tymidus Posted August 22, 2010 Report Share Posted August 22, 2010 Witam zakupiłem replikę Beretta M92F Tokyo Marui i mam problem bo nie mogę znaleźć gdzie się reguluje HOP-UP w instrukcji wszystko po chińsku jest. A dokładnie taka - http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...products_id=531 Quote Link to post Share on other sites
Szelma1981 Posted August 22, 2010 Report Share Posted August 22, 2010 Ta replika ma stały HOP SIUP 8-) Ja swoją po zakupie rozebrałem na czynniki pierwsze w poszukiwaniu regulatora. Na kulkach 0,2 oraz 0,23 strzela wyśmienicie - Hop Up jest zoptymalizowany pod te wagomiary kulek. Quote Link to post Share on other sites
Nerpa Posted August 22, 2010 Report Share Posted August 22, 2010 w instrukcji wszystko po chińsku jest. A nie po japońsku? :> Quote Link to post Share on other sites
tymidus Posted August 22, 2010 Author Report Share Posted August 22, 2010 Ok dziękuję za odpowiedź. Quote Link to post Share on other sites
mattmisiek Posted April 20, 2011 Report Share Posted April 20, 2011 witam, mam M92F TM i właśnie zmieniłem lufę na preckę 6.04mm KM Head 1950, kulki 0.25 G&G po zmianie kulki lecą prosto przez ok 25m a później ostro do góry. co może być powodem takiego zachowania kulek. Na stocku kulki po 30m opadały. HU w tym modelu nie jest regulowany. chyba nie będę smarował HU żeby mniej podkręcało co poradzicie? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted April 21, 2011 Report Share Posted April 21, 2011 Rozmontować i pogrzebać lub zmienić kuleczki. Nie koniecznie na cięższe, może na takie które mniej reagują na HU. Quote Link to post Share on other sites
mattmisiek Posted April 22, 2011 Report Share Posted April 22, 2011 WITAM, rozebrałem jeszcze raz , starannie złożyłem ale efekt ten sam co poprzednio kulki po 25m ciągną ostro w górę. czekam na lżejsze kulki ale jakoś bez przekonania że będzie lepiej na 0.2 Quote Link to post Share on other sites
patch Posted November 12, 2011 Report Share Posted November 12, 2011 Trochę z innej beczki: czy warto kupować taką replikę mimo braku regulacji HU? Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted November 12, 2011 Report Share Posted November 12, 2011 Szczerze, to model już jest bardzo długo na rynku i sądzę, że jest wiele ciekawszych replik lub innych modeli, niż Beretta od TM. Zainteresuj się nowszymi konstrukcjami bo wg mnie ta konstrukcja jest z deczko przestarzała... Quote Link to post Share on other sites
Bartas241 Posted November 13, 2011 Report Share Posted November 13, 2011 Szczerze, to model już jest bardzo długo na rynku i sądzę, że jest wiele ciekawszych replik lub innych modeli, niż Beretta od TM. Zainteresuj się nowszymi konstrukcjami bo wg mnie ta konstrukcja jest z deczko przestarzała... Może i nie jest to najnowszy model tego pistoletu, ale w dalszym ciągu (mimo stałego hopka na kulki 0.20 i 0.23) osiągami przebija większość nowych konstrukcji np. produkcji WE itp. Jedynym konkurencyjnym pistoletem z regulowanym hopkiem jaki do tej pory spotkałem jest Hicapa 5.1 też produkcji TM. Mam ta Berette i polecam. Quote Link to post Share on other sites
patch Posted November 13, 2011 Report Share Posted November 13, 2011 Jeszcze jedno pytanie :biggrin: : na redwolfie ( http://redwolfairsoft.com/redwolf/airsoft/Gas_Pistols_SMGs_Tokyo_Marui_Tokyo_Marui_HI_CAPA_5_1.htm ) jest za 157 dolarów. Ile wyniesie koszt razem z przesyłką w złotych? Sorry za takie pytania, ale nigdy nie zamawiałem z zagranicy. :blush: Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted November 13, 2011 Report Share Posted November 13, 2011 (157$ + przesyłka 20-40$ w zależności od rodzaju )X 1,23 (VAT) X cło(w zależności od stawki) Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted November 13, 2011 Report Share Posted November 13, 2011 Konstrukcja jest stara ale do dziś wszyscy producenci albo klonuja TM albo nieudane KSC ;] więc jeśli szukasz beretty to nie bardzo masz wybór. Brak regulacji HU nie jest żadnym problemem a wykonanie wersji srebrnej (tej z gumowymi okładzinami chwytu) ZWALA z nóg. Quote Link to post Share on other sites
Bartas241 Posted November 13, 2011 Report Share Posted November 13, 2011 Dokładnie tak jak pisze dexter. Mam właśnie tą srebrną wersje, tylko wymieniłem zamek na czarny. Kupuj, a na pewno się nie zawiedziesz! Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted November 13, 2011 Report Share Posted November 13, 2011 Zgadzam się z wami, w przypadku beretty konkurentem jest jedynie WA, ale to już zupełnie inny przedział cenowy i odbiorca. Zostaje jeszcze w sumie KSC, które jest całkiem nieźle wykonane... Quote Link to post Share on other sites
patch Posted November 13, 2011 Report Share Posted November 13, 2011 Berette od biedy może i kupię, ale cały czas szukam Hi Cap'y (na razie jestem w fazie sprzedawania obecnej klamki :icon_biggrin: ) Hi Capa bardziej mi się podoba i wydaje mi się lepszym wyborem. Beretta gdybym nie znalazł używki Hi Capy :cool: Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted November 13, 2011 Report Share Posted November 13, 2011 WA dobrze wykonane ale jesli mówimy o mechanizmie to nie pchał bym się w WA którego mało kto potrafi u nas serwisować i praktycznie nie ma do niego części. A sam system Magna blow back (nie wiem czy w berettach też jest stosowany) nie jest udany i niezawodny. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts