marcin1990 Posted May 22, 2010 Report Share Posted May 22, 2010 Witam, strzelam na kulkach 0.25 Xtreme i mam precke 590mm guardera. Moja replika posiada 440 fps oraz mam dość duży problem. Rzadko trafiam w cel z odległosci zaledwie 30 metrów, kulki lecą raz w lewo raz w prawo, rzadko się zdarza że polecą idealnie prosto. Czyli w skrócie niemiłosiernie skręcają po jakichś 20 metrach. Czy problem leży w kulkach ? Quote Link to post Share on other sites
BoB3k Posted May 22, 2010 Report Share Posted May 22, 2010 ...Czego replika??? Zmieniałeś lufę, być może również powinieneś zmienić cylinder, dlatego Ci dosłownie pluje kulkami ;) ... Quote Link to post Share on other sites
xel20 Posted May 23, 2010 Report Share Posted May 23, 2010 kto zmieniał lufę? Znając życie coś zostało schrzanione przy składaniu komory HU. Źle założona gumka HU lub krzywo ustawiony dystanser. Quote Link to post Share on other sites
marcin1990 Posted May 23, 2010 Author Report Share Posted May 23, 2010 Lufę zkładał znajomy, który ponoć zna się na rzeczy. Oddać do jakiegos serwisu czy samemu to mogę naprawić/sprawdzić Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted May 24, 2010 Report Share Posted May 24, 2010 Co za replika i jaki cylinder ma wstawiony? Czy przypadkiem "znajomy" nie zasmarował gumy hopa czymś lepkim, np. silikonem ;-). A ja i tak powiem, że za lekkie kulasy na taki power, choć nie powinno być aż takich ekstremów jak napisałeś. Kulki też jakieś wypasy nie są. Quote Link to post Share on other sites
marcin1990 Posted May 24, 2010 Author Report Share Posted May 24, 2010 m15a4 rifle od CA z gb systemy. Cylinder jest bore up Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted May 24, 2010 Report Share Posted May 24, 2010 Mam dokładnie takie same doświadczenia z tymi kulkami , od roku ich nie kupuję . Quote Link to post Share on other sites
Karmazyt Posted May 24, 2010 Report Share Posted May 24, 2010 Potwierdzam, kupiłem 2 paczki 0.23, i to samo. W dodatku tną się w precce mojej, ogólnie nie byłem zadowolony. Dużo lepiej latały mi P&J kiedyś dawno temu. Quote Link to post Share on other sites
buli269 Posted May 31, 2010 Report Share Posted May 31, 2010 naj lepsze kulki jakie mogą być nawed nie takie drogie Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted May 31, 2010 Report Share Posted May 31, 2010 naj lepsze kulki jakie mogą być nawed nie takie drogie Proszę używaj "fajerfoxa", word'a czegokolwiek, bo bolą mnie oczy od tych błędów! WTF? "nawed" Quote Link to post Share on other sites
xel20 Posted May 31, 2010 Report Share Posted May 31, 2010 WTF? "nawed" może jakiś skrót? ;P teraz prawie wszystkie przeglądarki obsługują sprawdzanie pisowni. Chyba tylko internet exploint nie ma tej funkcji "out of box". Quote Link to post Share on other sites
luglo Posted June 4, 2010 Report Share Posted June 4, 2010 Ja i prawie cała ekipa od prawie 2 lat strzelamy z 0,3g Xtreme. Sprawdziłem wszystkie kulki jakie są lub były w przeszłości na rynku ale 30-tek lepszych nie znalazłem. Swojego czasu używałem 0,28g ale odeszły w zapomnienie bo za lekkie. 0,2g używam nadal ale tylko do chronowania. Quote Link to post Share on other sites
Ponton Posted June 7, 2010 Report Share Posted June 7, 2010 Mam lufę stockową w replice G&P, używałem TYLKO I WYŁĄCZNIE EXTREMÓW 0,25g Żadnych zacięć. Żadnych problemów. Latają dobrze. Nic do zarzucenia w tej cenie. Po zmianie cylindra na jakiś tam madbullowski, bez zmian. Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted June 7, 2010 Report Share Posted June 7, 2010 Ponton a powiedz mi do jakiś innych BB je porównywałeś ? Quote Link to post Share on other sites
kornelm Posted June 10, 2010 Report Share Posted June 10, 2010 być może "bazar-mejd.in" <0.12g ;) Quote Link to post Share on other sites
boundrose Posted June 15, 2010 Report Share Posted June 15, 2010 Extreme Precision to najgorsze kulki z jakimi miałem styczność. Jeszcze pierwsze partie (zaraz po rynkowej premierze) były w miarę ok, ale potem to już szkoda gadać. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts