Shadus Posted May 7, 2007 Report Share Posted May 7, 2007 No to "się pobaw" ;) Ja w każdym razie do dzisiaj nie miałem problemów z tą eMką(mam ją od końca sierpnia :) ) a tym bardziej z hop-upem :D Może dlatego, że od razu przy zakupie wymieniłem gumke hop'a na silikonową Guarder'a :-F Quote Link to post Share on other sites
Guest Miles_ACE Posted May 8, 2007 Report Share Posted May 8, 2007 (edited) Mam okazję kupić używany sr4-16. Jego przebiego to około 5000kulek. W gunie wymienione zostały: -płytka selektora ognia -łożyska ślizgowe stalowe CA - sprężyna m100 (130pdi) -Prec lufa CA o dlugości 535mm - tłumik king arms z wymiennymi gwintami o długości 20cm,przykrywa preckę. -zębatki STALOWE, a nie standardowe aluminium. Warto inwestować? Cena to 700zł (+ luneta i wysoki montaż). Edited May 8, 2007 by Miles_ACE Quote Link to post Share on other sites
SoH Jasio Posted May 8, 2007 Report Share Posted May 8, 2007 Dla mnie warto :0 Ale przegieg to jakis mały ile on go ma ? Quote Link to post Share on other sites
Guest Miles_ACE Posted May 8, 2007 Report Share Posted May 8, 2007 Zostały mu jeszcze chyba 3 miesiące gwarancji. Może zapytam inaczej. Czy po takim tuningu nie będzie problemów z zacinającym się tłokiem itp. ? Quote Link to post Share on other sites
awful Posted May 8, 2007 Report Share Posted May 8, 2007 Zostały mu jeszcze chyba 3 miesiące gwarancji. Może zapytam inaczej. Czy po takim tuningu nie będzie problemów z zacinającym się tłokiem itp. ? Zalezy czy dobrze wypodkładkowany... i co równie ważne : jaka batka:) na metalowych ślizgach jest szansa,ze nie będzie :) Quote Link to post Share on other sites
PieTrzaK Posted May 11, 2007 Report Share Posted May 11, 2007 Takie szybkie pytanko: metalowa komora hopsiupa z CA pasuje bez problemów? Quote Link to post Share on other sites
awful Posted May 11, 2007 Report Share Posted May 11, 2007 Takie szybkie pytanko: metalowa komora hopsiupa z CA pasuje bez problemów? Hurricane pasuje po małej obróbce pilnikiem lowe receivera :).Nic strasznego. Przypuszczalnie CA dokładnie tego samego wymaga. tj mozna też isc na łatwizne i opiłować komore :P ale co jezeli kiedys będzie się chciało zmienić body... Quote Link to post Share on other sites
Guest Graszczur Posted July 22, 2010 Report Share Posted July 22, 2010 <tutaj zaczynają się posty z innego tematu> --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- http://www.taiwangun...n_iii-2147.html http://www.taiwangun...n_iii-2146.html http://www.taiwangun...n_iii-2145.html http://www.taiwangun...n_iii-2144.html http://www.taiwangun...n_iii-2143.html miał ktoś już styczność z tymi repliczkami? Quote Link to post Share on other sites
bomba095 Posted July 22, 2010 Report Share Posted July 22, 2010 Ładnie spasowane i ładny kolor body plastiki przyjemne w dotyku a szyny ris ładnie powycinane. Napisy też niczego sobie. na kolbie nie ma luzu. Ogólnie repliczki bardzo ładnie wykonane ;) Quote Link to post Share on other sites
Guest Graszczur Posted July 22, 2010 Report Share Posted July 22, 2010 kolega u Krakmanów pracuje? ;] ciekaw jestem, jak z celnością, zasięgiem, kulturą pracy i wytrzymałością bebechów (czy po wstawieniu mocnej sprężyny się nie posypie?) Quote Link to post Share on other sites
bomba095 Posted July 22, 2010 Report Share Posted July 22, 2010 Nie pracuje u nich, ale wujek kolegi tak... Nie strzelałem z stocka więc nie wiem czy Ci coś pomogę Quote Link to post Share on other sites
AdameKOSW Posted July 22, 2010 Report Share Posted July 22, 2010 Cenowo nieźle wychodzi, dużo lepsze od emek Boyia, a dużo gorsze od G&P, ICS? Quote Link to post Share on other sites
bomba095 Posted July 22, 2010 Report Share Posted July 22, 2010 G&P widziałem tylko z plastk body ... A co do ICS to jednaj jego body jest troszkę lepsze wizualnie Quote Link to post Share on other sites
Guest Graszczur Posted July 26, 2010 Report Share Posted July 26, 2010 Pytałem Krakmanów o to, jak wypadają te emki na tle P&J, uzyskałem następującą odpowiedź: Witam Firma SRC robi bardzo dokładnie repliki jeśli chodzi o emki. Porównując do P&J pod względem korpusu, to zdecydowanie wygrywa SRC. Części zewnętrzne są o wiele wytrzymalsze, wykonane z aluminium, a niektóre ze stali. W P&J był to metal ZnAl. Lufa w SRC ma mniejszą średnicę niż w P&J przez skupienie kulek jest lepsze. Wzmocniony szkielet GB z łożyskami kulkowymi 8mm! W P&J były to tylko ślizgi 6mm. Ogólnie części w GB są wyższej jakości niż w P&J. Plusem dla P&J jest moc uzyskana dzięki sprężynie 130m/s (w SRC jest 120 m/s) i bore-up, czyli zestaw cylindra o poszerzonej średnicy. Pozdrawiam a co do celności i zasięgu: Witam! Replika pod tym względem wypada bardzo dobrze, zasięg to około 30 - 40 metrów. Pozdrawiam! JS trochę mnie to zaskoczyło, że 30-40 metrów to dla nich bardzo dobry zasięg... Quote Link to post Share on other sites
Screamer17 Posted July 26, 2010 Report Share Posted July 26, 2010 Zależy jak przyjmują zasięg skuteczny. Może u nich to strzały na 30-40m w kartkę a4 :P. Albo moze strzelali bez hop-up. Najgorsza wersja to taka że repliki mają słaby hop-up ;/ Quote Link to post Share on other sites
bomba095 Posted July 26, 2010 Report Share Posted July 26, 2010 Na szczęście komora w tym siedzi od gietki i jest cała metalowa Quote Link to post Share on other sites
Guest Graszczur Posted July 26, 2010 Report Share Posted July 26, 2010 bomba, jak będziesz miał jeszcze jakieś info, to dawaj Quote Link to post Share on other sites
Guest Graszczur Posted July 27, 2010 Report Share Posted July 27, 2010 "Witam części w gb są dobrej jakości, po założeni 130 powinno wszystko wytrzymać, zasięg napewno się poprawić lecz wiaze sie to z utrata gwarancji." Quote Link to post Share on other sites
bomba095 Posted July 27, 2010 Report Share Posted July 27, 2010 (edited) Kolega ma emke src tą nową od krakmanów na sp140 full stock i jak na razie to mu ładnie chodzi ... P.S pytajcie o co chcecie w miare możliwości postaram się odpowiedzieć 8) A i z tą komorą to mi się temat pomylił z tematem o XM8 przepraszam za zamiesznie :roll: Edited July 27, 2010 by bomba095 Quote Link to post Share on other sites
Guest Graszczur Posted July 27, 2010 Report Share Posted July 27, 2010 Kolega ma emke src tą nową od krakmanów na sp140 full stock i jak na razie to mu ładnie chodzi ... P.S pytajcie o co chcecie w miare możliwości postaram się odpowiedzieć 8) Mogłeś wcześniej napisać, ja już swoją zamówiłem :-P Quote Link to post Share on other sites
toni8567689 Posted July 28, 2010 Report Share Posted July 28, 2010 To koniecznie napisz recenzję. Quote Link to post Share on other sites
Guest Graszczur Posted July 29, 2010 Report Share Posted July 29, 2010 Przyszła do mnie emusia kochana. Dopiero rozpakowałem. Kolba i magazynek mają luzy, frontgrip o dziwo ani trochę. Rączka przeładowania ciężko chodzi. To tak na początek. Jeszcze nie strzelałem. Quote Link to post Share on other sites
Guest Graszczur Posted July 29, 2010 Report Share Posted July 29, 2010 Wstępne strzelanie "w ogródku" wykazuje, że skupienie jest dobre, aczkolwiek niektóre strzały są niestabilne, co sugeruje wymianę gumki HU. Ale wszystko się okaże na strzelance Quote Link to post Share on other sites
sign Posted July 29, 2010 Report Share Posted July 29, 2010 własnie zamówiłem m4 ris od src , pewnie dojdzie gdzies za 2 dni to porównam z scarem Quote Link to post Share on other sites
Guest Graszczur Posted July 29, 2010 Report Share Posted July 29, 2010 bomba095, jakie było zdanie krakmanów na temat wstawiania do stocka sprężyny 140 w replice kolegi? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts