erioth587 Posted May 24, 2010 Report Share Posted May 24, 2010 Witam. Jestem posiadaczem kałaszka cm028 ze sprężyną M110 firmy madbull (jeśli ma to jakieś znaczenie). Wszystko śmiga elegancko, ale na ostatniej akcji spadł mi mag, później zauważyłem, że jak strzelam to.. bez kulek. Pewny tego, że poszedł magazynek (działał i tak kijowo) kupiłem Mid-cap Element'a do AKM. Dziś dostałem paczkę ze zbrojowni, wszystko działa jak trzeba, ale tylko gdy karabin odwrócony jest magiem do góry. Gdy znajduję się w pozycji magiem w dół - nie działa. Co może być przyczyną? Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted May 24, 2010 Report Share Posted May 24, 2010 Kulki się "blokują" i nie idą do komory. Za słaba sprężyna może? Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
erioth587 Posted May 24, 2010 Author Report Share Posted May 24, 2010 Która sprężyna? W magu? Quote Link to post Share on other sites
Doopek Posted May 24, 2010 Report Share Posted May 24, 2010 Sprężyna maga oczywiście(?). Jakie kulasy masz? Midy są kapryśne pod tym względem. Możliwe też, że mag nie jest dociśnięty do końca. Różne magi, różni producenci, różne wymiary. Gdy replika jest ustawiona normalnie spróbuj docisnąć maga i sprawdzić, czy strzela. Jeśli tak, to może pomóc podklejenie zatrzasku izoldą (tudzież podpiłowanie czegoś, choć w tym przypadku raczej to nie jest rozwiązaniem). Quote Link to post Share on other sites
erioth587 Posted May 24, 2010 Author Report Share Posted May 24, 2010 Guarder 0,23 - hulało na Hi-Capie cymowym, na midzie Elementa tym bardziej powinno. Choć ten mid jakiś dziwny jest, wygląda (w środku) zupełnie jak low, pojemność też mała. Jak docisnę to czasem strzeli. Czyli to wina magów jest? Nic w broni tego nie może powodować? Quote Link to post Share on other sites
Pucu Posted May 24, 2010 Report Share Posted May 24, 2010 Mid-Cap?? Element?? Jak na hi-capie chodzi to dla mnie wszystko jasne. Quote Link to post Share on other sites
erioth587 Posted May 24, 2010 Author Report Share Posted May 24, 2010 (edited) Hulało, ale nie hula. Pierwszy post O.o A jakoś mag firmy element przemawia do mnie bardziej, niż mag firmy cyma, który był #!%@$# nawet jak działał. @edit nowe info - za pierwszym razem strzela po modzie na taśmę izolacyjną. Co dalej? Jakie pomysły? =o Edited May 24, 2010 by erioth587 Quote Link to post Share on other sites
erioth587 Posted May 25, 2010 Author Report Share Posted May 25, 2010 Up! Quote Link to post Share on other sites
Pietia888 Posted May 25, 2010 Report Share Posted May 25, 2010 Witam. ja posiadałem wcześniej cymke 042a noi mag też nie chciał podawać kulek ... myślałem że jest za mało w magu ale się okazaqło że nie. postanowiłem go rozkręcić i się okazało że ta ,,sprężyna,, która jest w środku maga to wyskoczyła ze swojego mocowania. a gdy to poskładałem to było ok. Pozdrawiam. Pietia888 Quote Link to post Share on other sites
erioth587 Posted May 25, 2010 Author Report Share Posted May 25, 2010 rozłożyłem i złożyłem, sprężyna dobrze napina, wypadają kulki - zostają tylko dwie. A co w broni może być za to odpowiedzialne? Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted May 25, 2010 Report Share Posted May 25, 2010 Dopchnij mag w czasie strzelania. Moim zdaniem to wina maga. Ewentualnie lufę masz brudną lub zapchaną. Quote Link to post Share on other sites
erioth587 Posted May 25, 2010 Author Report Share Posted May 25, 2010 Dociśnięty jest i nie działa, pisałem o tym. Mówisz o lufie wewnętrznej, tak? O.o Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted May 25, 2010 Report Share Posted May 25, 2010 (edited) Tak. Przeczyść wyciorem. Hop up masz na zero? Próbowałeś na innych kulach? Edited May 25, 2010 by rokatanski Quote Link to post Share on other sites
Pucu Posted May 26, 2010 Report Share Posted May 26, 2010 (edited) A jakoś mag firmy element przemawia do mnie bardziej, niż mag firmy cyma, który był #!%@$# nawet jak działał. Że co proszę?? Dopchnij mag w czasie strzelania. Moim zdaniem to wina maga. Ewentualnie lufę masz brudną lub zapchaną. Moim zdaniem również, co jeszcze raz podkreślę. Możliwe że tunelik w komorze którym kulki wlatują do niej, nie dociska dość mocno tego elementu w magu odpowiadającego za zwolnienie kulek z tunelika. Edited May 26, 2010 by mil38 Quote Link to post Share on other sites
erioth587 Posted May 26, 2010 Author Report Share Posted May 26, 2010 był do kitu, nawet jak działał =o No wiesz, jak nagle nie działają dwa magi, z których jeden to funkiel nówka, drugi działał... Da się docisk tego elementu poprawić jakoś? Quote Link to post Share on other sites
Pucu Posted May 26, 2010 Report Share Posted May 26, 2010 Tak: a) dociskaj maga zawsze (ale o tym już było) b) spróbuj owinąć izolką zew. część omawianej wcześniej części komory Quote Link to post Share on other sites
erioth587 Posted May 26, 2010 Author Report Share Posted May 26, 2010 Tak, jakby 'lufa' była szersza? Czy tak, jakby była 'dłuższa'? Quote Link to post Share on other sites
Pucu Posted May 27, 2010 Report Share Posted May 27, 2010 I to i to. Ale jak nie pomoże to mi się pomysły skończyły. Pzdr Quote Link to post Share on other sites
pampkin Posted June 10, 2010 Report Share Posted June 10, 2010 Midy są strasznie kapryśne,spróbuj na innym magazynku od kolegi czy co. Mida ładowałeś stopniowo,czy od razu do pełna,hm? :lol: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts