszcze podepnę się do tematu ze swoim pytaniem: czy ktoś mógłby podać wymiary tłumika płomienia od G3? Wystarczy mi długość i średnica zewnętrzna(pomiar nie musi być super dokładny, wystarczy od linijeczki). Pozdrawiam! Link to post Share on other sites
PieTrzaK Posted November 14, 2004 Report Share Posted November 14, 2004 Zaaaaraaa... bo sie pogubiłem... :wink: Na poczatku Grey Fox pisze że strzela się na spręzynki. A potem Szpadel pisze o AEGu... Ktoś mi wyjaśni o co tu chodzi? :wink: CHodziło w końcu o spręzynowe g3, czy o AEGa...? :roll: Link to post Share on other sites
Szpadel Posted November 14, 2004 Report Share Posted November 14, 2004 Hymm to chyba ja się pomyliłem, nawet przez myśl mi nie przeszło że może chodzić o sprężyne. Grey Fox napisz czy chodziło ci AEGa czy o sprężyne. Link to post Share on other sites
Grey Fox Posted November 15, 2004 Author Report Share Posted November 15, 2004 sorki za niejasność....... (juz poprawiłem) mimo to nadal nie wiem czy warto na niego zbierac czy se socoma w tej chwili kupić :? Nadal czekam na jakąś przekonywującą wypowiedź.... Link to post Share on other sites
Szpadel Posted November 15, 2004 Report Share Posted November 15, 2004 Ale w sumie to mój post pasuje też do spręzynowego G3A3, bez punktu 6 i 7. Link to post Share on other sites
Grey Fox Posted November 16, 2004 Author Report Share Posted November 16, 2004 wątpliwośći rozwiane!!!!! :D biore go :D musze jeszcze mieć porządną broń przyboczną... w dziale sprężyny polecają socoma więc wiem juz wszystko :D Dzięki chłopaki... Link to post Share on other sites
Szpadel Posted November 16, 2004 Report Share Posted November 16, 2004 Mamy jednego Socoma w teamie i naprawde bije inne sprężyny a nawet dorównuje słabszym gaziakom. Powodzenia Link to post Share on other sites
AlexG Posted November 25, 2004 Report Share Posted November 25, 2004 Zapewne gdzieś ktoś o tym już pisał, ale jakoś znaleźć nie mogę ;) Panowie, kto jeszcze (poza TM oczywiście) robi jakieś sprężyny G3? Na allegro sprzedają dwie (jedna bardziej "odpustowa" od drugiej). A czy ktoś powiedzmy bardziej "sensowny" robi tą giwerę? Link to post Share on other sites
Stolar Posted November 26, 2004 Report Share Posted November 26, 2004 STTI 8) Link to post Share on other sites
AlexG Posted November 26, 2004 Report Share Posted November 26, 2004 A gdzie ten sprzęt można kupić w Polsce? Link to post Share on other sites
Arthur Currie Posted November 27, 2004 Report Share Posted November 27, 2004 niestety nigdzie nie można dostac G3A3 z STTI u nas w kraju Link to post Share on other sites
AlexG Posted November 27, 2004 Report Share Posted November 27, 2004 A gdzieś w Czechach/na Słowacji? No i czy znacie jakiś sklep netowy gdzieś w Europie, gdzie je mają? Link to post Share on other sites
damianos Posted January 12, 2005 Report Share Posted January 12, 2005 ja mam g3a3 tm, dokupilem montarz i lunetke i jestem z niej bardzo zadowolony. Przy stockowych bebechach zdejmuje gosci bezproblemowo z 40 m, dalej kulki zaczyna troche znosic. Link to post Share on other sites
lewus Posted March 26, 2005 Report Share Posted March 26, 2005 damianos twój g3a3 to sprężyna czy AEG?? Link to post Share on other sites
damianos Posted March 26, 2005 Report Share Posted March 26, 2005 spring:) Link to post Share on other sites
Nikolaj Posted March 26, 2005 Report Share Posted March 26, 2005 G3A3 TM to najlepsza sprezyna w tym przedziale cenowym. Mialem rok - powiem tyle, chcesz max. zasiegu i celnosci - kupuj! Link to post Share on other sites
lewus Posted March 26, 2005 Report Share Posted March 26, 2005 hmmm czyli kupując tą replikę, lekko ją ulepszając można posnajpować??:> Polecam lekturę działu Upgrade/Tuning w celu rozeznania się co w sprężynowych replikach można przerobić by zyskać na zasięgu/mocy. Link to post Share on other sites
damianos Posted March 26, 2005 Report Share Posted March 26, 2005 no ja tak wlasnie robie:) wkladasz mocniejsza sprezyne, lunetke i do boju:) Link to post Share on other sites
krawler Posted March 28, 2005 Report Share Posted March 28, 2005 Tak wrzucilem do niej sprezynke 120% i trafiam na ok 50m. I co najwazniejsze ten model jest bardzo trwaly mam te sprezyne zamontowana od 2 miesiecy i nie widzialem jeszcze ani jednej usterki. Link to post Share on other sites
Recommended Posts