facek20 Posted June 14, 2010 Report Share Posted June 14, 2010 Włąśnie wymieniałem lufe i jak w na starej lufie był taki pierścien i go chciałęm wcisnąć ten pierścień na nowął lufe i już nie umiałem jej ściągnąć więc ją przeciołem, czy jest to konieczne by działało. Po drugie urwałem szyjke tej komory co lufa wchodzi i wkleiłem to kropelką czy może to być :wink: Quote Link to post Share on other sites
Pucu Posted June 14, 2010 Report Share Posted June 14, 2010 Najpierw sam sprawdź jak teraz będzie Ci latało. Jednak dla mnie to nię będę zdziwiony jak będą Ci kulki latały w każdą stronę, bo już nie raz była taka sytuacja, że ktoś nie miał tego pierścienia usztywniającego i miał problemy ze skupieniem... A Ty jeszcze urwałeś szyjkę... :???: Quote Link to post Share on other sites
PiterTKD Posted June 14, 2010 Report Share Posted June 14, 2010 Tuning zielonych... :) Możesz wytłumaczyć mi pierwsze zdanie?? Tzn. fragment: "chciałęm wcisnąć ten pierścień na nowął lufe i już nie umiałem jej ściągnąć więc ją przeciołem" Wcisnąłeś pierścień, nie mogłeś go zdjąć, więc przeciąłeś lufę?? Co do sklejania komory hop-up. Jeżeli dobrze skleiłeś to może będzie działać, jeśli będzie wszystko równo. Mogą jednak powstać nieszczelności... Quote Link to post Share on other sites
Pucu Posted June 14, 2010 Report Share Posted June 14, 2010 Ok, masz rację w sumie. Jak się będzie sztywno trzymało to może ze skupieniem akurat najgorzej nie będzie. Tyle że to też zależy od tego ile ta "Kropelka" wytrzyma. :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
facek20 Posted June 14, 2010 Author Report Share Posted June 14, 2010 uciałem tą uszczelke metalową bo za daleko mi na lufe sie wcisłą i nie umiałem jej wyciągnąć i już jej nie ma Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted June 15, 2010 Report Share Posted June 15, 2010 Czyli nie masz pierścienia usztywniającego z tego co wydedukowałem na podstawie tego ultra trudnego do zrozumienia posta... Quote Link to post Share on other sites
facek20 Posted June 15, 2010 Author Report Share Posted June 15, 2010 troche po pijaku było to pisane, a to może tak puki co być bo wypłata się skończyła. Aha więc jaki polecacie do tego PJ300 komore hop-up Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted June 15, 2010 Report Share Posted June 15, 2010 King Arms. Quote Link to post Share on other sites
Pucu Posted June 15, 2010 Report Share Posted June 15, 2010 Komora King Arms lub CA. No i trzeba powiedzieć że razem z komorą wymienić należy też gumkę, bo stara nie będzie dobrze pasować (np. na systemę, madbulla). Pzdr Quote Link to post Share on other sites
PiterTKD Posted June 16, 2010 Report Share Posted June 16, 2010 Nie, nie Madbull. WG najlepiej zieloną G&G, potem Systema, Deep Fire. W tej kolejności wybieraj. Ale tą "metalową" uszczelką to mnie rozwaliłeś :D Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted June 16, 2010 Report Share Posted June 16, 2010 Te, spec... Na Madbullach mam najlepsze wyniki jeśli chodzi o FPS oraz szczelność układów. Możesz napisać czemu Madbull nie? Quote Link to post Share on other sites
PiterTKD Posted June 17, 2010 Report Share Posted June 17, 2010 Bo do tej pory nie widziałem by ktoś polecał Madbulle :P Cały czas ludzie piszą o G&G, Systemach a także często polecają Guardery, choć one nie są wcale aż takie. Poza tym nie znam osobiście osób, które miałyby Madbulle. G&G, Systemy, Deep Fire'y oraz Guardery tak. Quote Link to post Share on other sites
Pucu Posted June 17, 2010 Report Share Posted June 17, 2010 (edited) No to teraz piszesz, że osobiście w ogóle z MadBullami nie miałeś do czynienia? :poddanie: Poza tym nawet go odradzałeś nie wiedzieć czemu. :wink: Lepiej pisać o rzeczach, z którymi się miało styczność, a nie "bo tak gdzieś słyszałem". Edited June 17, 2010 by mil38 Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted June 17, 2010 Report Share Posted June 17, 2010 Mało jest info o Madbullach, bo są dwa w paczce oraz są drogie. Mało kto potrzebuje dwóch gumek od razu. Quote Link to post Share on other sites
99TOMCAT Posted June 21, 2010 Report Share Posted June 21, 2010 (edited) Mi madbull powodował zacinki kulek w komorze - po 2-3 zacinkach poszedł tłok w p90, na nowych bebechach powtórka to poszła niebieska guma aresa(akurat ktoś miał ją pod reką) i jest ok Edited June 21, 2010 by 99TOMCAT Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts