gonzo528 Posted June 10, 2010 Report Share Posted June 10, 2010 Witam Pisze gdyż nie wiem dlaczego zębatka która wychodzi z silnika ślizga się na tej następnej. Tzn. gdy naciskam na spust z wnętrza broni dobiega taki piskliwy odgłos. Po zdjęciu rączki i wyjęciu silnika stwierdziłem że właśnie zębatka z silnika ślizga się na tej dużej. Może to być spowodowane np. tym że zębatka jest zbyt mocno dokręcona ?? Pistolet strzelał i nagle przestał. Proszę o pomoc !! Quote Link to post Share on other sites
pampkin Posted June 10, 2010 Report Share Posted June 10, 2010 Witam Pisze gdyż nie wiem dlaczego zębatka która wychodzi z silnika ślizga się na tej następnej. Tzn. gdy naciskam na spust z wnętrza broni dobiega taki piskliwy odgłos. Po zdjęciu rączki i wyjęciu silnika stwierdziłem że właśnie zębatka z silnika ślizga się na tej dużej. Może to być spowodowane np. tym że zębatka jest zbyt mocno dokręcona ?? Pistolet strzelał i nagle przestał. Proszę o pomoc !! Nic z tego nie rozumiem,i wątpię że ktokolwiek zrozumie,napisz to jeszcze raz i po ludzku. ;-) Najprawdopodobniej poszła środkowa zębatka. Quote Link to post Share on other sites
MyN3 Posted June 10, 2010 Report Share Posted June 10, 2010 Hehe :D Strasznie chaotycznie opisane.. Na 100% poszła zębatka.. Pytanie tylko która ;) Ja obstawiam środkową bo one się najczęściej je.. rozwalają.. Nie opłaca się wymieniać w CM 028 chyba że chcesz tam zrobić eXtra tuning ;) Quote Link to post Share on other sites
gonzo528 Posted June 11, 2010 Author Report Share Posted June 11, 2010 http://img21.imageshack.us/i/dsc01453lf.jpg/ Tu dałem zdj. I teraz tak : 1) to ta zębatka od silnika 2) to ta duża zębatka wygląda normalnie tzn. nie jest nigdzie zjechana czy coś jak zamontuje tam silnik i nacisnę na spust to słychać taki piskliwy metaliczny dźwięk. Co zrobić ? Quote Link to post Share on other sites
Pucu Posted June 11, 2010 Report Share Posted June 11, 2010 Ta silnikowa wygląda dobrze. Może to wina innych, a może tego, że masz takie luzy na łożyskach (jakie ja miałem) + złe podkładkowanie, że ta silnikowa "nie sięga" do następnej zębatki?? Dobrze by było jakbyś dał zdjęcie rozłożonego GB i wszystkich zębatek, jeśli jesteś w stanie. Quote Link to post Share on other sites
gonzo528 Posted June 11, 2010 Author Report Share Posted June 11, 2010 I tu zaczyna się problem nigdy nie rozkręcałem gb i nie wiem jak to zrobić ;p Quote Link to post Share on other sites
Aliant Posted June 11, 2010 Report Share Posted June 11, 2010 Troche dziwnie wygląda ten gearbox. Jakby był z białego plastiku. Tu masz przykład rozkładania GB. Quote Link to post Share on other sites
Pucu Posted June 11, 2010 Report Share Posted June 11, 2010 Troche dziwnie wygląda ten gearbox. Jakby był z białego plastiku. Zaryzykuję stwierdzenie, że JEST z białego plastiku... :-F Gearbox rozebrać musisz. Ja pierwszy raz to robiłem właśnie w oparciu o fimik i nie sprawiło mi to trudności, więc odwagi! :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
MyN3 Posted June 11, 2010 Report Share Posted June 11, 2010 Nie otwieraj.. Znajdź kogoś kto się na tym zna.. W GB v3 jest ciężki do składania.. Znajdź sobie kogoś kto się na tym zna choć trochę.. Co prawda GB z tego modelu nie szkoda bo można go dostać za 50zł.. Quote Link to post Share on other sites
gonzo528 Posted June 12, 2010 Author Report Share Posted June 12, 2010 kumpel co się zna wraca w środę to do niego zajrzy dzięki za chęć odpisania ;) temat do zamknięcia Quote Link to post Share on other sites
kobejn669 Posted June 16, 2010 Report Share Posted June 16, 2010 Od kiedy cm.028 ma gb z białego plastyku? Miałem tę replikę, rozkręcałem, oglądałem, lizałem i powiem, że w dotyku i wyglądzie metal(w smaku rodzynki). Chyba coś tu nie gra. Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted June 17, 2010 Report Share Posted June 17, 2010 Tzn. gdy naciskam na spust z wnętrza broni dobiega taki piskliwy odgłos. Po zdjęciu rączki i wyjęciu silnika stwierdziłem że właśnie zębatka z silnika ślizga się na tej dużej. A skąd takie wnioski panie? Fakt, GB jest plastikowy, silnikowa też, więc i reszta pewnie też. Obstawiam, że poszła któraś z zębatek w GB. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts