lipek12 Posted June 10, 2010 Report Share Posted June 10, 2010 (edited) Sieam.Mam pytanie czy jak przytne lufe precyzyjną SRC 510mm o jakies 10 cm to nic sie nie stanie tzn.czy nie straci swoich właściwości precyzyjnych :lol: i czy wystarczy ją na tokarce przyciąc czy jeszcze trzeba coś zrobić?? Prosze o szybką odpowiedz 8) Edited June 10, 2010 by lipek12 Quote Link to post Share on other sites
GZ Posted June 10, 2010 Report Share Posted June 10, 2010 czy jeszcze trzeba coś zrobić?? Tak, koronę lufy. Może nie ma takiego wpływu na celność jak przy normalnym pocisku, ale nie widziałem nawet chińskiej lufy bez korony, wszystkie mają. Co do samej lufy, jeśli jest pokryta czymś wewnątrz, np. teflonem, to zapomnij o cięciu. Quote Link to post Share on other sites
Wolfi Posted June 10, 2010 Report Share Posted June 10, 2010 (edited) Tak, koronę lufy. Może nie ma takiego wpływu na celność jak przy normalnym pocisku, ale nie widziałem nawet chińskiej lufy bez korony, wszystkie mają. Co do samej lufy, jeśli jest pokryta czymś wewnątrz, np. teflonem, to zapomnij o cięciu. Co do korony to akurat nie jest konieczna - zero różnicy w celności na promyku 363 mm (bez przeróbek) i skróconym ( z 500mm do 280mm). SRC jest jest jednak lufą mosiężną, chromowaną - nie wiem jak zachowa się warstwa chromu po skróceniu tym bardziej że SRC z jakości nie słynie... Edited June 10, 2010 by Wolfi Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted June 10, 2010 Report Share Posted June 10, 2010 Jeśli tniesz na tokarce i to w miarę umiejętnie to jedyne co zrób to faza. 0,5 lub nawet 0,25mm 2x45 stopni wystarczy zupełnie o ile zrobisz ją ostrym nożem. Najlepiej zmień lufę, SRC to kupa. Quote Link to post Share on other sites
lipek12 Posted June 11, 2010 Author Report Share Posted June 11, 2010 Czyli nie opłaca się ciąć?? Quote Link to post Share on other sites
GZ Posted June 11, 2010 Report Share Posted June 11, 2010 Czyli nie opłaca się ciąć?? Nie, ryzyko zniszczenia lufy jest za duże. Quote Link to post Share on other sites
lipek12 Posted June 11, 2010 Author Report Share Posted June 11, 2010 nAPISAŁEM DO TAIWANGUN I MI POWIEDZIELI ZE NIC SIĘ NIE STANIE WIĘC TNE ;-) Quote Link to post Share on other sites
kossaa Posted June 11, 2010 Report Share Posted June 11, 2010 To nie lepiej było się pytać ich od razu jak i tak nie bierzesz pod uwagę zdania osób z forum ? ;-P Quote Link to post Share on other sites
lipek12 Posted June 11, 2010 Author Report Share Posted June 11, 2010 Chciałem sie dowiedziec na forum i od krakman'ów już przyciąłęm wszystko jest git thx zza pomoc ;D Quote Link to post Share on other sites
szumitek Posted June 12, 2010 Report Share Posted June 12, 2010 (edited) W sumie to przed Cięciem czy po lufa jest i tak do wyrzucenia . Ciekaw jestem czy np. przy teflonowanych madbulach odpowiedź z TW była by taka sama? Ale widzę że niektórzy łyknął wszystko :poddanie: Edited June 12, 2010 by szumitek Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts