Szelma1981 Posted May 19, 2010 Report Share Posted May 19, 2010 (edited) Witam ! Chciałbym zakupić frontgrip Noveske Free Float Handguard Rail 10 do mojej replik M4 G&P. http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=3896 Czy ktoś z was miał już jakieś doświadczenie z tym frontem i repliką G&P ? Czy będzie pasował ? Pozdrawiam Edited May 19, 2010 by Cervantez Quote Link to post Share on other sites
Szelma1981 Posted May 20, 2010 Author Report Share Posted May 20, 2010 Widzę że na tym forum wszyscy spieszą z pomocą... Quote Link to post Share on other sites
bioX Posted May 20, 2010 Report Share Posted May 20, 2010 (edited) Skoro nikt nie miał do czynienia z tym frontem to nie prościej będzie wykonać jeden prosty telefon do sklepu? Napewno tam uzyskasz niezbędne informacje. Edited May 20, 2010 by bioX Quote Link to post Share on other sites
Dudek Javny Posted May 20, 2010 Report Share Posted May 20, 2010 HA, dopiero znalazłem temat. Miałem taki front w swoim m4 vfc. Wcześniej miał go kumpel w m4 TM, a teraz ten sam front ( ze zmienionym barrel nutem) siedzi w kolegi CTW. Są to jedne z najlepiej wykonanych risów jakie miałem w swoich łapach. Mam eotech 553 gp, na szynie gp miał lekkie chwiania, na tym free floacie siedzi mocno i nic nie drgnie. Bez problemowo powinien pasować do GP. Quote Link to post Share on other sites
Szelma1981 Posted May 20, 2010 Author Report Share Posted May 20, 2010 (edited) Widzisz biox - Pierwsze co, to rozmawiałem ze sklepem. Tam sprzedawca stwierdził że nie będzie pasował, co mnie nakłoniło do zapytania na forum i samodzielnego szukania. I właśnie Dudek Javny potwierdził swoją wypowiedzią to do czego doszedłem w drodze prywatnego śledztwa - Frontgrip nie pasuje z powodu barrellocka, taką informację potwierdził również SpecShop. G&P ma inny gwint w upperreceiverze niż pozostałe repliki. Niestety barellock do G&P madbula nigdzie nie jest dostępny. Edited May 20, 2010 by Cervantez Quote Link to post Share on other sites
Dudek Javny Posted May 21, 2010 Report Share Posted May 21, 2010 Czyli nie siedzi w G&P? Dziwne. Rozumiem, że trzeba zmieniać barrel nut/lock do ctw/ptw/gbb, ale żeby nie pasowal do G&P? Body w vfc mam magpula, więc generalnie raczej standard również pod G&P. Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted May 31, 2010 Report Share Posted May 31, 2010 Widzisz biox - Pierwsze co, to rozmawiałem ze sklepem. Tam sprzedawca stwierdził że nie będzie pasował, co mnie nakłoniło do zapytania na forum i samodzielnego szukania. I właśnie Dudek Javny potwierdził swoją wypowiedzią to do czego doszedłem w drodze prywatnego śledztwa - Frontgrip nie pasuje z powodu barrellocka, taką informację potwierdził również SpecShop. G&P ma inny gwint w upperreceiverze niż pozostałe repliki. Niestety barellock do G&P madbula nigdzie nie jest dostępny. Olej to, pilnik i ogień jak bardzo to chcesz. Swego czasu do RAMa wpakowałem front od chińskiej repliki, sztywno siedział wystarczył pilnik i chęci, uprzedzam trzeba używać mózgu. :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts