Ghandi2 Posted August 2, 2010 Report Share Posted August 2, 2010 To przy okazji - odnośnie ekscytującego mnie SR36K - zauważmy, że z przodu nie ma za co złapać zaczepu zawieszenia. Nie ma tej zabawnej przyczłapy jaka jest w SR36C albo SR36KV, czy w konkurencyjnych, krótkich JG. W sumie pół problemu, bo bezsens w jaki wyposażono np. długie G36 JG to podwójna pułapka na łatwowiernych. Quote Link to post Share on other sites
Hawk995 Posted August 3, 2010 Report Share Posted August 3, 2010 Fajnie, że niektóre wersie mają te szyny z boku, będzie można założyć krakmanowe pudło na batke. Quote Link to post Share on other sites
Nerpa Posted August 3, 2010 Report Share Posted August 3, 2010 He? :poddanie: :roll: Generalnie czekam, może wypuszczą inne wersje, bo te co teraz są to są takie kulawe... Quote Link to post Share on other sites
Karol_HR Posted August 3, 2010 Report Share Posted August 3, 2010 Witam wszystkich. Dzisiaj zamówiłem tę replikę przez jeden ze szczecińskich sklepów. http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmow...n_iii-2156.html Najpóźniej powinienem ją dostać pojutrze. Gdy tylko ją obejrzę, postrzelam (planuję zakup lipola), postaram się wszystko opisać. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
revolta017 Posted August 3, 2010 Report Share Posted August 3, 2010 Chce sobie kupić ten sprzęcik http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmow...n_iii-2152.html jaka tam bateria będzie odpowiednia ? Quote Link to post Share on other sites
G0 Pr0 Posted August 3, 2010 Report Share Posted August 3, 2010 Ja do g36 KV mam zamiar wsadzić taką baterię: http://www.casg.pl/product-pol-619-GE-Powe...00mAh-25C-.html Czy ona się zmieści?(w artykule o li-po na wmasg.pl pisali, że mieści się w chwytach przednich g36 K, a tutaj na dodatek mamy KV dlatego mam wątpliwość. Quote Link to post Share on other sites
YodaSan Posted August 5, 2010 Report Share Posted August 5, 2010 (edited) Więc tak, przyszła do mnie moja repkika G36 KV. Pierwsze wrażenie jak najbardziej pozytywne, abs wygląda na wytrzymały i nic nie skrzypi. W kolbie zmieściła mi się batka large 2400 i mogę spokojnie złożyć ją do końca. Pozytywnie zaskoczyła mnie też komora hu - metalowa i innej budowy niż stockowa z jg czy alu z bigdragona (jak dla mnie lepsza). Gb narazie nie otwierałem, nie mam teraz czasu a i tak muszę czekać na cylider do bore upa. Jedyne co nie podoba mi się w replice to latający lekko magazynek (od JG też lata) i szczeliny na łożu między jego połówkami. Co do celności / zasięgu nie mogę powiedzieć dokładnie ale jestem zadowolony jak na stock, na "oko" strzela na poziomie emek z PJta. Szyny ris są minimalnie węższe od standardowych jakieś 3 mm a szynę pod łożem można przesunąć bardziej w kierunku magazynka. JG sie chowa przy replice SRC :D Edited August 5, 2010 by YodaSan Quote Link to post Share on other sites
G0 Pr0 Posted August 5, 2010 Report Share Posted August 5, 2010 Dzięki YodaSan za twojego posta również kupię to g36 KV tylko li-po 7.4 2200 mah. Mógłbyś sprawdzić czy takie wymiary batki się tam zmieszczą "Wymiary 104x35x17 mm." Wspomniałeś coś o cylindrze do bore upa (wymieniasz z doświadczenia, czy z takiego widzi mi się? Bo jeżeli lepiej to wymienić to może przy zamówieniu to dokupię, bo sam sobie na pewno nie poradzę) Quote Link to post Share on other sites
Hawk995 Posted August 5, 2010 Report Share Posted August 5, 2010 Dzięki za opis. Czekamy aż trochę po używasz :P Skoro Lepsze od JG to pewnie kupię :D. Quote Link to post Share on other sites
YodaSan Posted August 5, 2010 Report Share Posted August 5, 2010 (edited) Musze wymienić cylinder bo w mojej starej replice G36C wystarczył typ 2 teraz mam dłuższą lufę i przydało by się wymienic na 0 (w stocku jest 0 ale nie podpasuje do mojego boreupa) Batka jaka max się zmieści przy złożonej kolbie może miec wymiary 170 x 55 x 25 mm. Edited August 5, 2010 by YodaSan Quote Link to post Share on other sites
revolta017 Posted August 5, 2010 Report Share Posted August 5, 2010 witam. też zamierzam sobie kupić SR36 KV powiedzcie mi dokładnie jaką tą baterie trzeba kupić. ile V ? możecie mi wysłac konkretny link z tiwangun-a z konkretną baterią ? Byłbym naprawde wdzięczny ponieważ jestem początkujący jeszcze. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Hawk995 Posted August 5, 2010 Report Share Posted August 5, 2010 Czy wymieniałeś może lufe na prec i gumpke hopa? No i sprężyna 100m/s czy 120m/s? I jedno pytanie jeszcze. Czy batke da się włożyć też tam gdzie w innych wersjach czy nie ma tam miejsca? I jeśli tak to gdzie jest standardowo okablowanie. Quote Link to post Share on other sites
YodaSan Posted August 5, 2010 Report Share Posted August 5, 2010 Revolta obojętnie jaką batkę 8,4 lub 9,6 V np http://www.taiwangun.com/akumulatory_i_lad...irefox-847.html Hawk batka large nie wejdzie do łoża mini / stick już tak, okablowanie masz standardowo - w kolbę ale bardzo łatwo puścić je do łoża. A nic jeszcze w niej nie wymieniałem jutro może jak będę miał czas. Quote Link to post Share on other sites
G0 Pr0 Posted August 6, 2010 Report Share Posted August 6, 2010 Wtyki są na large w niej tak? Bo jeśli na li-po się traci gwarancję to bym kupił to co podałeś, do tego Turnigy Accucel 6 i można się strzelać Quote Link to post Share on other sites
YodaSan Posted August 6, 2010 Report Share Posted August 6, 2010 Wtyki mini. Quote Link to post Share on other sites
Hawk995 Posted August 6, 2010 Report Share Posted August 6, 2010 A pytanie z innej beczki ale bądź co bądź dotyczącej tej repliki. Jest sens kupować precke od SRC czy to jest jeszcze gorsze niż guarder? Quote Link to post Share on other sites
YodaSan Posted August 7, 2010 Report Share Posted August 7, 2010 (edited) Ciekawostka, w hopku mamy metalowy dystanser (coś jakby typ H). Ta część, która w JG dociska dystanser do gumki tutaj jest dłuższa i robi za dystanser. Edited August 7, 2010 by YodaSan Quote Link to post Share on other sites
G0 Pr0 Posted August 8, 2010 Report Share Posted August 8, 2010 Dla pewności baterie li-po mają wtyk mini ? Bo wyczytałem, że tak ale DLA PEWNOŚCi, żebym potem nie miał problemów. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted August 8, 2010 Report Share Posted August 8, 2010 li-po najczęściej nie maja konektorów. zakłądasz jaki chcesz... Quote Link to post Share on other sites
Szynszyll Posted August 8, 2010 Report Share Posted August 8, 2010 (edited) Ge Power mają mini( przynajmniej 2 egzemplarze które ja mam ) Edited August 8, 2010 by Szynszyll Quote Link to post Share on other sites
G0 Pr0 Posted August 8, 2010 Report Share Posted August 8, 2010 KLIK Proszę tutaj pisze, że jest konektor mały, ale do tego KV będzie pasować i można mieć li-po tylko 7.4v nie tracąc gwarancji Quote Link to post Share on other sites
Nerpa Posted August 8, 2010 Report Share Posted August 8, 2010 Seger pewnie ma na myśli pakiety nie-asg typu Gepower, Firefox itp. Czy ktoś ma wersje RAS? Jak tam z farbą na konwersji, bo na fotach to wygląda jak goły metal. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted August 8, 2010 Report Share Posted August 8, 2010 tamiya w lipolu to jak silnik od malucha w ferrari... Quote Link to post Share on other sites
Red_Bullet Posted August 11, 2010 Report Share Posted August 11, 2010 Seger z tymi wtykami masz rację. Kupiłem w skorpionie w Lublinie pakiet 11,1V 35C bez wtyczki (końcówki przewodów izolowane termokurczką), ale znajomy kupił na tajwanie Li-Po Firefoxa i tam był wtyk Tamiya mini i jakieś dziwne złącze do balancera. Jak widać różnie z tym jest. Quote Link to post Share on other sites
Ghandi2 Posted August 11, 2010 Report Share Posted August 11, 2010 Mała korekta tego co pisałem o G36KV. Tu - jak napisano na ukraińskim forum - Formoza: Dla porownania z eSRCesami. Poniżej inna konfiguracja G36KV, bliższa temu co proponuje SRC: http://www.pixagogo.com/1721354100 Oraz recenzja produktu. Autor zwraca uwagę m.in. na słaby tłok jak na potrzeby sprężyny 120 (co akurat nie powinno przerażać właścicieli [JG]), nienajlepszą komorę hop-up, ale generalnie ocena pozytywna. Autor porozkładł SR36KV na kawałki, warto rzucić okiem: http://www.airsoftforum.com/board/SRC-GenI...ho-t173132.html Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts