Funakoshi Posted August 5, 2010 Report Share Posted August 5, 2010 http://allegro.pl/item1170542862_asg_ladow...sklep_wawa.html Czy ładowarka jest warta ceny, będzie odpowiednia do baterii NiMH 9.6V 1800mAh? Będzie lepsza od zwykłej wolnoładowarki i z czasem nie uszkodzi-osłabi baterii? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
seger Posted August 5, 2010 Report Share Posted August 5, 2010 gówno. nie bierz... Quote Link to post Share on other sites
moron Posted August 6, 2010 Report Share Posted August 6, 2010 Dlaczego? Straszne gowno nie jest, a opcja rozladowywania moze porprawic kondycje batki, aczkolwiek lepiej chyba zlozyc sie z kolegami na dobra ladowarke :) Quote Link to post Share on other sites
Aliant Posted August 6, 2010 Report Share Posted August 6, 2010 Ja mam taką wolnoładowarkę http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=987 i dodatkowo rozładowywarkę COSMO. Zestaw spisuje się bardzo dobrze. Dużo lepszy od chińskiej ładowarki. Jedna wada - swój pakiet 8,4V 1400mAH ładuję w 10 godzin. Quote Link to post Share on other sites
moron Posted August 6, 2010 Report Share Posted August 6, 2010 Aliant, to chyba jest bardziej zasilacz niz ladowarka... Kolega sie pyta o ladowarke z linka, a nie co kto ma... Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted August 6, 2010 Report Share Posted August 6, 2010 Moron te ładowarki to tragedia, miałem 2 i pakiety dostały ostro po tyłku, spadek pojemności o jakieś 10-40% w zależności od pakietu po 1,5 roku. Na porządnej ładowarce większość pakietów odżyła ale nie wszystkie... Quote Link to post Share on other sites
seger Posted August 6, 2010 Report Share Posted August 6, 2010 moron: miałeś kiedyś w rękach DOBRĄ ładowarkę ? Quote Link to post Share on other sites
moron Posted August 6, 2010 Report Share Posted August 6, 2010 Używam C60 (nie ma to jak zapuscic w pakiet kilkanascie A i patrzeć czy kable sie nie pala xD) wczesniej C16, a na samym poczatku wlasnie ta z linka z allegro... Może cos sie pozmienialo aktualnie bo kupilem ją, jak jeszcze cym na rynku nie bylo (ile to lat :P), ale ladowala zdecydowanie lepiej niz zwykle "ladowarki" ktore sie dostaje z repliką. Mialem pakiet 3Ah i trzymal pojemnosc fenomenalnie. Jednak moglo sie pozmieniac w fabryce i aktualnie moze byc jak piszecie... Tak czy inaczej wg mnie najlepiej sie z kolegami na dobra uniwersalna ladowarke zrzucic, z pelikana z najtanszych dobra jest np C14, C12 odradzam bo nie ma opcji rozladowywania... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts