John Petrucci Posted June 3, 2010 Report Share Posted June 3, 2010 (edited) witam ;] podłączyłem do ładowania baterie według instrukcji która dostałem do mojej cymy ;p czyli pierwsze ładowanie 12h a następne po 8 na tym forum znalazłem info ze baterie się ląduje według wzoru pewnego z którego moja batke 1200 mAh powinienem ładować niecałe 7 godzin a ładowanie dłuższe skraca żywot baterii wiec na pierwsze ładowanie podłączyłem na 12 godzin czyli o 5 za długo ;] czy moglem popsuć nowa baterie w ten sposób? bateria działa ale mam teraz obawy ze za krótko trzyma prąd :P bateria Ni-Cd 4/5SC 1200mAh 8.4v ładowarka 250 mAh (w zestawie do cm 031) Edited June 3, 2010 by John Petrucci Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted June 3, 2010 Report Share Posted June 3, 2010 Od jednego razu wielka krzywda się nie stanie, ale pilnuj, abyś nie zrobił tak ponownie. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted June 3, 2010 Report Share Posted June 3, 2010 Najlepiej kupic ładowarkę procesorową bo inaczej prędzej lub później Ci bateria zdechnie. Quote Link to post Share on other sites
John Petrucci Posted June 4, 2010 Author Report Share Posted June 4, 2010 zrobiłem tak z przekonaniem ze robię dobrze ;] na przyszłość będę pamiętał Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted June 4, 2010 Report Share Posted June 4, 2010 Przeczytałem tytuł i pisze; TAK Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts