Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

myślę że m120 można włożyć bez problemu, a prowadnica to koszt 15-25 zł.

Jednak zamiast wymieniać sprężynę, pomyślał bym nad kupnem bore up, nie obciąża szkieletu, ani innych części gb, a ilość fps wzrasta.

Edited by JaWojteq

Ja rozumiem, że to jakaś ironia :P nie zdzierży tego ani batka, ani silnik, ani szkielet, ani właściciel. Za podobną kasę to mechabox Systemy ;) ale to i tak było by bardzo powierzchowne rozwiązanie.

myślę że m120 można włożyć bez problemu, a prowadnica to koszt 15-25 zł.

Prowadnice za 15-25zł, to nie są dobre prowadnice. Dobre prowadnice zaczynają się od JBU za 49zł.

GB w końcu padnie tak czy siak, kwestia tylko po ilu cyklach ;) ten na M120 powinien wytrzymać jeszcze w miarę rozsądny czas, jeśli się go nie zakatuje. Bore up to zawsze droższe i zawsze bezpieczniejsze rozwiazanie, ale przy słabszych sprężynach cudów nie będzie (: kombinuj tak, abyś był zadowolony.

Zamontowałem do swojej cymy 0.28:

1) sprężyne Guardera 120,

2) prowadnice łożyskowaną

3) łożyska zmieniłem na stalowe,nie wiem kiedy kupiłeś replike, podobno od marca tego roku w cymach 0.28 są już standardowo montowane stalowe łożyska w GB.

4) podkładkowanie niezbędne do zrobienia,bo stokowe pozostawia wiele do życzenia

5) baterie zmieniłem na 9,6v 2000 pojemności , na 8,4 śmiga również ,ale niezadługo pod względem czasowym

6) Przesmarować zębatki i cylinder

7) Zamienić kable ze stokowych na "lepsze"

Wywaliłem po tym tuningu około 8k kulek , po otwarciu GB nie zauważyłem żadnych widocznych śladów dużego zużycia elemntów. Strzelam zrówno na semi jak i na auto.

Ważnym lementem tuningu jest podkładkowanie ( temat omówiony na forum wmasgu).

Dzięki wielkie:) Mam jeszcze jeden problem. Mianowicie: strzelam sobie auto, idzie ślicznie, przełanczam na semi, wystrzeliwuje pare kulek, i się zacina. Czasami na semi pójdzie tak jak na auto, czyli np 2kule na raz, przy nacisnięciu spustu tylko raz. Po przełaczeniu na auto strzela tak, jak powinien. na poczatku myslałem że może za mocno przykręciłem selektor ognia, ale po odkręceniu nic sie nie dzieje. Z góry dziekuję i pozdrawiam MikoS.