Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Witam. Mam takie małe pytanko, a raczej problem z selekcją ognia w moim gearboooxxxiieeee. otóż gdy przełączam z save na semi działa poprawnie strzela pojedynczym ogniem. jak wezmę przełączę z semi na Auto też działa poprawnie. natomiast gorzej z powrotem z Auto na semi strzela nadal auto. z semi na save działa poprawnie nie strzela.

Moje pytanie brzmi: czy to może być problem wewnątrz gerboxa czy tylko selektora ognia, z tym ze dokładnie z która częścią jego. Czy to wina płytki selektora, czy samego przełącznika zamocowanego w body??

A ja jednak upierać się będę przy tym przełączniku, (selektor ognia) bo wydaje mi się ze owy kawałek metalu w jakiś nie pojęty sposób nie przesuwa dokładnie tej płytki. Co powoduje że przełączam z seve na semi i strzela pojedynczo a z auto już nie mogę wrócić na tryb semi.

Czyli generalnie rzecz biorąc, można spróbować rozciągnąć styki delikatnie. chodź pewnie wymiana na nowe była by lepsza. to teraz powiedzcie mi drodzy maniacy czy te plastikowe obudowy styków mają jakiś uniwersalny rozmiar czy się różnią i muszę szukać takich samych (tego samego producenta) czy mogę jakieś inne.

Jest obudowa z wycięciem na wyprowadzenia kabli do przodu i taka bez wycięcia, pod kable z tyłu. Pominąłem coś?

Ogólnie ta z wycięciem nadaje się do kabli z tyłu i z przodu. Tą bez wycięcia można przerobić w dwie minuty.

Edited by kobejn669

ten mój chochlik został namierzony, rzeczywiście ta blaszka od spodu selektora ognia nie porusza się prawidłowo, mam tu na myśli śrubkę która je ze sobą łączy, odkręca się ale nie wypada, dziwnie to zabrzmi ale się z powrotem wkręca ;p