AthEghtern Posted April 4, 2013 Report Share Posted April 4, 2013 Jeśli chodzi o ten chwyt, PTS na FB wrzucił zdjęcie Masady jednego z fanów: Quote Link to post Share on other sites
Foxtrot29 Posted April 29, 2013 Report Share Posted April 29, 2013 Mam jedno ważne i konkretne pytanie: Jaką masada ma komorę HU? W sensie, czy wchodzą tam lufy zwykłe (killoff pisze że wsadził tam JBU), czy może nacięcia na lufie są inne, nie wiem, takie jak w M14 TM? Quote Link to post Share on other sites
Manfred Posted April 29, 2013 Report Share Posted April 29, 2013 Ja bez żadnego problemu zamontowałem Systemę. Quote Link to post Share on other sites
Foxtrot29 Posted April 29, 2013 Report Share Posted April 29, 2013 Cudnie, pięknie dziękuję. Quote Link to post Share on other sites
AthEghtern Posted June 23, 2013 Report Share Posted June 23, 2013 @Manfred Mógłbyś podać link do tej lufy precyzyjnej? Jak się sprawuje? Quote Link to post Share on other sites
AthEghtern Posted June 23, 2013 Report Share Posted June 23, 2013 @Manfred Mógłbyś podać link do tej lufy precyzyjnej? Jak się sprawuje? Może ma ktoś wstawioną lufę precyzyjną godną polecenia? Quote Link to post Share on other sites
Manfred Posted June 24, 2013 Report Share Posted June 24, 2013 @Manfred Mógłbyś podać link do tej lufy precyzyjnej? Jak się sprawuje? Kupowałem w asgshopie, teraz już jej tam nie ma. To była najzwyklejsza systema, długości około 39cm. Generalnie jak to systema: nie ma się do czego przyczepić, wszystko działa jak trzeba :) Quote Link to post Share on other sites
AthEghtern Posted June 24, 2013 Report Share Posted June 24, 2013 Znalazłem dedykowanego KM-Head'a 6.03. Jak będę mógł to kupię :) Jak na razie udało mi się uporać z hop-upem dzięki temu filmikowi W skrócie - w dystanser trzeba włożyć coś twardego ( ja użyłem ściętej i przypiłowanej igły ) aby był dociśnięty do kulki. Teraz kręci jak należy :)Jestem bardzo zadowolony z osiągów Masady, która w stocku niesie na 45- 55 metrów (!) kulkę 0.25. Niestety, nie mam chronografa, aby sprawdzić ile ma FPSów, ale według ASGShopu na 0.20 ma ona 370 FPS. Quote Link to post Share on other sites
Marrtinez Posted June 29, 2013 Report Share Posted June 29, 2013 Można też poprawić działanie hopka bez rozkręcania komory - wystarczy przykleić 1-2 warstwy odpowiednio dociętej izolki w miejsce styku dystansera z gumką: U mnie to rozwiązanie + systema energy sprawdza się wyśmienicie :smile: Quote Link to post Share on other sites
AthEghtern Posted June 30, 2013 Report Share Posted June 30, 2013 Po wymianie gumki hop-up na Madbull Shark czerwona replika niesie na 55m. Na kulkach G&G 0.25 g przy 50m kulkę zaczyna lekko znosić. Test przeprowadzałem przy zmiennym, silnym jak na mój region wietrze, więc przy spokojnej pogodzie powinna lecieć prosto :) W planach mam wymianę lufy na precyzyjną Prometheusa albo KM-Head, prawdopodobnie 6.03 mm. Quote Link to post Share on other sites
killoff Posted July 2, 2013 Report Share Posted July 2, 2013 Co do gumki hu to polecam g&g zieloną nic wtedy nie trzeba kombinować system hu pracuje wtedy jak na oryginalnej gumce. Przerabiałem problem niewłasciwej pracy układu hu na gómkach systemy, madbulla niebieska, aresa i guardera. Jedynie G&G zielona pracuje jak trzeba Quote Link to post Share on other sites
AthEghtern Posted July 3, 2013 Report Share Posted July 3, 2013 W moim przypadku Shark 60 Degree czerwona działa lepiej od zielonej G&G. Różnica wynosi około 5 metrów. Shark'a znacznie ciężej poprawnie zamontować. Quote Link to post Share on other sites
AthEghtern Posted July 29, 2013 Report Share Posted July 29, 2013 Podstawowym błędem PTS było stworzenie repliki na bazie wersji Magpul'a, która ma parę wad konstrukcyjnych, wyeliminowanych przez Bushmastera i Remingtona. Jedną tych wad jest lufa, która ma tendencję do chwiania się oraz krzywego ustawienia. Z Poxiliny ulepiłem bloczek, który następnie wyprofilowałem nożykiem. Zdjęcia https://drive.google.com/folderview?id=0Bwl3Qctd8_DCWDM4VVJ2V3Jjb1U&usp=sharing Quote Link to post Share on other sites
Foxtrot29 Posted July 29, 2013 Report Share Posted July 29, 2013 Podstawowym Twoim błędem jest przypuszczanie, że PTS będący gałęzią samego Wielkiego MAGPULa mógłby stworzyć coś nie-magpula ;) Quote Link to post Share on other sites
AthEghtern Posted July 29, 2013 Report Share Posted July 29, 2013 PTS ma tylko licencję od Magpula, tak jak od paru innych producentów. Chodzą słuchy, że Magpul wycofał tę licencję. Quote Link to post Share on other sites
Marrtinez Posted July 29, 2013 Report Share Posted July 29, 2013 Podstawowym błędem PTS było stworzenie repliki na bazie wersji Magpul'a, która ma parę wad konstrukcyjnych, wyeliminowanych przez Bushmastera i Remingtona. Jedną tych wad jest lufa, która ma tendencję do chwiania się oraz krzywego ustawienia. U mnie lufa siedziała sztywno i osiowo, więc błędem PTS jest raczej słaba powtarzalność części :wink: Quote Link to post Share on other sites
AthEghtern Posted July 29, 2013 Report Share Posted July 29, 2013 Widocznie dotyczy to nowszych serii replik ( SN 88045 ) w tym SV. Quote Link to post Share on other sites
mafo Posted June 12, 2017 Report Share Posted June 12, 2017 Mały bajer na rozruszanie tematu Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts