Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

CM.028 strzela tylko do góry nogami

Recommended Posts

Witam. Jestem posiadaczem kałaszka cm028 ze sprężyną M110 firmy madbull (jeśli ma to jakieś znaczenie).

Wszystko śmiga elegancko, ale na ostatniej akcji spadł mi mag, później zauważyłem, że jak strzelam to.. bez kulek. Pewny tego, że poszedł magazynek (działał i tak kijowo) kupiłem Mid-cap Element'a do AKM. Dziś dostałem paczkę ze zbrojowni, wszystko działa jak trzeba, ale tylko gdy karabin odwrócony jest magiem do góry. Gdy znajduję się w pozycji magiem w dół - nie działa. Co może być przyczyną?

Sprężyna maga oczywiście(?). Jakie kulasy masz? Midy są kapryśne pod tym względem. Możliwe też, że mag nie jest dociśnięty do końca. Różne magi, różni producenci, różne wymiary. Gdy replika jest ustawiona normalnie spróbuj docisnąć maga i sprawdzić, czy strzela. Jeśli tak, to może pomóc podklejenie zatrzasku izoldą (tudzież podpiłowanie czegoś, choć w tym przypadku raczej to nie jest rozwiązaniem).

Guarder 0,23 - hulało na Hi-Capie cymowym, na midzie Elementa tym bardziej powinno. Choć ten mid jakiś dziwny jest, wygląda (w środku) zupełnie jak low, pojemność też mała. Jak docisnę to czasem strzeli. Czyli to wina magów jest? Nic w broni tego nie może powodować?

Hulało, ale nie hula. Pierwszy post O.o

A jakoś mag firmy element przemawia do mnie bardziej, niż mag firmy cyma, który był #!%@$# nawet jak działał.

@edit

nowe info - za pierwszym razem strzela po modzie na taśmę izolacyjną. Co dalej? Jakie pomysły? =o

Edited by erioth587

Witam. ja posiadałem wcześniej cymke 042a noi mag też nie chciał podawać kulek ... myślałem że jest za mało w magu ale się okazaqło że nie. postanowiłem go rozkręcić i się okazało że ta ,,sprężyna,, która jest w środku maga to wyskoczyła ze swojego mocowania. a gdy to poskładałem to było ok. Pozdrawiam. Pietia888

A jakoś mag firmy element przemawia do mnie bardziej, niż mag firmy cyma, który był #!%@$# nawet jak działał.

Że co proszę??

Dopchnij mag w czasie strzelania. Moim zdaniem to wina maga. Ewentualnie lufę masz brudną lub zapchaną.

Moim zdaniem również, co jeszcze raz podkreślę.

Możliwe że tunelik w komorze którym kulki wlatują do niej, nie dociska dość mocno tego elementu w magu odpowiadającego za zwolnienie kulek z tunelika.

Edited by mil38
  • 2 weeks later...