Cichy112 Posted August 23, 2010 Report Share Posted August 23, 2010 Witam... Zakupiłem dzisiaj do swojej M4 CQB kulki z markerem... Zostawiają one cholerne ślady zarówno w magazynku, w lufie, jak i w komorze.. Poprostu pigment markera się sciera... Czy istnieje taka opcja, że przez osad zacznie się zacinać / blokować gearbox? :| Proszę o szybką odpowiedz, i pozdrawiam... Cichy. Link do amunicji - http://www.militaria.pl/game_face/kulki_as...185.xml?cat=115 Co najlepsze.. za tą cene miałbym jeszcze raz tyle kulek z Gunfire przy których bym się nie martwił, że coś się może dziać z karabinem... Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted August 23, 2010 Report Share Posted August 23, 2010 Czy istnieje taka opcja, że przez osad zacznie się zacinać / blokować gearbox? Jaka giwera? Zasadniczo mogą się dziać złe rzeczy, ale kulki Gunfire to raczej kiepski wybór. Pozdrawiam M. Quote Link to post Share on other sites
Cichy112 Posted August 23, 2010 Author Report Share Posted August 23, 2010 M4 CQB 410 FPS Gearbox v.2 Właśnie próbuje doczyścić to wszystko... I zamawiam jakąś normalną amunicje z Taiwangun'a... Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted August 23, 2010 Report Share Posted August 23, 2010 I zamawiam jakąś normalną amunicje z Taiwangun'a... Znowu błąd ;). Też kiepski wybór... M4 CQB 410 FPS Gearbox v.2 Jakiej firmy? Przede wszystkim problem jest z lufą i magazynkami. Cylinder jest raczej mniej narażony. Quote Link to post Share on other sites
Cichy112 Posted August 23, 2010 Author Report Share Posted August 23, 2010 BOYI, A dokładniej ta replika - http://www.gunfire.pl/product-pol-11521928...-RASII-CQB.html . Cóż, zawsze jechałem na extremach, ew. GFC Ammo, i zawsze wszystko było ok. Ale jeżeli jest coś, co mnie bardziej zachwyci, to chętnie przetestuję. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted August 23, 2010 Report Share Posted August 23, 2010 G&G, excel, ics kulki, guarder ale ze specshopu lub military.pl Quote Link to post Share on other sites
ALABASTER Posted August 23, 2010 Report Share Posted August 23, 2010 A napisali że "Pigment nie pozostawia śladów w lufie, przenosi się dopiero w momencie uderzenia w cel" :roll: Za te pieniądze kupisz porządne normalne kulki - szkoda repliki na takie eksperymenty. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted August 23, 2010 Report Share Posted August 23, 2010 chłyt marketingowy ;) Quote Link to post Share on other sites
Soul reaper Posted August 24, 2010 Report Share Posted August 24, 2010 Brudzą strasznie. Pamiętam kiedyś kolega kupił trochę 0,2 do testów. Najpierw załadowaliśmy je do pistoletów. Usyfione szczęki magów, komora, w lufie też się trochę znalazło. Do aeg'a już ich nie pakowaliśmy. Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted August 24, 2010 Report Share Posted August 24, 2010 (edited) A napisali że "Pigment nie pozostawia śladów w lufie, przenosi się dopiero w momencie uderzenia w cel" :roll: No to reklamować!!! :twisted: :killer: Edited August 24, 2010 by Viamortis Quote Link to post Share on other sites
Cichy112 Posted August 24, 2010 Author Report Share Posted August 24, 2010 No, dodam jeszcze tylko, że po dzisiejszym tescie niektóre kulki porozlatywały się przez moc repliki... A to co zobaczyłem w środku kulki jest istną masakrą. Aż się zacząłem zastanawiać czy to kulka czy tictac. Proszek z którego można zrobić coś w stylu kokainowej ścieżki... Porażka ;| Inne kulki całkowicie pozmieniały kształt... Mam nadzieje, że po moich testach nikt tych kulek nie kupi.. ;| Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts