MarioGrand Posted June 5, 2010 Report Share Posted June 5, 2010 Witam. Pewnego dnia moja replika przestała reagować na naciśnięcie spustu. Poszedłem z nią do serwisu, gdzie powiedziano mi że przepaliły się końcówki styków (chyba przepalił bo już nie pamiętam). Dodano również że należy je dokupić gdzieś na necie i oni za niewielką cenę je wymienią. Replika została naprawiona(zrobili coś ze starych styków) i teraz mam problem. Otóż nie mogę nigdzie znaleźć na internecie jak te końcówki wyglądają i gdzie je mogę kupić. Proszę was o jakiś link lub info. PS: Replika strzela po dociśnięciu spustu do dechy. Doktor powiedział że bez tych końcówek długo nie pożyje! Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted June 5, 2010 Report Share Posted June 5, 2010 Jakich końcówek? Chodzi Ci o styki w kostce stykowej? Quote Link to post Share on other sites
MarioGrand Posted June 5, 2010 Author Report Share Posted June 5, 2010 I właśnie tu jest pies pogrzebany... Pan któremu dałem replikę, powiedział mi tylko o końcówkach styków do wymiany. Gdy pytałem jak to się dokładnie nazywa, powiedział "końcówki styków". Myślałem że są tylko jedne końcówki. :( Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted June 5, 2010 Report Share Posted June 5, 2010 (edited) Może coś takiego, miał ten Pan na myśli? http://www.wmasg.pl/artykuly/warsztat/3/cz...nie_stykow/123/ Pozdrawiam. Edited June 5, 2010 by grzechotnik Quote Link to post Share on other sites
PPSH Posted June 24, 2010 Report Share Posted June 24, 2010 Coś takiego może http://www.asg.com.pl/product_info.php?products_id=1697 lub podobne ;-) Quote Link to post Share on other sites
seger Posted June 24, 2010 Report Share Posted June 24, 2010 http://www.taiwangun.com/gearboxy_oraz_ich...d_p_j-1271.html chyba to :) chodzi mu pewnie o same blachy z których zrobiły Ci sie kikuty. Musisz dociskać spust do końca ponieważ są tak spalone, że nie łapią wcześniej. Quote Link to post Share on other sites
kobejn669 Posted June 24, 2010 Report Share Posted June 24, 2010 Coś takiego może http://www.asg.com.pl/product_info.php?products_id=1697 lub podobne ;-) Po 30zł sprzedają konektory, które można kupić w elektronicznym za 20gr za sztukę :wink: Quote Link to post Share on other sites
seger Posted June 24, 2010 Report Share Posted June 24, 2010 Po 30zł sprzedają konektory, które można kupić w elektronicznym za 20gr za sztukę :wink: sad but true ;.) Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted June 24, 2010 Report Share Posted June 24, 2010 (edited) Ale PROMETHEUS. Każdy chce być bardziej PR0, mając tą wiedzę, że prąd z jego akumulatora przepływa do silnika przez POZŁACANE STYKI PROMETHEUSA!! Jaaa... Tak czy inaczej kolego - dokup kostkę stykową z kablami nową - koszt 20-30 PLN. Edited June 24, 2010 by Gogin Quote Link to post Share on other sites
MarioGrand Posted June 24, 2010 Author Report Share Posted June 24, 2010 Czyli powinienem kupić to okablowanie do którego link wysłał mi seger tylko że do mp5? Quote Link to post Share on other sites
Major Kupricz Posted June 24, 2010 Report Share Posted June 24, 2010 Nie, powinieneś kupić metr kabla silikonowego około 1,5mm2, do tego wtyczki T-connector, wtyczki tego typu co posłał PPSH, ale broń Boże - nie wydawaj 30zł na te konkretne. Kup w elektronicznym. Do tego lutownica, cyna, kalafonia i kombinerki. Jak jesteś przy kasie to kup mosfet. Przy odrobinie polotu, nie poznasz własnego karabinu. Jeśli masz coś nie tak w kostce stykowej to też ją kup. Ale najpierw zobacz i sprawdź czy ewentualnie nie da się tego łopatologicznie, po chłopsku naprawić. Potem rozbierasz karabin, wyjmujesz stare okablowanie i tworzysz nowe, na nowych, o niebo lepszych częściach, dokładnie na wzór starego. A potem cieszysz się, że jeśli cokolwiek dalej nie bangla - nie jest to już winą elektryki od strony kabli i złączy. Quote Link to post Share on other sites
kobejn669 Posted June 25, 2010 Report Share Posted June 25, 2010 Ale PROMETHEUS. Każdy chce być bardziej PR0, mając tą wiedzę, że prąd z jego akumulatora przepływa do silnika przez POZŁACANE STYKI PROMETHEUSA!! Jaaa... Prometheus zaopatruje elektroniczny pod moim domem w swoje wspaniałe konektory. Teraz ma być dostawa kabli systemy po 100zł za metr. Myślisz, że moja replika będzie bardzie UBER PRO z takim zestawem? Ile mi to doda fps? A tak na serio, to samemu można zrobić sobie naprawdę fajne okablowania, a nawet mosfet(koszt mosfetu około 10zł i wymaga minimalnego doświadczenia w lutowaniu w sklepach 50zł). Będziesz to sam wymieniał czy dasz komuś doświadczonemu? Quote Link to post Share on other sites
MarioGrand Posted June 25, 2010 Author Report Share Posted June 25, 2010 Najprawdopodobniej oddam ją do serwisu tylko chciałem mieć już zakupione części na wymianę. Quote Link to post Share on other sites
kobejn669 Posted June 25, 2010 Report Share Posted June 25, 2010 Najprawdopodobniej oddam ją do serwisu tylko chciałem mieć już zakupione części na wymianę. W taki razie potrzebujesz tego o czym seger pisał. W serwisie już Ci te kable zrobią pod mp5. Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted June 26, 2010 Report Share Posted June 26, 2010 A co mają kable do zajechanych styków? Quote Link to post Share on other sites
kobejn669 Posted June 26, 2010 Report Share Posted June 26, 2010 A co mają kable do zajechanych styków? To, że jeśli kupi ten zestaw, do którego link wstawił seger to będzie miał od razu w tym kable pod m4. Kolega nie wiedział jaka jest różnica i czy musi kupić inny zestaw czy ten da się przystosować do jego repliki(mp5). Wiec różnica jest tylko w kablach i kiedy będą mu to montować w serwisie na pewno, jeśli to będzie konieczne, przystosują kable właśnie do repliki MarioGrand'a. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts