Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Zielony LASER

Recommended Posts

Witam.

W tym tygodniu chciałbym zakupić zielony laser do karabinka. Dlatego też zwracam się do Was z pytaniem.

Na co mam zwrócić uwagę podczas zakupu? Chodzi mi o jego parametry, sposób regulacji itp.

Od razu proszę o konkretne odpowiedzi, a nie typu "ja kupiłem K100v.7 i jestem zadowolony wali na kilometr chodz nie widze kropki".

Przykładowo mam na oku 2 lasery z następującymi:

Laser 1

Laser 2

Z góry dziękuję za mam nadzieje wyczerpujące odpowiedzi 8-)

Jak za tą cenę to warto! Ważne, aby urządzenie spełniało normy CE ( posiadało stosowne oznakowanie.

Poza tym jeśli to urządzenie klasy 3A, to nie wypala oka. Jest stosunkowo bezpieczna, aczkolwiek należy unikać wpatrywania się w wiązkę, także poprzez sprzęt optyczny ( lornetki, lunety, zwierciadła etc.).

Przypadkowe kilkusekundowe oświetlenie laserem gałki ocznej nie spowoduje ślepoty, nie wypali oka.

Co do używalności lasera w AS. Hmmm, ja mam zielony laser G&P i w cqb oraz zielonej czasem się przydaje:).

Lasery to są w gwiezdnych wojnach. To urządzenie to jest CELOWNIK laserowy, który emituje WIĄZKĘ laserową. Przydaje się i to bardzo, nie tylko w CQB, ale i w zielonej. Bardzo przyspiesza celowanie z pozycji marszowej. Owszem, to nie jest tak mocne i widoczne jak wiązka z AN/PEQ XX, ale nie jest również tak niebezpieczne dla oczu. Najlepiej przestańcie strzelać się w airsoft, bo można się potknąć i złamać nogę. Najlepiej nie wychodzić z domu, bo wszędzie są złodzieje i bandyci!!! I piraci!!! :???:

Jesteś pewny że to na pewno celownik?

A w AS można złamać nogę, wiem coś o tym ;)

Guest Mati13k

Jak w nocy czerwony, bazarowy "laserek" ma zasięg 100 metrów ( pomiając, że kropka na tej odległości jest wielkości domku jednorodzinnego ), to pewnie ten ma trochę więcej. Na pewno więcej niż Twoje zMAGPULowane MP5. :-P

w nocy zasięg tego zielonego jeli masz dobrze wyregulowaną soczewkę to spokojnie ponad kilometr (przy czystym powietrzu np na wsi sporo więcej). W dzień czerwonego nie widać na 10m a zielony spokojnie na te 80-100m.

Zielony laser, pomimo że wydaje się mocniej świecący jest mniej szkodliwy dla oka niż czerwony ;] a powiedzmy sobie szczerze, przypadkowy błysk z 10m w oko trwający ułamek sekundy nikomu nic nie uszkodzi.

Wszystko zależy też od szmocy jaką generuje laserek. Są 11stki i 25piątki, te 2 w nocy są widoczne na dystansie ponad kilometr.

Grzechotnik jeszcze raz mi zaraportujesz jakiś post jako spam, tylko dlatego że ktoś rzuca jakąś aluzją odnośnie twojego sprzętu, a sobie odpoczniesz od forum.