batorencjusz Posted June 13, 2010 Report Share Posted June 13, 2010 (edited) Witam chciałbym rozpocząc zabawe w ASG ze znajomymi i na początek chcielibyśmy kupić coś tańszego jednakże niewiemy za bardzo co kupić:/ ogółem chcielibyśmy przeznaczyć do 200zł na jedną broń wynalazłem w internecie te modele: g36c i colt xm177 w pierwszym podobno wchodzą kulki 5.56 mm których nie moge znaleźć w internecie a przy 6mm podobno sie tnie :/ nie znalazłem nic innego ciekawego a w łodzi jest chyba tylko jeden ciekawy sklep na ulicy piotrkowskiej do którego wybieram sie dopiero jutro. Czy taki sprzęt jest wogóle warty zainteresowania? domyślam się że nie ma on zbyt wielkiej siły i zapewne zasięg kulek to 20-25mm z czego około 10 to linia prosta reszta to parabola. czy miał ktoś z was doczynienia z tym sprzętem lub mógłby polecić coś sprawdzonego? Noi ostatnie męczące pytanie czy do 200 max 300zł można kupić coś dobrego z metalowym gearboxem? Edited June 13, 2010 by batorencjusz Quote Link to post Share on other sites
kerniol Posted June 13, 2010 Report Share Posted June 13, 2010 Tego nawet nie ruszaj (jak to powiedział Arend) kijem przez grubą szmatę. Sam sobie odpowiedziałeś na swoje pytanie. Jeśli masz 200-300 zł to albo g5 galaxy (niedostępne jest ale poszukaj w komisie albo gdzieś indziej) lub kup używkę cm.028. Quote Link to post Share on other sites
karolus20 Posted June 14, 2010 Report Share Posted June 14, 2010 Pare punktów : 1.Nie radził bym zamawiac z taniemilitaria. 2."Repliki" które pokazałeś są śmiechu warte. 3.Kulki 5.56 :wink: ?? Nie ma czegoś takiego, to kaliber prawdziwej broni kulki airsoftowe mają kaliber 6mm,8mm i 11mm z czego 8mm i 11mm są baaaardzo rzadko spotykane. 4.Obejrzałem oferte tego sklepu w łodzi i powinieneś sie uśmiechnąc bo mają shotguny, ale 2 z nich po 120zł są stanowczo za drogie, ale te po 50zł powinny cię zadowolic. 5.Jeżeli sprzedawca będzie chciał ci wmówic że elektyk do 200zł to super extra wypas itp. Nie słuchaj go !! Za 200zł nie ma dobrej elektrycznej repliki broni długiej. 6.Repliki z plastikowym gearboxem są okrzyknięte mianem tzw. shitgunów bo na takie miano zasługują. 7.Ochrona oczów jest najważniejsza !! Powinieneś na forum poszukac opinii o sprawdzonych goglach/okularach np. uvex i-vo, to że sporo kosztują powinno cię przekonac że oczy nie odrastają. 8.Za reszte kasy kupujesz kulki,mundur,batonik i idziesz sie strzelac ;-) 9.Jednak radził bym się troche wstrzymac aż dolar stanieje i sklepy pozamawiają dostawy ,bo niedawno temu można było kupic chociażby g.5k za 240zł i miec radośc z ognia ciągłego. Quote Link to post Share on other sites
batorencjusz Posted June 16, 2010 Author Report Share Posted June 16, 2010 (edited) G36c jg a co myslicie o tej broni? idzie dostac ja gdzieś taniej? i czy mozna w niej wymienic sama lufe za jakis czas? Edited June 16, 2010 by batorencjusz Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted June 16, 2010 Report Share Posted June 16, 2010 Myślimy, że mógłbyś przestać się lenić i zacząć myśleć :) Quote Link to post Share on other sites
batorencjusz Posted June 16, 2010 Author Report Share Posted June 16, 2010 myśle od dość dawna nie zarabiam 2k zł tylko 700zł na stażu wydatek 400zł to ponad połowa mojej wypłaty więc chciałbym wydać je mądrze a nie kupić bo któraś ma "Słitaaśny magazynk" albo dlatego że "to wkońcu słynny kałach" Quote Link to post Share on other sites
Masta4Blasta Posted June 16, 2010 Report Share Posted June 16, 2010 Kolego niema się co spieszyć z zakupami uwierz mi, poco masz wyrzucić pieniądze w błoto na jakąś plastikową zabawkę. Na allegro albo w komisie poszukaj cymy 0.28, według mojej opinii i nie tylko jest to najlepsza tania replika. Jak mniemasz dużo pieniędzy nie stać cię na pomyłki, poza tym jak ASG Ci się spodoba, skończysz staż, znajdziesz pracę i będziesz chciał wymienić replikę na jakąś lepszą to tą Cyme sprzedaż bez problemu, a te badziewia o których pisałeś rozpadną się do tego czasu. Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted June 16, 2010 Report Share Posted June 16, 2010 (edited) Słabo myślisz jeżeli nie potrafisz skorzystać z wyszukiwarki, gdzie na temat tej repliki jest na forum ze 100 tematów. Edited June 16, 2010 by Tuksiak Quote Link to post Share on other sites
karolus20 Posted June 16, 2010 Report Share Posted June 16, 2010 (edited) Jak chcesz to bierz to G36 sporo osób poleca, łatwo możesz sprzedac, tanie części, niska awaryjnośc. A jak chcesz tanio sie postrzelac bierz shotguna bo to najlepsze rozwiązanie jak masz tak krucho z kasą. EDIT Zauważ że nie ma G36 w magazynie i będzie dopiero za miesiąc wiec masz troche czasu na myślenie bo za miesiąc na zbrojowni planowana jest dostawa tańszych AEG-ów. Edited June 16, 2010 by karolus20 Quote Link to post Share on other sites
batorencjusz Posted June 17, 2010 Author Report Share Posted June 17, 2010 tańsze aegi co wiąże sie pewnie z gearboxem plastikowym co z tego co wyczytalem i na "chłopski rozum" nie najlepsze ;) oczywiscie przed samym zakupem obadam wszystkie sklepy bo moze pojawi sie cos lepszego. póki co chcialem obadac co najlepsze w tym przedziale cenowym Quote Link to post Share on other sites
PatrykAsg1 Posted May 1, 2012 Report Share Posted May 1, 2012 Jak masz budżet do 450 zł to najbardziej sensownym zakupem będzie: g36 608 jg oraz cm 28. Co do ochrony oczu: można wyrwać gogle Ess z atestami militarnymi od zielonej pantery (allegro) koszt około 40 zł. Pozdrawiam! Myślę, że po dwóch latach kolega już kupił replikę. Może nawet już przestał się strzelać. /LgN Quote Link to post Share on other sites
PatrykAsg1 Posted May 1, 2012 Report Share Posted May 1, 2012 O źle spojrazłem sorry Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts