ross154 Posted May 21, 2010 Report Share Posted May 21, 2010 Nigdzie nie mogłem znależć odpowiedzi więc tutaj zapytam. Na ile czasu wystarczy nam prądu w świerzo naładowanej bateri? Powiedzmy że to: 4 letnia NiCd poj. 2400 nap. 9V. Wykorzystanie: 2-3 razy w miesiącu 6-8 midcapów. Temp.przechowywania: 15oC Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted May 21, 2010 Report Share Posted May 21, 2010 Co bateria to inaczej się to będzie przekładać zależy jak była traktowana, ile razy była ładowana , czy była rozładowywana do 0.9-1 V na cele przed każdym ładowaniem . Abyś miał wiedzę należny to samemu sprawdzić , mierząc powiedzmy co 4-5 dni miernikiem jej napięcie. Quote Link to post Share on other sites
ross154 Posted May 21, 2010 Author Report Share Posted May 21, 2010 właśnie zacząłem sprawdzać, wychodzi mi średnio że trzyma ok 1,5-2 miesiące. aha: replika ma ok 360fpsów. Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted May 21, 2010 Report Share Posted May 21, 2010 (edited) Dobrze trzyma. 2000 mAh mi trzymało podobnie, używane 4 razy w miesiącu, po parę midów na strzelanie, do 2 miesięcy żywota miało. EDYTA: A ogólnie zależy jeszcze od kabli, jest/nie-jest bezpiecznik, mosfet, jaki silnik tkwi w replice. - to z czynników zewnętrznych, a tak to jak Kolega wyżej pisał: jak ładowana, jak rozładowywana itp, itd... Edited May 21, 2010 by Tuksiak Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts