lipek12 Posted August 5, 2010 Report Share Posted August 5, 2010 O kurde też przepłąciłęm :wink: czego oni te ceny tak zniżają? Pewnie im sprzedać zbytnio nie idzie :wink: . Niedawno przestrzelałęm moją sr4a1 :mrgreen: zasięg to ok 50-55 m nie mierzyłem dokłądnie skupienie jest zachwycające :-o jedna na ok 6 kulek leci troszkę wyżej :???: .Fakt ,że mam zamontowaną komorę GUARDER'a :uśmiech: ale gumka jest stock'owa.też jestem zdziwiony ,że spręzyna nie jest błękitna tylko srebrna :evil: .Coś widze ,że KRAKMAN'i lecą sobie w kulki :wink: . Quote Link to post Share on other sites
Nerpa Posted August 5, 2010 Report Share Posted August 5, 2010 (edited) :wink: :poddanie: Jakbyś wiedział, że ceny u krakmanów automatycznie się zmieniają w związku z kursem dolara to byś nie walił głową w mur. :wink: Ale może jak sobie powalisz, to nie będziesz stawiać tyle emo emotikonek. :wink: Bosz... wyluzuj trochę co? Albo idź do psychologa. TUTAJ KLIKNĄĆ! A ta sprężyna to to nie jest? Użytkownik przy kupnie repliki otrzymuje dodatkowo sprężynę 100 m/s która na życzenie może bezpłatnie zostać zamontowana w replice zamiast sprężyny 120 m/s. Edited August 5, 2010 by Nerpa Quote Link to post Share on other sites
lipek12 Posted August 5, 2010 Report Share Posted August 5, 2010 Dwie sprężyny są srebrne ;) Quote Link to post Share on other sites
overx Posted August 5, 2010 Report Share Posted August 5, 2010 (edited) TUTAJ KLIKNĄĆ! A ta sprężyna to to nie jest? Tak to jest ta... ale istnieje tylko fikcyjnie - na zdjęciu, w rzeczywistości jest tak jak napisałem, ani ta w gb ani ta w pudełku nie jest niebieska... Edited August 5, 2010 by overx Quote Link to post Share on other sites
lipek12 Posted August 5, 2010 Report Share Posted August 5, 2010 Tak to jest ta... ale istnieje tylko fikcyjnie - na zdjęciu, w rzeczywistości jest tak jak napisałem, ani ta w gb ani ta w pudełku nie jest niebieska... Masz racje obydwie sprężyny są srebrne tak jak mówiłęm TAIWANGUN leci w kulki :evil: Quote Link to post Share on other sites
Nerpa Posted August 5, 2010 Report Share Posted August 5, 2010 Napisałem do nich maila :evil: :twisted: . Quote Link to post Share on other sites
Guest Graszczur Posted August 5, 2010 Report Share Posted August 5, 2010 jedna na ok 6 kulek leci troszkę wyżej No właśnie, u mnie podobnie, dlatego ja planuję wymienić gumę Quote Link to post Share on other sites
Keltuzar Posted August 5, 2010 Report Share Posted August 5, 2010 Czyli tak ogólnie rzecz biorąc , jakość replik w stosunku do ceny , to nie żadna rewelacja ? Quote Link to post Share on other sites
overx Posted August 5, 2010 Report Share Posted August 5, 2010 Jeśli o mnie chodzi to tak jak napisałem, poza imitacją bolt catch'a oraz atrapą tłoka nie mam nic do zarzucenia. Atrapę tłoka wywaliłem a na bolt catch zaradziłem sprężynką i jest gitara. Quote Link to post Share on other sites
orso24 Posted August 6, 2010 Report Share Posted August 6, 2010 W moim SR4 CQB przy zakupie zażyczyłem zamontowania sprężyny m100. Drugą spężyne oczywiście otrzymałem w komlecie i jest ewidentnie niebieska. Quote Link to post Share on other sites
lipek12 Posted August 6, 2010 Report Share Posted August 6, 2010 W moim SR4 CQB przy zakupie zażyczyłem zamontowania sprężyny m100. Drugą spężyne oczywiście otrzymałem w komlecie i jest ewidentnie niebieska. OOOO to fajnie ci przynajmniej masz niebieską oddzielnie :-P ja to bym ją oprawił w szkło i powiesił na ścianie :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted August 6, 2010 Report Share Posted August 6, 2010 (edited) To wymieńcie się i skończ już z tą sprężyną. Edited August 6, 2010 by Viamortis Quote Link to post Share on other sites
Nerpa Posted August 6, 2010 Report Share Posted August 6, 2010 Viamortis: :lol: . Witam. W replice zamontowana jest sprężyna 120 dodatkowo w zestawie jest jeszcze sprężyna 100 którą możemy zamontować na życzenie klienta. Pozdrawiam. MS Quote Link to post Share on other sites
overx Posted August 6, 2010 Report Share Posted August 6, 2010 Dzisiaj dorwałem kulki 0.20 grama Gunfire, chrono pokazało 120, 119 m/s Quote Link to post Share on other sites
Guest Graszczur Posted August 9, 2010 Report Share Posted August 9, 2010 bomba, co tam u testującego kolegi? Quote Link to post Share on other sites
overx Posted August 10, 2010 Report Share Posted August 10, 2010 (edited) Zaobserwowałem dziwne zjawisko, tj, gdy magazynek jest włożony chrono pokazuje 120m/s gdy wyjmę magazynek to jedna kulka zostaje w komorze i po oddaniu strzału (bez magazynka) chrono pokazuje aż 125-126 m/s , to samo dzieje się nawet gdy mag jest włożony ale podaje ostatnią kulkę. Wie ktoś czym to może być spowodowane? Edited August 10, 2010 by overx Quote Link to post Share on other sites
bomba095 Posted August 11, 2010 Report Share Posted August 11, 2010 Dzisiaj dorwałem kulki 0.20 grama Gunfire, chrono pokazało 120, 119 m/s Wakacje ot co :???: Będę wiedział ok 16 tego miesiąca ;-) Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted August 11, 2010 Report Share Posted August 11, 2010 Zaobserwowałem dziwne zjawisko, tj, gdy magazynek jest włożony chrono pokazuje 120m/s gdy wyjmę magazynek to jedna kulka zostaje w komorze i po oddaniu strzału (bez magazynka) chrono pokazuje aż 125-126 m/s , to samo dzieje się nawet gdy mag jest włożony ale podaje ostatnią kulkę. Wie ktoś czym to może być spowodowane? Tak. Niestabilnością komory Hop Up. Quote Link to post Share on other sites
overx Posted August 11, 2010 Report Share Posted August 11, 2010 Tak. Niestabilnością komory Hop Up. Jak "ustabilizować" komorę hop up? Quote Link to post Share on other sites
Nerpa Posted August 11, 2010 Report Share Posted August 11, 2010 Było na forum kilka razy wałkowane. Dobry sposób znajdziesz jeśli w wyszukiwarce wpiszesz: dysza i zaznaczysz wyszukiwanie tylko w tematach. Proponuje przeczytać wszystkie tematy co mają min. 2 strony. Quote Link to post Share on other sites
overx Posted August 11, 2010 Report Share Posted August 11, 2010 Dziękuje za wskazówki, czyli rozumiem, że dysza nie przylega zbyt dobrze do kołnierza gumki, to wyjaśniało by fakt czemu bez magazynka kulka w komorze wylatuje z większą prędkością. Ale nie mogę zrozumieć dlaczego ostatnia kulka w komorze także wylatuje szybciej nawet z włożonym magazynkiem. Quote Link to post Share on other sites
Doopek Posted August 11, 2010 Report Share Posted August 11, 2010 Widocznie komorę podnosi nie magazynek a sama jego sprężyna, przez kulki. Quote Link to post Share on other sites
Guest Graszczur Posted August 11, 2010 Report Share Posted August 11, 2010 dziwne, u mnie komora sztywno siedzi. czy przy wkładaniu palca przez gniazdo magazynka u was komora się rusza? Quote Link to post Share on other sites
overx Posted August 11, 2010 Report Share Posted August 11, 2010 (edited) dziwne, u mnie komora sztywno siedzi. czy przy wkładaniu palca przez gniazdo magazynka u was komora się rusza? Po wyjęciu karabinka z pudełka mogłem ją palcem spokojnie przesuwać w stronę lufy jakieś 2-3mm po czym wracała na swoje miejsce dzięki sprężynce, po uszczelnieniu teflonem dalej mogę ją popchać do lufy ale dużo mniej. Oprócz tego komora także delikatnie "chodzi" na boki. Gaszczur jest też taka możliwość, że komora siedzi ci sztywno bo wplątał się miedzy nią a korpus przewód zasilający. Mi przy składaniu tak się stało i faktycznie komora ani drgnęła. Reasumując do czego w końcu służy ta sprężynka przy komorze? komora powinna mieć możliwość "chodzić" w przód i w tył czy może powinna być na "Sztywno" ? Edited August 11, 2010 by overx Quote Link to post Share on other sites
overx Posted August 11, 2010 Report Share Posted August 11, 2010 (edited) Nie mogę już edytować. Więc pierwsza awaria po 3k kulek, podczas strzelania przestało naciągać sprężynę.Pod koniec na singlu strzelił dwa razy. Myślałem, że bateria padła, ale na nowo naładowanej baterii po naciśnięciu spustu słychać tylko "klik" ślinika. Nie wiem co mogło się stać. Edited August 11, 2010 by overx Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts