gangsta987 Posted July 18, 2010 Report Share Posted July 18, 2010 witam posiadam AK 47 (cyma 028). wymieniłem komorę i gumkę hop up i teraz replika nie strzela w ogóle nie pobiera kulek a czasami tylko same wylatują z lufy. proszę o pomoc. Quote Link to post Share on other sites
szumitek Posted July 18, 2010 Report Share Posted July 18, 2010 witam posiadam AK 47 (cyma 028). wymieniłem komorę i gumkę hop up i teraz replika nie strzela w ogóle nie pobiera kulek a czasami tylko same wylatują z lufy. proszę o pomoc. Sprawdź czy dysza porusza się w komorze podczas strzelania(może nowa komora okazała się zbyt ciasna bądź źle odlana ) Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted July 18, 2010 Report Share Posted July 18, 2010 Nie, po prostu spartolił wymianę, pewnie komora nie pasuję, gumka krzywo i z zawiniętym kołnierzem, etc... Quote Link to post Share on other sites
lukira Posted July 19, 2010 Report Share Posted July 19, 2010 Wymieniałeś sam, czy ktoś Ci wymieniał? Quote Link to post Share on other sites
gangsta987 Posted July 19, 2010 Author Report Share Posted July 19, 2010 Wymieniałeś sam, czy ktoś Ci wymieniał? sam wymieniłem. a może to coś z gearboxem? z tom komorom już kilka razy próbowałem i nadal nie łyka kulek, magazynki mam sprawne. Quote Link to post Share on other sites
toni8567689 Posted July 19, 2010 Report Share Posted July 19, 2010 Skoro z 'tom' sprawdzałeś to sprawdź jeszcze raz. Z gb raczej nic się nie stało a ty źle coś założyłeś Quote Link to post Share on other sites
lukira Posted July 21, 2010 Report Share Posted July 21, 2010 zdejmij front i strzel. Sprawdź w ten sposób, czy dysza przy strzale się rusza. Możliwe jest też, że śruby w gnieździe magazynka masz lekko wystające i przez to mag nie podaje. Quote Link to post Share on other sites
remek1220 Posted July 22, 2010 Report Share Posted July 22, 2010 (edited) mam ten sam problem jak kolega również wymieniłem gumkę hop up i cyma 028 nie strzela Sprawdziłem dysza się nie rusza przy strzale cały czas jest na max wyciągnięta. Magi mam dobre kumpel nimi strzelał i działają.Co radzicie z tym zrobić ? Edited July 22, 2010 by remek1220 Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted July 22, 2010 Report Share Posted July 22, 2010 No to jak dysza się nie rusza. To albo dysza Ci pękła albo problem z popychaczem, Quote Link to post Share on other sites
seger Posted July 22, 2010 Report Share Posted July 22, 2010 poszedł popychacz dyszy... Quote Link to post Share on other sites
lukira Posted July 23, 2010 Report Share Posted July 23, 2010 Najprawdopodobniej tak, jak Seger mówi. Sprawdź, czy sam ot tak palcem możesz dyszą poruszać ;) Quote Link to post Share on other sites
zolbo Posted July 23, 2010 Report Share Posted July 23, 2010 (edited) Jak wymieniał tylko komore i gumke to i nie ruszał dyszy to raczej nie jej wina. Może nowa komora nie pasuje do magazynka. A spróbuj "popchnąć" mag do przodu w stronę wylotu lufy bo może np. komora nie jest dobrze dopasowana. Edited July 23, 2010 by zolbo Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted July 23, 2010 Report Share Posted July 23, 2010 Ale jak dysza się nie rusza to nic nie da. Mogło się rozwalić podczas strzelania. Quote Link to post Share on other sites
Koszyk Posted July 25, 2010 Report Share Posted July 25, 2010 Wyjmij komorę z lufą i sprawdź czy dysza wchodzi w miarę swobodnie, jeśli nie to czeka się trochę roboty, jeśli tak to albo magi nie podają, albo masz pęknięty popychacz, lub coś go blokuje, bo w gearboxie różna cuda się mogą dziać. Tylko najpierw sprawdź na sucho czy wszystko pasuje, bo kupisz nowy popychacz i znowu się uszkodzi. Quote Link to post Share on other sites
remek1220 Posted July 26, 2010 Report Share Posted July 26, 2010 sprawdziłem wszystko. pękł popychacz dyszy Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts