Haszczu Posted March 17, 2005 Report Share Posted March 17, 2005 Według info to Mk 1 Carabine pojawi się niedługo w sklepie - http://sklep.capri.waw.pl/ Edit : A dokładniej 22 marca Link to post Share on other sites
pi314 Posted March 19, 2005 Report Share Posted March 19, 2005 obiecanki cacanki....a porównania Ruger MK1 vs. M24 Tanaki-nie będzie.Przynajmnej nie z mojej strony (o ile ktoś na nią czekał).Po kolejnym przesunięciu czasu oczekiwania na Rugera zmieniłem zdanie (czekam na niego z jóż zapłaconą kasą od stycznia),i postanowiłem wziąc coś innego.Właśnie jutro ide przestrzelić na kumplach z oddziału moje M3Shorty.Przykro mi naprawde jeśli komuś zależało na opisie.To przesuwanie daty -to nie wina MGuna,ale i tak dostałem to o czym marzyłem kiedyś.... pozdro 4All ps na pytanie o częsci do Rugera,nie dostałem odpowiedzi :( Link to post Share on other sites
Venom Posted March 22, 2005 Report Share Posted March 22, 2005 Haszczu dzisiaj 22 czy to znaczy ze moge go zamowic?... dlaczego w tym sklepie nie ma cen? :| i why all po angielsku ;/ Link to post Share on other sites
Haszczu Posted March 22, 2005 Report Share Posted March 22, 2005 Jeśli wierzyć informacji zawartej na stronie sklepu , to "teoretycznie" powinieneś móc go dzisiaj zamówić. Link to post Share on other sites
Venom Posted March 22, 2005 Report Share Posted March 22, 2005 dziwny ten sklep, nie ma cen etc, jest tam jakis telefon? Link to post Share on other sites
Piotersky Posted March 22, 2005 Report Share Posted March 22, 2005 Haszczu dzisiaj 22 czy to znaczy ze moge go zamowic?... dlaczego w tym sklepie nie ma cen? i why all po angielsku ;/ dziwny ten sklep, nie ma cen etc, jest tam jakis telefon? Cześć Venom. Jeśli mówimy o Capri to zarówno ceny jak i język sa dość klarowne ;). Co do terminu na Rugera- zadzwoń i zapytaj :] Na priv podaję Ci numer do przedstawiciela Capri. Jeśli rzeczony sprzedawca nie ma nic przeciwko, możnaby go podać na forum. Pozdrawiam Link to post Share on other sites
vonmarxx Posted March 24, 2005 Report Share Posted March 24, 2005 Czyli opłaca się kupić ten MK 1 Carbine jako podstawową? Wydaje mi się że 400 jak za dobrą broń snajperską (nie zamierzam z nim szturmować ani biegac po budynkach) to trochę mało... Ale czekam na opinie. Link to post Share on other sites
pi314 Posted March 24, 2005 Report Share Posted March 24, 2005 odpowiedzi na wszystkie pytania były.. Więc nie smaruj głupot że szukałeś, dobrze? nie jestem moderem-ale przejżyj TEN WĄTEK -cały. pozdr pi Link to post Share on other sites
SID Posted March 31, 2005 Report Share Posted March 31, 2005 ja mam takie pytanie jak u niego z wystrzałem jest głośny czy nie i jaki tłumik by na nim dobrze wyglądał Link to post Share on other sites
pi314 Posted March 31, 2005 Report Share Posted March 31, 2005 nie wiem jak z głośnością,nie słyszałem dłógiego,ale krótki hałasuje aż miło-z kilkudziesięciu metrów sprawia wrażenie łamanego patyka.Co do tłumika-wiem że to cudo am niestanardowy gwint na ryju :D -przejściówka obowiązkowa (czyt.dodatkowy wydatek) pozdr pi Link to post Share on other sites
gribshift Posted April 1, 2005 Report Share Posted April 1, 2005 No i nie mam pojęcia jak go przerobić na tego Wintoreza. :( Czy ktoś przerobił Mk1 C na jakąkolwiek znośną z wyglądu broń :?: Link to post Share on other sites
Black Templar Posted April 1, 2005 Report Share Posted April 1, 2005 Tutaj koleś ładnie przerobił MK1http://www.airsoftretreat.com/forums/topic...267&whichpage=7 Link to post Share on other sites
SID Posted April 2, 2005 Report Share Posted April 2, 2005 jak kogoś interesuje napisałem do machinegun odpisali że precyzyjne lufy będą w przyszłości to już jakiś postęp Link to post Share on other sites
Lizard Posted April 7, 2005 Report Share Posted April 7, 2005 a ktos testowal okulary na wersji carabine? czy standardowe ochronne (uvex x-one lub obi-market) uzywane przez wiekszosc maniakow wytrzymaja te 540 fps ?? Link to post Share on other sites
jamajka Posted April 9, 2005 Report Share Posted April 9, 2005 Dostaje Mk1 za kilka dni. Jak przyjdzie to przetestuje i dam znac. Link to post Share on other sites
llajdak Posted April 10, 2005 Report Share Posted April 10, 2005 hmm. jesli mozna zapytac to skad go bedziesz mial (tez go chce) a w machinegun termin dostawy to dopiero okolo 30 kwietnia? Link to post Share on other sites
pi314 Posted April 11, 2005 Report Share Posted April 11, 2005 u nas chłopcy testowali X-One i Skypery (oba z uvex) na M24 Tanaki.Nie przebiły.Ale proponuje z metra pociągnąć dla pewności (najlepiej z ciężkich kulek tak 0,43/0,46 jak już ma siąść to pełną mocą) pozdr pi Link to post Share on other sites
Haszczu Posted April 11, 2005 Report Share Posted April 11, 2005 hmm. jesli mozna zapytac to skad go bedziesz mial (tez go chce) a w machinegun termin dostawy to dopiero okolo 30 kwietnia? Spójrz na poprzednią stronę Link to post Share on other sites
jamajka Posted April 12, 2005 Report Share Posted April 12, 2005 Z capri asg (www.asg.com.pl) . Póki co chyba jeszcze mają na składzie, więc jak chcesz to radze się szybko decydować po podobno zainteresowanie jest ogromne:) POZDRO Link to post Share on other sites
Piotersky Posted April 16, 2005 Report Share Posted April 16, 2005 Dobry. Dwa dni temu wyjąłem z pudełka Mk1. Muszę powiedzieć że w rzeczywistości Carbine wygląda b. dobrze, w kazdym razie prezentuje się zupełnie inaczej niż na zdjęciach w internetowych sklepach etc. Wygląda naprawde solidnie, skromnie oraz ubogo ale solidnie. Nie wypowiem się na tą chwilę odnośnie dokładnego zasięgu. W pierwszy dzień użytkowania wystrzelałem ok. 700 sztuk bb, a hop up według mnie nie jest jeszcze ustawiony tak jak być powinien. Czekam na bezwietrzny dzień o kulki 0.28/0.33, bo 0.25 są niezbyt precyzyjne na dalekie odległości i przy najmniejszych podmuchach w okolicy tor lotu zakrzywia się w zależności od dobrodziejstw natury. Generalnie jestem b. zadowolony z zakupu. Pozdrawiam Ps. Do tej pory chyba tylko jednemu Użytkownikowi Mk1 pękła komora hopupa w wyniku wstawienia lufy ~6.04mm. Spowodowane to było bodajże większymi naprężeniami przy pracy śrubki dociskającej gumkę. Czy ktoś jeszcze spotkał się z takim czymś? Chciałem dowiedzieć się głównie, czy był to przypadek jednostkowy, czy należy miec na uwadze taki fakt posiadając rugera i lufę z castoramy :] Link to post Share on other sites
majerSKY Posted April 20, 2005 Report Share Posted April 20, 2005 witam ja mam pytanie odnosnie tlumikow. kontaktowalem sie z machinegun i powiedzieli mi ze jak cos tosciagac elementy na wlasna reke bo oni nie wiedza czy cos sie w najblizszej przyszlosci pokaze. dlatego pytam- czy ktos sobie poradzil z wmontowaniem standartowego tlumika na RUGERA? bo nie wiem czy isc do slusarza/tokarza i bulic za przejsciowke 70zl czy moze ktos juz wypatentowal inny sposob? oczywiscie mowie o wersji stockowej bo nie stac mnei teraz przerobke lufy wewn pozdro Link to post Share on other sites
jamajka Posted April 20, 2005 Report Share Posted April 20, 2005 ello Takze otrzymalem rugera kilka dni temu. W pełni zgadzam sie z piotreskym- karabinek choc sam w sobie ubogi to wykonany solidnie ( w realu napewno wyglada lepiej niz na zdjeciach) Co do mocy i gazozernosci to poki co sie nie wypowiadam poniewaz nie bylo jescze okazji wyregulowac hop- up (narazie kulki lataja na lewo i prawo po wylocie z lufy:) ) Pozdro Link to post Share on other sites
kermit Posted April 20, 2005 Report Share Posted April 20, 2005 witam to masz za lekkie ;) bo powinny w górę i dół... spróbuj z cięższymi 0.25 0.28 0.33 pozdro Link to post Share on other sites
Piotersky Posted April 20, 2005 Report Share Posted April 20, 2005 witam to masz za lekkie ;) bo powinny w górę i dół... spróbuj z cięższymi 0.25 0.28 0.33 pozdro Zgadza się. Obserwując tor kulki już przy malutkich podmuchach stwierdziłem, że minimum to 0.28. Kulka musi poprostu lecieć pewnie a nie "ślizgać" się w powietrzu :) Pozdrawiam Piotr Link to post Share on other sites
żylet Posted April 21, 2005 Report Share Posted April 21, 2005 No i nie mam pojęcia jak go przerobić na tego Wintoreza. :( Czy ktoś przerobił Mk1 C na jakąkolwiek znośną z wyglądu broń :?: Ja przerobiłem tak 8) a czy znośne oceńcie sami :wink: http://img250.echo.cx/my.php?image=giwera15yj.jpg Link to post Share on other sites
Recommended Posts