woysky Posted May 10, 2011 Report Share Posted May 10, 2011 nazwy nie podam bo tasmę dostałem w spadku :D powiem tylko, że oliwka to była. Link to post Share on other sites
Spoon8 Posted June 10, 2011 Report Share Posted June 10, 2011 Ciekawe jak by wyglądała replika, cała lub częściowo, oklejona flecktaśmą :wink: Link to post Share on other sites
piotrekgolwa Posted August 14, 2012 Report Share Posted August 14, 2012 A czy ktoś może ma zdjęcia SWD w taśmie maskującej?? Obojętne jaki wzór. Byle żeby była obklejona broń. Z góry dziękuje za pomoc. Link to post Share on other sites
BarteXxX Posted October 23, 2012 Report Share Posted October 23, 2012 Wiem jak zrobić coś w podobie taśmy maskującej. 1. Bierzesz bandaż lub gazę i składasz w połowie długości. 2. Malujesz sprejem minimum na 3 kolory (2 odcienie zielonego i brązowy). 3. Suszysz. 4.W miejscach sztywnych od farby miętosisz. Można spróbować podkleić do repliki ale nie wiem jak wyjdzie (jak coś trzeba to mając przyklejać naciągnięte). Ja owinąłem i przyczepiłem cienką gumką krawiecką. Link to post Share on other sites
l_isek Posted October 23, 2012 Report Share Posted October 23, 2012 Jest coś takiego jak "bandaż klejący" nie wiem jak to się nazywa dokładnie. Dostępne w aptekach w formie elastycznego bandaży z warstwą kleju nie pozostawiającego śledów. widziełem w kolorze jasnobrązowym, różowym, zielonym i niebieskim, Ale na zamówienie jest ponoć woodland. Link to post Share on other sites
guciozdw Posted October 28, 2012 Report Share Posted October 28, 2012 A tu się mylisz, bo ten "bandaż klejący" zostawia spore ślady. Link to post Share on other sites
MyN3 Posted October 29, 2012 Report Share Posted October 29, 2012 Jeśli się nie wżera w replikę to wszystko można ściągnąć lekkim rozpuszczalnikiem czy chociażby zmywaczem do paznokci :) Link to post Share on other sites
l_isek Posted October 29, 2012 Report Share Posted October 29, 2012 (edited) lekki rozpuszczalnik? zmywacz do paznokci? 2% butanon (mek) może stopić ABS i większość tworzyw. Lekki to jest spirytus albo izopropanol Edited October 29, 2012 by l_isek Link to post Share on other sites
MyN3 Posted October 29, 2012 Report Share Posted October 29, 2012 Akurat taki klej można ściągnąć nawet ciepłą wodą :) Link to post Share on other sites
l_isek Posted October 30, 2012 Report Share Posted October 30, 2012 Ok ale, jak ktoś wpadnie na pomysł aby coś zmywać zmywaczem do paznokci to może sobie zniszczyś replikę. Link to post Share on other sites
MyN3 Posted October 30, 2012 Report Share Posted October 30, 2012 Dlatego lepiej sprawdzić wcześniej na mało widocznym fragmencie np. w środku. Link to post Share on other sites
guciozdw Posted November 5, 2012 Report Share Posted November 5, 2012 Ale po co się bawić w bandaże, jak można kupić od razu taśmę zrobioną właśnie do tego za nie duże pieniądze? :icon_mrgreen: Link to post Share on other sites
DaMcZyK Posted November 5, 2012 Report Share Posted November 5, 2012 A czy ktoś może ma zdjęcia SWD w taśmie maskującej?? Obojętne jaki wzór. Byle żeby była obklejona broń. Z góry dziękuje za pomoc. nie znam takiego ktory by sie odważył na taki ruch ;D Link to post Share on other sites
ZuBeR Posted November 7, 2012 Report Share Posted November 7, 2012 A co w tym takiego zdrożnego? Link to post Share on other sites
Lambert Posted November 8, 2012 Report Share Posted November 8, 2012 Bo to kolekcja zimowa - laska fajna! Pozdrawiam, Lambert Link to post Share on other sites
mikadorus Posted January 6, 2013 Report Share Posted January 6, 2013 Testował ktoś taśmy Mil-Tec'a lub taśmy jutowe BW? Link to post Share on other sites
PatrykAsg1 Posted February 9, 2013 Report Share Posted February 9, 2013 Tak w kamuflażu woodland całkiem niezła :) Link to post Share on other sites
PatrykAsg1 Posted February 9, 2013 Report Share Posted February 9, 2013 (edited) Chodziło o Mil Teca :icon_smile: Edited February 9, 2013 by PatrykAsg1 Link to post Share on other sites
Recommended Posts