toni8567689 Posted September 1, 2010 Report Share Posted September 1, 2010 Pojawił się problem z moją (drugą już) baterią. Mianowicie replikę dałem parę dni temu do kumpla, na naprawe (mniejsza o to). Dzisiaj go odwiedziłem i dał mi moją batkę do naładowania. No dobra przyjechałem do domu, podłączam do ładowarki zaświeciła się zielona lampeczka(czerwona świeciła się ciągle) , no i wyszedłem z pokoju. Za jakieś 40 min. przyszedłem, a tu zielona lampeczka zgaszona, świeciła się tylko czerwona. Myślę - naładowała się już. Podłączam 'pipaka' a tu ku mojemu zdziwieniu zaświeciły się dwie czerwone diody, aczkolwiek nie pipał. Podłączyłem stare rozładowane lipo - pipał. Nie wiem czy to problem z baterią czy z ładowarką? Niechciałbym wydawać kolejnej stówy na naprawę/kupno innej baterii/ładowarki. Ktoś spotkał się już z tym problemem? Wadliwa batka/ładowarka? Link do ładowarki: http://www.asg.com.pl/product_info.php?products_id=4215 i do baterii: http://www.asg.com.pl/product_info.php?products_id=4104 Quote Link to post Share on other sites
seger Posted September 1, 2010 Report Share Posted September 1, 2010 albo gówniany balancer w ładowarce albo pakiet gówniany i sie rozjechał. weź multimetr i posprawdzaj napiecie na poszczególnych celach. Quote Link to post Share on other sites
decigner12 Posted September 2, 2010 Report Share Posted September 2, 2010 (edited) Lipo może być aczkolwiek to i tak syf... Nawet 3E Maxforce'y są lepsze. ładowarka to jakaś tandeta wg. mnie. Za 50zł mniej miałbyś ładowarkę graupner'a, która na pewno by załadowała batkę nie rozjeżdżając cel. Dodatkowo może ona ładować pakiety 4S-1P No ale co tam, lepiej wydać kasę na shit al'a "For Airsoft buy it n00b and cry" Edited September 2, 2010 by decigner12 Quote Link to post Share on other sites
toni8567689 Posted September 2, 2010 Author Report Share Posted September 2, 2010 Temat do kasacji. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts