Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

W zeszły czwartek miałem mały wypadek, chciałem przejść przez zamknięte drzwi po ciemku no i wyłożyłem się na CA MP5A2TLF.

Frontgrip wystrzelił w kosmos, całe mocowanie odpadło.

Przednie uszy już dorobiłem, wzmacniając blachą aluminiową.

Teraz jest to mocniejsze niż fabrycznie.

Jeszcze zostało mi dorobienie tylnich wąsów.

Przy okazji wynikła bardzo niepokojąca rzecz, mianowicie przednia część lufy zewnętrznej jest usztywniona jedynie jedną malutką śrubką przy hopupie. Pas taktyczny powoduje powstawanie dosyć silnych naprężeń na gniazdo lufy zewnętrznej. Kiedy miałem tą śrubkę poluzowaną, lufa wewnętrzna wyginała się tak, że kulki ledwo wylatywały z lufy i to często grupkami.

W tym miejscu chciałem się zapytać posiadaczy MP5 czy zauważyliście ten problem, czy występuje on także w MP5 innych producentów i jak temu zaradzić?

Mam pewne obawy przed ponownym noszeniem MP5 na pasku.

Piasek, wyciągasz cały zestaw rączka przeładowania - to coś, na czym to siedzi - sprężyna, która powoduje powrót po przeładowaniu broni i wkładasz tam rurke metalową, idącą przez całą długość od od znad magazynka aż do końca gripa. Musisz tą rurke lekko podpiłować, aby dopasować ją do kształtu gearboxa (koliduje troche) a potem już możesz trzymać MP5-tke na czym Ci sie żywnie podoba...

Zresztą, przy najbliższej okazji Ci pokaże. Jak to zrobić to tam nie ma prawa sie nic rusać. Co najwyżej troche poskrzypi.

Zresztą, przy najbliższej okazji Ci pokaże. Jak to zrobić to tam nie ma prawa sie nic rusać.

Super, ale czy to elimunuje całkowicie rączkę przeładowania?

Nie chciałbym zbytnio guna okaleczać, należy on do mojej żonki.

Kobiety jak powszechnie wiadomo przedkładają wygląd nad funkcjonalność.

Założyłem wątek w sekcji AEG.

http://forum.wmasg.pl/viewtopic.php?p=124413#124413

Proszę o ewentualne odpowiedzi w tamtym miejscu.

Dzięki

Pozdro