rafcio132 Posted June 30, 2010 Report Share Posted June 30, 2010 Witam, ostatnio dużo czasu poświęciłem na doskonalenie taktyki teamu i nad wyjściem z tzw. "przyszpilenia" z możliwie najmniejszymi stratami :P Wpadłem na pomysł wykorzystania wytwornicy dymu do postawienia zasłony dymnej (granaty też się nadają, ale to nie byłby nowy pomysł :D) Poszperałem trochę i obmyśliłem prototyp Wygląda to tak: -Akumulator 12V -Przetwornica 12/220V moc ciągła 1500 W -Wytwornica dymu 1000W -środek transportu (na razie taczka, ale planuję "opancerzyć" mojego buggy i zrobić na bagażniku trochę miejsca na wyjmowaną platformę z tym wynalazkiem) Wszystko to zamontowane na małej płycie nawet jakoś wygląda i da się bez problemu przenosić, ale tu liczy się funkcjonalność. Wytwornica może posłużyć też do osłony atakujących jakiś budynek, halę Najważniejsze problemy z którymi mam zamiar się uporać to: -długi czas nagrzewania się przetwornicy (7 min) -mała mobilność zestawu :D (może np. na quadzie?) Co sądzicie o tym pomyśle? Liczę na jakieś podpowiedzi :P Quote Link to post Share on other sites
ruffin-89 Posted June 30, 2010 Report Share Posted June 30, 2010 :wink: Quote Link to post Share on other sites
Masta4Blasta Posted July 1, 2010 Report Share Posted July 1, 2010 Bardzo dobry pomysł, wykonaj wszystko i zrób zdjęcia:) Oprócz opancerzenia buggy pomyśl o instalacji mini guna na nim:) Quote Link to post Share on other sites
rafcio132 Posted July 1, 2010 Author Report Share Posted July 1, 2010 Z buggym trochę kombinowałem i nie da się tam miniguna zamontować (może po całkowitej przebudowie) - co najwyżej m60 albo m249 - nie mogę znaleźć bezpiecznego miejsca na pojemnik z gazem I jeszcze jedno pytanie - ktoś wie jak można zrobić albo kupić obrotnicę na dach? :D Link do buggy: http://www.youtube.com/watch?v=YvSW6IR6XuM (u mnie dach jest zdejmowalny) Quote Link to post Share on other sites
wojtekk8 Posted July 1, 2010 Report Share Posted July 1, 2010 Kup sobie lepiej to: http://www.sklep-militarny.com.pl/mina-dym...nowa-p-437.html Wyjdzie taniej... Quote Link to post Share on other sites
MILFhunter Posted July 29, 2010 Report Share Posted July 29, 2010 Zobacz ten link http://speed-fajerwerki.pl/index.php?c=rozne&id=178 moze byc przydatne i wmiare dobre. A pomysl z quaden fajny :-o Quote Link to post Share on other sites
MarioGrand Posted August 24, 2010 Report Share Posted August 24, 2010 Pomyśl najpierw czy zamiast dymiącego qłada nie lepiej użyć granat? Qłada nie da się rzucić i uciec... i musisz pamiętać że nie wszędzie się zmieści. Czasami najprostsze wyjścia są najlepsze. Quote Link to post Share on other sites
lukasp Posted August 26, 2010 Report Share Posted August 26, 2010 (edited) Jak nie pokażesz nam, jakiego kolwiek progresu w projekcie to ja osobiście biorę cię za dzieciaka, który pisze drumy aby nabić sobie kolejnego posta. Skłaniam się bardziej do pomysłu profesionalnej świecy dymnej - wyjdzie taniej, szybciej i prościej. A wytwornica jest wariantem zbyt skomplikowanym i $. Zresztą gdybyś posiadał umięjętności i $ to nie pisałbyś tu co myślimy a jedynie przedstawił byś wyniki swoich prac, a jak sam widzisz tych wyników jest brak pzd Łukasz Edited August 26, 2010 by lukasp Quote Link to post Share on other sites
forzamilan Posted August 29, 2010 Report Share Posted August 29, 2010 Odpuść sobie tą wytwornicę dymu :D Pomyśl raczej nad ekranem dymnym od B&G, cena nie jest zła, funkcjonalność zajefajna, nie potrzebujesz otwartego ognia... Polecam. Pozdrawiam forza ;) Quote Link to post Share on other sites
forzamilan Posted August 30, 2010 Report Share Posted August 30, 2010 (edited) Rafcio, przeczytaj artykuł o środkach pirotechnycznych, powinien Ci pomóc w podjęciu decyzji, mam nadzieje że dobrej ;) Teoretycznie możesz wziąć suszarkę, albo dmuchawę do zamiatania liści i zamontować jakiś worek z proszkiem (np.mąką).Mobilne, lekkie i QD :D Wszystko można zgrabnie zamontować pod lufą karabinów systemu AR-15 :) Koniec OT Pozdrawiam forzamilan ;) EDYTA : Literówka Edited August 30, 2010 by forzamilan Quote Link to post Share on other sites
Loganziom Posted October 10, 2010 Report Share Posted October 10, 2010 Z tą przetwornicą to chyba się lekko pomyliłeś o jedno zero! Wiem, że są 150W ale że 1500W? No chyba, że kupujesz wojskową! Tak na serio, teoria dobra ale nie opłacalna! Policz koszta! Nie chodzi o sam aku, bo żelowe są tanie! Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts