Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Rodzina M4 [SRC]

Recommended Posts

• Replies 435
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

JA też myśle nad tuningiem tej m4 ale to sie okaze jak ją dostane i przestrzelam a tak na marginesie to czy wymina takich cześci jak:

-sprenzyna 130 GUARDER,

-tłok z 6 metalowymi zębami SRC,

-Komora HU GUARDER,

-lufa prec MADBULL,

-Gumka HU MADBULL shark,

-dystanser typu shark MADBULL,

Ile fps to może dac i czy GB wytrzyma taką sprenżyne?

Jak już wymieniać, to na najlepsze, więc komorę wstawiłbym KA od razu. (...)

Tak myśle ze tak narazie to najbardziej by się opłacało nie ruszac Gb i tylko komora lufa prec i gumka no i dystanser.Bo nie chce nararazie tracic gwarancji ;)

Chciałbym zapytać, co macie do komór SRC? Widzieliście je kiedykolwiek na oczy w ogóle?

Edited by Viamortis
Guest Graszczur

Do wszystkich zainteresowanych: luzy ma magazynek, kolba i podstawa muszki po podwyższeniu. Mag podaje dobrze i nie wypada, a na luzy wystarczy izolka.

Jak chcecie coś jeszcze wiedzieć - pytajcie tutaj, zamiast zasypywać mnie PW ;]

Jutro jadę na strzelankę, emeczka przejdzie chrzest bojowy, to napiszę coś więcej

Jutro jadę na strzelankę, emeczka przejdzie chrzest bojowy, to napiszę coś więcej

Z niecierpliwością czekam na relacje, ta emka pomieszała mi szyki.. przymierzam się do zakupu emki boja ale rozważam zakup emki ICS Universala, tylko ten plastik mnie odrzuca a teraz emka od SRC w full metalu za nie wiele drożej niż universal - ja już zgłupiałem

Edited by overx
Guest Graszczur

Według Krakmanów wytrzyma, ale i tak wiąże się to z utratą gwarancji.

Ciekawe, jak przejdzie krakmańskie testy na M140.

Repliczka strzela bardzo ładnie, skupienie jest naprawdę przyzwoite (coś mniej-więcej pomiędzy ostatnią serią MP5 Cymy a emkami P&J), ale niektóre strzały są niestabilne, dlatego planuję wymianę gumy HU na systemę.

Magazynek podaje bez problemów (mój jest oklejony izolką), magi P&J pasują dobrze i mają chyba mniej luzu niż stockowy

Wykonanie zewnętrzne na poziomie zbliżonym do repliki P&J.

Chyba coś jest w tym anodowanym aluminium, bo na różnych metalowych elementach widać już małe rysy i zdrapaną farbę, a body nienaruszone :]

Pytajcie jeszcze o coś, jak chcecie wiedzieć. Tylko nie oczekujcie, że będę linijką mierzył zasięg czy coś w tym stylu ;]

Overx, jeśli jeszcze nie wiesz, na military.pl jest metalowa emka ICS za 950

Na zbrojowni za 1000

Overx, jeśli jeszcze nie wiesz, na military.pl jest metalowa emka ICS za 950

Na zbrojowni za 1000

Wiem wiem, na military universal jest nawet 100zł tańszy niż w zbrojowni, ale czytałem wiele złych opinii o tym sklepie dlatego boje się tam zakupić replikę.

Miałeś może okazję porównać emkę SRC do emki boja na strzelance?

SRC robi lufy takie sobie. Dziwnym by było, gdyby nagle zaczęli wsadzać lufy dobrej jakości. Mniej istotne jest czy mają 6.04, .05 czy .08

Lipek12: po co chcesz coś wymieniać? Masz słaby zasięg? Słabe osiągi na chrono? Kiepskie skupienie?

Zadaj sobie pierw pytanie, co chcesz osiągnąć? A potem dopiero zastanowimy się, co trzeba wymienić.

Tuning dla samego tuningu to słaba opcja.

Edited by Viamortis

Właśnie dostałem mr ris od src. Pierwsze wrażenie b.dobre. Prawie zadnych luzów poza kolbą. Cięzko odsuwa się to od regulacji HU. Mam wrażenie ze replika nie jest wyważona tzn. przód troche za cięzki. Ogolnie jest ok. Na razie nie mam bateri wiec nie powiem jak strzela.