bunio116 Posted June 21, 2010 Report Share Posted June 21, 2010 mianowicie za każdym razem kiedy zaczynam strzelać to kule nie wylatują z komory ( może pierwsze dwie jak dobrze pójdzie) dochodzi do zacięcia przepycham lufę wyciorem ( z trudem ) ( rozłożę komorę i przeczyszczę przy okazji lufę także ) złożę z powrotem i znowu (tak jak by lufa była za ciasna) nie mam pojęcia o co chodzi POMOCY (szukałem na forum ale nie mogłem znaleźć) jest to dokładnie ta replika jeżeli to ma jakieś znaczenie: http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=4905 Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted June 21, 2010 Report Share Posted June 21, 2010 Po pierwsze jakie kuleczki. A po drugie przykręć HU bo możesz mieć za bardzo włączonego. Quote Link to post Share on other sites
bunio116 Posted June 22, 2010 Author Report Share Posted June 22, 2010 kulki P&J premium 0.23 a HOP UP nawet na (wyłączonym) jak jest to się zacinają Quote Link to post Share on other sites
szumitek Posted June 22, 2010 Report Share Posted June 22, 2010 Problemów może być wiele zaczynając od źle złożonej komory po nieszczelną pneumatykę ale zacznij od wypróbowania innych kulek. Quote Link to post Share on other sites
bunio116 Posted June 22, 2010 Author Report Share Posted June 22, 2010 Próba na innych kulach zakończyła się fiaskiem dalej się zacinają Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted June 22, 2010 Report Share Posted June 22, 2010 Rozłóż zespół lufy/komory, weź samą lufę i wrzuć do niej kulkę, winna wylecieć po drugiej stronie w sekundę-dwie. Jak nie wyleci to wyteleportuj ją z tej lufy i wyczyść lufę dokładnie wyciorem i bawełnianą szmatką 2cm x 1 cm na końcu wyciora. Quote Link to post Share on other sites
bunio116 Posted June 22, 2010 Author Report Share Posted June 22, 2010 próbowałem - wylatuje normalnie Quote Link to post Share on other sites
pampkin Posted June 22, 2010 Report Share Posted June 22, 2010 Rozłóż komorę,wyciągnij gumkę i zobacz w jakim ona jest stanie,jeżeli ok,to wyczyść dokładnie całą komorę,dokręć wszystkie śrubki,jeżeli nadal problem będzie występował to na gwarancję. ;-) Quote Link to post Share on other sites
bunio116 Posted June 23, 2010 Author Report Share Posted June 23, 2010 dobrze by było jak by była jeszcze gwarancja ;-) dzisiaj będę czyścił komorę aa zauważyłem wczoraj coś niepokojącego mianowicie dystanser jest w moc obity i w ogóle jak patrze do komory to jest "wykręcony" w lewo wiem może to brzmieć dziwnie ale inaczej nie umiem wyjaśnić z góry dzięki za pomoc Quote Link to post Share on other sites
bunio116 Posted June 23, 2010 Author Report Share Posted June 23, 2010 (edited) ok po wymienieniu gumki i dystansera oraz przeczyszczeniu komory problem przestał istnieć natomiast pojawił się następny - ""teraz wali trzema kulkami na raz jak z auto-pompy"" oh my GOD o co chodzi :cry: Edited June 23, 2010 by bunio116 Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted June 23, 2010 Report Share Posted June 23, 2010 Gumka Guarder? Quote Link to post Share on other sites
bunio116 Posted June 23, 2010 Author Report Share Posted June 23, 2010 tak sylikonowa guardera niech zgadnę jest na czarnej liście :wink: Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted June 23, 2010 Report Share Posted June 23, 2010 Jest strasznie delikatny. Więc podczas montażu mogłeś go uszkodzić. Quote Link to post Share on other sites
bunio116 Posted June 23, 2010 Author Report Share Posted June 23, 2010 rzeczywiście uszkodziłem aż wstyd się przyznać ale już jest ok zakupiłem madbulla i byłem bardziej delikatny i z pomocą niewielkiej ilości olejku sylikonowego weszła bez problemu dzięki za pomoc teraz miota jak m134 na helikopterze ;-) ;-) Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted June 24, 2010 Report Share Posted June 24, 2010 Nie ma co się wstydzić. Silikon guardera jest bardzo łatwo uszkodzić :D. Sam to zrobiłem za pierwszym razem xD. Spoko, że mogliśmy pomóc. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts