Pikace Posted February 26, 2005 Report Share Posted February 26, 2005 Konwersje Guardera i to do roznych wersji AK pojawiaja sie od dluzszego czasu dosc regularnie, z tym ze przy swojej zaporowej cenie interesuja wiekszosc pasjonatow tej broni tyle co "plamy na sloncu"... :? Quote Link to post Share on other sites
Guest Kret Posted February 27, 2005 Report Share Posted February 27, 2005 Taka ciekawostka - we wcześniejszej wersji tej reklamy AKSU leżał na artystycznie ułożonej, zielonej hatcie ("arafatce"). Może przekaz nie był dosyć czytelny? Pozdrawiam Kret Quote Link to post Share on other sites
Jabol Posted February 28, 2005 Report Share Posted February 28, 2005 Ciekawe ile ten kałaszek będzie kosztował ... :roll: . Musze przyznać ,że AK zrobiony całkowicie z metalu kusi i to bardzo , ale pewnie i tak kupie AK-47 z TM . Może zmieniłbym zdanie gdyby był on produkcji CA , bo jak znam ICS'a to mogą go skopać i to bardzo ... :? Ciekawe czy wsadzą do niego takie same zgrzytliwe bebechy jak do MP5-tek ... :| Quote Link to post Share on other sites
NFZ_Mazikos Posted February 28, 2005 Report Share Posted February 28, 2005 Ciekawe ile ten kałaszek będzie kosztował ... :roll: . Musze przyznać ,że AK zrobiony całkowicie z metalu kusi i to bardzo , ale pewnie i tak kupie AK-47 z TM . Może zmieniłbym zdanie gdyby był on produkcji CA , bo jak znam ICS'a to mogą go skopać i to bardzo ... :? Ciekawe czy wsadzą do niego takie same zgrzytliwe bebechy jak do MP5-tek ... :| Ty chyba człowieku nie miałeś ICSa w ręce :evil: Mam go rok i działa bezawaryjnie, więc nie pleć herezji, że ma zgrzytliwe bebechy i że skopać guna to ICSowska przypadłość! Odnośnie mitu niezawodności TMa, to się już wypowiadałem, tak samo jest z Cllasiciem. Dużo zależy od egzemplarza który dostajesz, jakiejkolwiek nie jest on firmy. A nie kupisz go dlatego, że po prostu nię będzie cię na niego stać :x Quote Link to post Share on other sites
Jabol Posted March 1, 2005 Report Share Posted March 1, 2005 Towarzyszu Mazikos ... 1. Po co mnie obrażasz ? :? ( bo twój post odebrałem jako atak na moją osobe. A ja tu tylko wyraziłem swoją opinie o tym AK ... ) 2.Strzelałem z ICS'owskiego MP5 , ponieważ mój brat miał takiego guna. :? 3.Nie wiem czy ty mnie dobrze zrozumiałeś ale mianem "zgrzytliwych bebechów" ( zgrzyty czyli dźwięki ) nazwałem głos jaki wydaje takie MP5 podczas srzelania ( mój brat nazwał ten dzwięk rykiem dzikiej świni ). Jakby tego było mało to oglądałem filmik ściągnięty z neta na którym było słychać jak to strzela ... .Mnie osobiście ten dźwięk się nie podobał , mojemu bratu także ,i między innymi dlatego sprzedał swojego guna . Nie wiem jak jest po zasmarowaniu ICS'owego sprzętu. Możliwe ,że po takim zabiegu głos jest inny ... 4.Mp5 mojego brata miało ponadto źle ustawioną lufe przez co kulki uderzały w wylot tłumika... ( ciekawa konstrukcja , nieprawdaż ? :lol: ) . 5. Skąd Ty wiesz , że mnie nie stać na AK-74 z ICS'a , skoro nikt jeszcze nie wie ile on będzie kosztował ? :lol: Chyba ,że ty jesteś jakimś medium ... 8O . 6. Jakbym miał już kupować tego kałacha z ICS'a ,to napewno poczekałbym aż wyjdzie... może tysieczny egzemplarz , tak aby mieli czas na poprawienie wszystkich usterek które są nieuniknione . Quote Link to post Share on other sites
NFZ_Mazikos Posted March 1, 2005 Report Share Posted March 1, 2005 Następnym razem wyrażaj się jaśniej, bo twoja wypowiedź dała bardzo dużo przestrzeni jeżeli chodzi o interpretacje. Być może ja dokonałem nadinterpretacji, ale defacto zabrzmiało to w moim odczuciu jak protest przeciwko wszystkiemu co pochodzi ze stajni ICSsa, ale twoja ostatnia wypowiedź dużo mi wyjaśniła. :wink: Myśle, że sprawa załatwiona :?: POZDRAWIAM :!: Quote Link to post Share on other sites
kapciuh Posted March 11, 2005 Report Share Posted March 11, 2005 Doszly mnie sluchy ze premiera Ak 74 ICsa odbedzie sie na targach IWA w Niemczech :) i prawdopodobnie bedzie to 18-21 Marzec.. Wiec nic innego nie zostaje jak uzbroic sie jeszcze w szczypte cierpliwosci :evil: Quote Link to post Share on other sites
kapciuh Posted March 14, 2005 Report Share Posted March 14, 2005 I doszly kolejne informacje z military, cytuje list: Na razie firma ICS nie informuje o rozpoczęciu seryjnej produkcji. Z drugiej strony wiem, że mogą mieć problemy z licencją Kalashnikov. Ale z półoficjalnych źródeł wiem, że chyba światowa premiera będzie na targach IWA Show w Norymberdze (18-21 marca), na których oczywiście jesteśmy. Nieoficjalnie wiadomo, że AK74 będzie sprzedawany przez Cyber Gun, którego jesteśmy przedstawicielem w Polsce. Tylko firma Cyber Gun ma obecnie światową licencję ASG na markę Kalashnikov. Nie wiem, czy ICS będzie sprzedawał w ogóle AK74 (np. bez marki), ale tego dowiemy się na targach. Na razie wszyscy unikają rozmów na ten temat. Quote Link to post Share on other sites
KaT Posted March 15, 2005 Report Share Posted March 15, 2005 Nowe info na stronie ICSa: http://www.icsbb.com/news/e_news_main.asp?id=43 Quote Link to post Share on other sites
Berserker Posted May 5, 2005 Report Share Posted May 5, 2005 info z www.militaryphotos.net Nie wiem czy to wiarygodna informacja ,ponieważ na oficjalnej stronie Guardera nie ma wzmianki o tych konwersjach.Tak przy okazji kałachów :) pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Pikace Posted May 5, 2005 Report Share Posted May 5, 2005 Guarder robi wiele bardzo fajnych zestawow konwersyjnych do Kalacha, wypuszczanych w limitowanych seriach. Tylko co z tego, jak taki zestawik na WGC kosztuje w granicach 800-900 USD... :? Nie slyszalem, aby ktos w Polsce sie szarpnal na taki bajer, ale jak ktos ma to niech sie pochwali! :D Reasumujac - nie ma sie czym podniecac. Pozostaje czekanie na AK74 ICSa i CA, bo byc moze ich cena bedzie w zasiegu zwyklych smiertelnikow... Quote Link to post Share on other sites
Berserker Posted May 5, 2005 Report Share Posted May 5, 2005 Guarder robi wiele bardzo fajnych zestawow konwersyjnych do Kalacha, wypuszczanych w limitowanych seriach. Tylko co z tego, jak taki zestawik na WGC kosztuje w granicach 800-900 USD... :? Nie slyszalem, aby ktos w Polsce sie szarpnal na taki bajer, ale jak ktos ma to niech sie pochwali! :D Wszystko zależy od tego jak na to spojrzysz.Ja wolałbym zapłacić te 900$ za konwersje niż 800 GBP za gotowego guna na www.airsoftdynamics.com. Reasumujac - nie ma sie czym podniecac. Pozostaje czekanie na AK74 ICSa i CA, bo byc moze ich cena bedzie w zasiegu zwyklych smiertelnikow...Heh nikt tu się nie podnieca, znalazłem w sieci zapowiedź to ją tu "wrzuciłem".pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Berserker Posted May 26, 2005 Report Share Posted May 26, 2005 Kolejne "dziecko" Guardera ak-103 Quote Link to post Share on other sites
Kiwi Posted July 24, 2005 Report Share Posted July 24, 2005 Mnie już oczka bolą od kompa i źle widzę, czy z oferty military.pl zniknął bohater tego tematu?? Quote Link to post Share on other sites
Raq Posted July 24, 2005 Report Share Posted July 24, 2005 Ja Was osobiscie troszke nie rozumiem... po co klucic sie o cos czgo jeszcze oficjalnie nie ma. Szkoda nerwow i zdrowia. Ze fotek (jak narazie) widac ze bedzie to ciekawy gun i fajnie by bylo miec go w arsenale, razem z magami oczywiscie :P Pozdro for ALL Raq Quote Link to post Share on other sites
Konfederat Posted July 25, 2005 Report Share Posted July 25, 2005 O ile dożyjemy jego premiery... Quote Link to post Share on other sites
Raq Posted July 25, 2005 Report Share Posted July 25, 2005 O ile dożyjemy jego premiery... Zgadzam sie z przedmowca. Quote Link to post Share on other sites
Pikace Posted November 2, 2005 Report Share Posted November 2, 2005 Mam nadzieje, ze pojawienie sie konkurencyjnego AK74 Classic Army przyspieszy premiere ICSa, a poki co mozemy sie dowiedziec, ze ICSy bedzie firmowal osobiscie nie kto inny, tylko sam towarzysz Kalasznikow: http://www.icsbb.com/news/e_news_main.asp?id=55 Quote Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted November 2, 2005 Report Share Posted November 2, 2005 Chyba przyśpieszyło. http://eliteairsoftuk.com/xcart/product.ph...31&cat=0&page=1 Cena taka średnio konkurencyjna. Quote Link to post Share on other sites
Pikace Posted November 2, 2005 Report Share Posted November 2, 2005 Watpie, aby mieli go faktycznie na skladzie. Duzo sklepow powystawialo ICSa z rok temu do oferty, kiedy to niby mial sie lada moment ukazac. Chyba niektorym zostal tak do dzis... :D Quote Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted February 15, 2006 Report Share Posted February 15, 2006 No niektórzy już mają - nie wiem kto, nie wiem po ile i nie wiem skąd. Quote Link to post Share on other sites
Pikace Posted February 15, 2006 Report Share Posted February 15, 2006 Sporo zdjec wersji finalnej tutaj: http://www.mondaint.com/ics_ak74m.html . Ciekawe, ze AK74 ICSa jest standardowo wyposazony w dodatkowy mag (2x hi-cap) oraz boczny zaczep do rosyjskiego montazu (w koncu mozna bedzie stosowac normalne "kalaszowe" montaze, a nie wydumane wynalazki Justa itp). Widac, ze ICS chce nadrobic zapoznienie i pozyskac serca uzytkownikow wartosciowymi dodatkami... :wink: O pieknej czerwonej wyściółce pudelka nie wspominajac, hehe. Gun juz jest sprzedawny w co poniektorych sklepach (np 250 funtow w UK, zeroneairsoft)... Na moje zapytanie military.pl odpowiedzialo, ze bedzie w ofercie juz w marcu. Quote Link to post Share on other sites
Max_E Posted February 15, 2006 Report Share Posted February 15, 2006 Jest pierwsza recenzja TUTAJ Quote Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted February 15, 2006 Report Share Posted February 15, 2006 Te plany z pudełka... 8) AK-74M AK-74 AKS-74 AK-74U AK-105 .... podobaja mi się! :D :D :D Quote Link to post Share on other sites
Pikace Posted February 15, 2006 Report Share Posted February 15, 2006 Pozostaje miec nadzieje, ze tempo wprowadzania nowych modeli bedzie "nieco" szybsze. Sprawdzilem - watek o tym gunie zostal zalozony w grudniu 2004! :lol: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts