Foka Posted July 11, 2010 Report Share Posted July 11, 2010 Amerykańskie zabawy z bronią W Chantilly w stanie Wirginia odbyły się wielkie targi broni Nation's Gunshow. Broń palna, noże i różnorodne akcesoria prezentowano na powierzchni wielkości dwóch boisk do futbolu amerykańskiego. Na zdjęciu wejście na teren Nation's Gunshow. Prawo do posiadania broni jest zapisane w amerykańskiej konstytucji pod postacią drugiej poprawki. Na zdjęciu rewolwer Smith & Wesson przeznaczony dla płci pięknej. Karabiny półautomatyczne będące w ofercie jednego z wielu obecnych na targach sprzedawców. Odwiedzający targi przynosili również własną, często bardzo wyszukaną broń. Kolekcja replik tomahawków wystawiona na sprzedaż. Oczywiście nie mogło zabraknąć wszelkiego rodzaju amunicji. Jeden z obecnych na targach kolekcjonerów demonstruje broń z czasów wojny secesyjnej. Furorę robiły elektryczne paralizatory - tasery. Sprzedawca broni demonstruje model paralizatora Taser X26. Osobisty paralizator może być noszony z równą łatwością co telefon komórkowy. Personel targów pieczołowicie sprawdzał, by każda wnoszona broń była rozładowana. Źródło Druga fotka mnie rozwaliła :) Quote Link to post Share on other sites
wojtekk8 Posted July 11, 2010 Report Share Posted July 11, 2010 Nie wiem co Cie rozwaliło w niej Foka, ale moim zdaniem czasami taki napis (mniemam, że to on Cie rozwalił) powinien czasami widnieć przy wejściu na "respa" w czasie rozgrywek ASG. Quote Link to post Share on other sites
jacuz Posted July 11, 2010 Report Share Posted July 11, 2010 Foce chyba głównie chodziło o "all of them" ;) Quote Link to post Share on other sites
wojtekk8 Posted July 11, 2010 Report Share Posted July 11, 2010 Pewnie tak, ale dla mnie to nie jest nic zabawnego - takie są już rzeczy, aby traktować każdą broń jako załadowaną dopóki dopóty nie zostanie osobiście ona przez nas samych sprawdzona - jak bierzesz jakąś broń do ręki to traktuj ją zawsze jako załadowaną. Taka prost zasada, która sprawdza się również w przypadku ASG. Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted July 11, 2010 Author Report Share Posted July 11, 2010 Foce chyba głównie chodziło o "all of them" ;)Dokładnie. dla mnie to nie jest nic zabawnego - takie są już rzeczy, aby traktować każdą broń jako załadowaną dopóki dopóty nie zostanie osobiście ona przez nas samych sprawdzona - jak bierzesz jakąś broń do ręki to traktuj ją zawsze jako załadowaną. Taka prost zasada, która sprawdza się również w przypadku ASG. Ojej, co Ty nie powiesz? A wiesz, że to są targi broni palnej, a nie replik? Z perspektywy Polski podkreślenie "all of them" jest właśnie wesołe. Jak byłem w Polsce na targach policyjnych to nie pozwolono mi wnieść scyzoryka, bo niewątpliwie chciałbym dokonać napadu na którymś ze stoisk, a tutaj się mówi "wszystkich posiadanych egzemplarzach broni"... Ech, jeśli wszystko traktujesz dosłownie i nie potrafisz spojrzeć z dystansu to i tak nie zrozumiesz... PS Z ostatniego zdjęcia się jakoś nie śmiałem. Quote Link to post Share on other sites
wojtekk8 Posted July 11, 2010 Report Share Posted July 11, 2010 Wiem, że są to targi broni palnej bo gunchat.net i innych stronach spod tej "marki" Bubba (admin i właściciel m.in.) nie raz już robił relację. Do tego co ma za znaczenie traktowania każdej broni (jak i repliki) jako załadowanej do tego napisu ze zdjęcia, które ma się do każdej sztuki broni z takim właśnie podejściem graczy do przebywania z załadowaną repliką na respie, a nawet przystrzeliwaniem jej w strefie, gdzie nie zawsze ludzie mają ochronę oczu. Lekceważące podejście czy też podejście na zasadzie: "przecież wszyscy o tym wiedzą" jest dobre dopóki nic się nie stanie. Bardziej mnie ten napis śmieszy w kontekście z tekstem z filmu "Full Metal Jacket" Kubricka, a dokładniej: "This is my rifle, this is my gun. This is for fighting, this is for fun" Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted July 11, 2010 Report Share Posted July 11, 2010 Mnie ta naklejka nie dziwi. Rozładowanie broni, jeśli się ma pozwolenie na conceled carry (w zależności od stanu), wielu użytkownikom w USA kojarzy się z zaprzeczeniem 2 poprawki. Zaprzecza bowiem prawu do samoobrony. A to wywodzą z praw naturalnych. Stąd podkreślenie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts