JaWojteq Posted June 22, 2010 Report Share Posted June 22, 2010 (edited) Witam ponownie, po włożeniu BU od DF,a (dokładnie w sobotę, jeszcze temat widać, miałem pytanie co do głowicy tłoka), rozpad mi się gb w miejscu, gdzie mniej więcej głowica tłoka uderza, o głowicę cylindra. Oto foto: http://img42.imageshack.us/gal.php?g=opony002.jpg Jestem wkurzony jak nie wiem co, bo cały ten BU miał nie przeciążać szkieletu, a dziwnym zbiegiem okoliczności rozpadł się 3 dni po włożeniu.. Oczywiście rozważam możliwość, że ja coś zrobiłem źle, więc tak myślę co, części raczej powkładałem dobrze. Co do tego mam pytania: 1- czy mała ilość smaru mogła temu zaszkodzić (chociaż według mnie było go wystarczająco) 2- słabo dokręcone śrubki?- ale do tego celu specjalnie fatygowałem się po imbusa do kolegi, więc przykręciłem je mocno. 3- Poprostu gdy metalowa głowica tłoka uderza o głowicę cylindra, to szkielet tego nie wytrzymał ? 4- strzelanie na sucho ?(około 30strzałów) Teraz pytanie co do zakupu nowego szkieletu, czy to się nada ?: http://azteko.pl/wzmocniony-szkielet-gearboxa-p-131.html Prosiłbym także o polecenie przez Was jakiegoś szkieletu, bo w sumie poza chińskimi nie miałem doczynienia z żadnymi. Kasy mam max 150, z wliczoną przesyłką, bo jak na złość ostatnio dokupiłem magi do tej repliki :/ Jak zauważyliście na zdjęciach, widać także zepsutą komorę hupa, to również zasługa BU. (lub mojej nieumiejętności wkładania go) Myślę też czy nie kupić słabszej sprężyny (teraz mam m120, i przed włożeniem BU wszystko było stok), i zamontowaniem spowrotem stokowych części (głowica cylindra, i tłoka, cylinder, dysza) Mam nadzieję, że mi coś doradzicie, Pozdrawiam Wojteq Prosiłbym także do podania jakiegoś linku z jakimś dobrym smarem, teraz będzie mi napewno potrzebny :) Edited June 22, 2010 by JaWojteq Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted June 22, 2010 Report Share Posted June 22, 2010 Jeżeli ktoś polecił Ci zakup akurat tego BU to mu podziękuj za taka radę .Jeżeli sam dokonałeś wyboru to był to zły wybór bo już sam się przekonałeś co robi z GB płaska ciężka metalowa głowica tłoka z DF. Kup lepiej jakiś wzmocniony GB ale i tak wcześniejszy czy później historia sie powtórzy. Quote Link to post Share on other sites
JaWojteq Posted June 22, 2010 Author Report Share Posted June 22, 2010 (edited) Dzięki, BU był z zamiany. Chyba już go nie włożę do gb, nie będę ryzykował. Albo kupię inną głowicę tłoka, jeżeli to by miało pomóc, ale narazie i tak wleci stok. Ten gb od jg był wzmocniony, może to nie CA, czy G&P, ale na stoku nic się nie działo (430fps). Teraz myślę nad tą głowicą, i komorą hopa. Co do komory mam pytanie, czy wejdzie jednoczęściowa do body od jg (abs), aktualnie mam 2. częściową. Edited June 22, 2010 by JaWojteq Quote Link to post Share on other sites
Sebi_S Posted June 22, 2010 Report Share Posted June 22, 2010 Tak jak wyżej kolega napisał płaska metalowa głowica czy to w borku czy w standardowym układzie to zabójca szkieletów. Moja rada to albo kupisz powiększoną (bore up) stożkową głowice tłoka i cylindra (co nie bedzie tanie) albo kupisz borka od Guardera lub Systemy lub tańsza alternatywa od Elementa ale ja osobiście sraciłem jakis czas temu zaufanie do Elementa. Inna opcja kupujesz zestaw głowic tzw. wyciszonych (stożkowych) od PJ , koszt około 90zł Co do szkieletu , szukaj jakiegoś JG nalepiej z ostatnich generacji lub coś markowego na G&P (bardzo wytrzymałe szkielety) Ja mimo że posiadam szkielet G&P to wzmocniłem go stalowymi nakładkami ( sporo pracy było ale warto) teraz nawet SP160 Guardera mu nie straszne :mrgreen: W przypadku drugiego mojego szkieletu (chińskiego) również poszły wzmocnienia stalowe i teraz nie ma możliwości żeby trachnął Co do komory jednoczęściowej da radę wsadzić tylko trzeba wyciąć kawałek body żeby swobodnie wsadzić jednoczęściówkę, najlepiej zobaczeć jak to wygląda w metalowym body i tak samo podciąć twoje. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted June 22, 2010 Report Share Posted June 22, 2010 Ten Bu to jakaś bzdura. Quote Link to post Share on other sites
JaWojteq Posted June 22, 2010 Author Report Share Posted June 22, 2010 (edited) Ten Bu to jakaś bzdura. Tzn, co miałeś na myśli ?:) Mam nadzieję, że dokupienie samej głowicy tłoka załatwi sprawę, ale teraz martwię się szkieletem :) Od jg III w sklepach nic nie ma, i chyba jak wspominałeś kupię gp. W sklepach nie ma, a w komisie aż się roi, zapomniałem go przeszukać :) Edited June 22, 2010 by JaWojteq Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted June 22, 2010 Report Share Posted June 22, 2010 Bu z płaską głowicą tłoka to wyższego stopnia nieporozumienie. Quote Link to post Share on other sites
JaWojteq Posted June 22, 2010 Author Report Share Posted June 22, 2010 Bu z płaską głowicą tłoka to wyższego stopnia nieporozumienie. W sumie masz rację, najbardziej mnie niepokoi to, że trochę lania wody jest w tym ,,Dodatkowo zyskujemy wiele wzmocnionych części, które przyczynią się do wydłużenia żywotności karabinu. ,, Części może i zyskujemy, szkoda że muszą cierpieć na tym inne podzespoły. Teraz mam dylemat, czy kupić inną głowicę tłoka, czy kombinować z innymi markami...Bo tego od DF w żadnym razie nie włożę do tego szkieletu, chyba że znajdę podwójnie wzmocniony ;) Quote Link to post Share on other sites
Sebi_S Posted June 22, 2010 Report Share Posted June 22, 2010 Wymiana samej głowicy tłoka nic nie da ponieważ głowica cylindra którą posiadasz nie jest przystosowana do planowanej przez ciebie głowicy stożkowej. Także jeszcze raz przeczytaj uważnie mojego poprzedniego posta i wybierz opytymalne dla ciebie rozwiazanie. Quote Link to post Share on other sites
szumitek Posted June 22, 2010 Report Share Posted June 22, 2010 (edited) Pamiętaj że w borku będziesz musiał wymienić nie tylko głowicę tłoka ale i cylindra... Parę sekund za późno ;) Edited June 22, 2010 by szumitek Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted June 22, 2010 Report Share Posted June 22, 2010 (edited) O ile pamiętam, głowica cylindra u DF jest wklęsła. W każdym razie sprawdzenie tego to nie problem, a może zaoszczędzić kłopotu. Edited June 22, 2010 by Viamortis Quote Link to post Share on other sites
Sebi_S Posted June 22, 2010 Report Share Posted June 22, 2010 Jesli tak jest jak pisze Viamortis ( bo z borkami DF nie miałem do czynienia) nikt ich nie chce montować :mrgreen: to juz wogóle jakaś paranoja z tym produktem jest. Quote Link to post Share on other sites
kobejn669 Posted June 22, 2010 Report Share Posted June 22, 2010 Standardowe głowice cylindra DF są wklęsłe więc BU pewnie też. Czytałem Twój poprzedni temat i nawet chciałem napisać, że montujesz w swoim gb zabójcę szkieletów, ale myślałem, że wiesz w co się pakujesz(było już trochę o tym zestawie na forum). Nie chciałem spamu robić, następnym razem nie będę się powstrzymywał. Mogłem uratować Twój szkielet. Quote Link to post Share on other sites
JaWojteq Posted June 22, 2010 Author Report Share Posted June 22, 2010 Dokładnie, jestem zbyt mało doświadczony jeszcze, i sam obiektywnie nie mogłem się patrzeć na to jako na zabójcę szkieletów ;) Tym bardziej że opis tego produktu był bardzo zachęcający, nic nie przeciąża, daje 20fps na czysto. Teraz pozostało mi kupno nowego szkieletu, i włożenie całego stoku. Mogłem uratować Twój szkielet. Ano mogłeś, a ja mogłem poszukać więcej info o tym zestawie cylindra. O ile pamiętam, głowica cylindra u DF jest wklęsła. Dobrze pamiętasz! A co do całego tematu, praktycznie jest on do zamknięcia. Wasze rady dużo pomogły, i ew. mogę się teraz nimi pokierować do kupna nowych części. Dzięki za pomoc, pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts