SturmFJ Posted June 26, 2010 Report Share Posted June 26, 2010 Witam! Mam pytanie odnośnie gazowego "eMPika" do Marushina (konkretnie ver. 1945 Vintage, ale chyba obie są wewnętrznie identyczne): czy istnieją jakieś możliwości tuningu tego cacka częściami dostępnymi w sklepach? Replika jest naprawdę kusząca, jednak jak na sprzęt "do lasu" ma troszeczkę za mało FPS (250 jak na polskie warunki nadaję się do raczej CQB). Może któryś z użytkowników ma jakiś sposób na podniesienie prędkości wylotowej repliki, nie wymagający wydania drugiego tyle, co replika? Z góry dziękuję i pozdrawiam! PS. Temat ten służy zebraniu informacji o możliwym tuningu repliki, także bardzo proszę o nie zamieszczanie odpowiedzi w stylu "kup M4" lub "250 fps wystarczy". Quote Link to post Share on other sites
kornelm Posted June 26, 2010 Report Share Posted June 26, 2010 precka, najlepiej dłuższa ew tłumik, też podniecie fpsy Quote Link to post Share on other sites
krzysiek1594 Posted June 26, 2010 Report Share Posted June 26, 2010 (edited) Racja, podniecenie fps-ów znacznie wpływa na wzrost osiągów :D Im dłuższa lufa, tym większe podniecenie :D Edited June 26, 2010 by krzysiek1594 Quote Link to post Share on other sites
SturmFJ Posted June 26, 2010 Author Report Share Posted June 26, 2010 Dziękuję za bardzo "konstruktywne" odpowiedzi. Quote Link to post Share on other sites
kornelm Posted June 26, 2010 Report Share Posted June 26, 2010 nie rozumiem cudzysłowu... precka, najlepiej dłuższa, w gaziakach to najlepszy i praktycznie jedyny sposób tuningu... Quote Link to post Share on other sites
SturmFJ Posted June 27, 2010 Author Report Share Posted June 27, 2010 Chodziło mi o ten drugi komentarz. Co do precki - przeszukałem sklepy polskie i zagranicze i pasującej preclufy 8 mm nie znalazłem. Chodzi mi bardziej o możliwości tuningu wewnętrznego np. wymiany zaworów w celu zwiększenia ciśnienia gazu, jednak nie mam pojęcia gdzie można dostać pasujące do tej repliki części. Liczyłem na to, iż może znajdzie się jakiś szczęśliwy nabywca Marushinowskiego empika, który ma taki tuning za sobą i może podzielić się radami/rozwiązaniami. Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted June 28, 2010 Report Share Posted June 28, 2010 Tej repliki nie stuningujesz, ponieważ: -mało popularna -kaliber 8mm, precek w praktyce nie ma, części tuningowe ograniczają się do żadnych -same kulki dobrej jakości 8mm to problem... -GBB, bardziej na ścianę niż do "strzelania" (strzelanki itp) Quote Link to post Share on other sites
SturmFJ Posted June 29, 2010 Author Report Share Posted June 29, 2010 GBB, bardziej na ścianę niż do "strzelania" (strzelanki itp) Chciałem ją nabyć właśnie ze względu na jej "gazowość" :) (nie lubię elektryków, odstręcza mnie ich brak jakiejkolwiek realistyki), ale może faktycznie jest to gra nie warta świeczki... W każdym razie bądź dzięki za info - poczekam, WE ma prototypy Sten'a i "smarownicy" GBB, może i eMPika zrobią :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted June 29, 2010 Report Share Posted June 29, 2010 Tłumik podnieca fpsy? Jeśli chodzi o to że podnosi to nie, tłumik nie dodaje fpsów. Quote Link to post Share on other sites
krzysiek1594 Posted July 1, 2010 Report Share Posted July 1, 2010 dexter ja miałem oczywiście na myśli dłuższą lufę wew. a nie tłumik choć i ta nie zbyt daje fps. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted July 1, 2010 Report Share Posted July 1, 2010 Wiem, nie do Twojego posta sie odnosiłem przecież tylko do poprzedniego Kornelma Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts