songoku Posted May 22, 2010 Report Share Posted May 22, 2010 (edited) Witam. Planuje zakupic mosfet i kable niskooporowe. Od razu mowie ze nie mam zamiaru wydawac duzo kasy. Zastanawiam sie nad tym http://www.taiwangun.com/gearboxy_oraz_ich...a_p_j-1274.html + http://www.crazybee.pl/index.php?products=...amp;prod_id=189 co o tym myslicie ? Warto kupowac wtyczki T-connector ? Trudno samemu zrobic okablowanie niskooporowe ? (oczywiscie jestem zielony :P) Sprezyna to m120, bateria firefox 9.6 ni-mh Edited May 22, 2010 by songoku Link to post Share on other sites
Akkenoth Posted May 22, 2010 Report Share Posted May 22, 2010 z tymi kablami to przepłacasz wg mnie... silikonowe 1.5-2mm z modelarskiego + T-connectory, będzie kosztowało 2 razy mniej. No, o ile miałeś już kiedyś w łapach lutownicę ;P Mosfet + AB dostaniesz w tej samej cenie u kolegi KicpY. bym zapomniał, rurki termokurczliwe też się przydadzą. Jeśli gdzieś wyżej się mylę, śmiało poprawiać. Link to post Share on other sites
songoku Posted May 22, 2010 Author Report Share Posted May 22, 2010 w kilku tematach spotkalem sie ze mosfet szkodzi replice , w jaki sposob ? niestety nie zostalo to do konca wyjasnione. Zalezy ma na rofie , aby styki sie nie przepalily i na dobrej reakcji, dlatego decyduje sie na mosfet. Hm jesli kupilbym tego mosfet'a od KicpY to zamontuja mi to krakmani ?. I tak wysylam do nich replike z innego powodu. Link to post Share on other sites
seger Posted May 22, 2010 Report Share Posted May 22, 2010 to juz wyslij do niego na serwis i montaz mosfetu, bedzie lepiej :) Link to post Share on other sites
Soul reaper Posted May 22, 2010 Report Share Posted May 22, 2010 (edited) Może leci na gwarancję do krakmanów? Co do samodzielnego montażu to zależy jaką masz replikę, a konkretnie gearbox. Jak v3 to kable są na zewnątrz i wystarczy odlutować stare i przylutować nowe. W v2 kable idą do środka gearboxa i trzeba go otworzyć, żeby wymienić kable. A mosfet jak kupujesz gotowy wcale nie jest trudno zamontować. Powinieneś dostać instrukcję. Edited May 22, 2010 by Soul reaper Link to post Share on other sites
songoku Posted May 22, 2010 Author Report Share Posted May 22, 2010 Juz mam z KicpA dogadane ze all mi zrobi. a jesli chodzi o wysylke do krakmanow to po to aby bore up mi wstawili + kable niskooporowe ktore sa w ich sklepie. Temat do zamkniecia ;) Link to post Share on other sites
poldeck Posted May 23, 2010 Report Share Posted May 23, 2010 To kable Kicek też Ci wstawi, spokojna twoja rozczochrana ;-) . Link to post Share on other sites
ruffin-89 Posted May 23, 2010 Report Share Posted May 23, 2010 I to o wiele lepsze, niż te co są u krakmanów. Link to post Share on other sites
Recommended Posts