Przeworsk Posted September 5, 2010 Report Share Posted September 5, 2010 Witam! Zastanawiam się nad kupnem m4a1 i tu sie nasuwa pytanie. Co lepsze? http://www.redberet.pl/p/53/1152189849/ics...epliki_asg.html czy może http://www.specshop.pl/product_info.php?cP..._-_Eco._Version Wiem tylko ze plastik od G&G jest niemalze lepszy jak metal TM, jest nie do poznania, osobiscie preferowałbym G&G niz ics, ale nie znam sie na ics więc moze ktoś kto się zna by się wypowiedział. Dzięki! :killer: Quote Link to post Share on other sites
Ventari Posted September 5, 2010 Report Share Posted September 5, 2010 G&G Eco Version jest bardzo awaryjny, ICS w wersji Eco jest mniej zawodny. Quote Link to post Share on other sites
bioX Posted September 5, 2010 Report Share Posted September 5, 2010 Bierz ICSa. Dwudzielny GB świetne zębatki i bardzo dobra praca GB. Poza tym plastik ICSa jest naprawdę dobry. Nie wiem jak z G&G ale ja bym się nawet przez moment sie zastanawiał. Quote Link to post Share on other sites
Przeworsk Posted September 5, 2010 Author Report Share Posted September 5, 2010 No kumpel mowi ze g&g plastik - mega trudno odróznic od metalu, pozatym g&g ma preclufe, wzmocnione zębatki, gearbox tez podobno niczego sobie, no sam juz nie wiem ; D Quote Link to post Share on other sites
Czajson(wiking126p) Posted September 5, 2010 Report Share Posted September 5, 2010 Zdecydowanie ICS ;) Quote Link to post Share on other sites
Prawda Posted September 5, 2010 Report Share Posted September 5, 2010 Z tego co słyszałem, to dawna wersja eco G&G była ok... Ale to co teraz można dostać jest straszną szmirą. Brałbym ICS'a z wyżej wymienionych powodów. No i dwudzielny GB daje Ci możliwość zrobienia sobie 2 replik w 1 ;). Quote Link to post Share on other sites
Przeworsk Posted September 5, 2010 Author Report Share Posted September 5, 2010 nom tez fajna opcja :) w jednej springa w mocnego a w drugiej slabego do cqb : ] Quote Link to post Share on other sites
bioX Posted September 6, 2010 Report Share Posted September 6, 2010 Nawet nie chodzi tutaj o wymianę sprężyny ale o wytrzymałość dwudzielnego GB w porównaniu do GB v2 stosowanego w eMkach Quote Link to post Share on other sites
johny13 Posted September 6, 2010 Report Share Posted September 6, 2010 Na cala spolecznosc ASG jaka jest na tym forum ( ponad 45k uzytkownikow ) , tylko 2 osobom udalo sie polamac M4 ICS plastic ver. Jedna z nich, to bodajrze jest Gogin, o ile sie nie myle. Prawdopodobnie sa to jedyne osoby na cala polska polecznosc ASG , ktorym ten wyczyn sie udal ;) Quote Link to post Share on other sites
Przeworsk Posted September 6, 2010 Author Report Share Posted September 6, 2010 Zamawiam! :D Quote Link to post Share on other sites
jogizg Posted December 30, 2010 Report Share Posted December 30, 2010 Posiadam ICS od 2 miesięcy i póki co jestem zadowolony. Dwudzielny gearbox spisuje siębardzo fajnie, szczególnie jak masz 2 góry (stock i z mocniejszą sprężyną). Od razu polecam wymianę gumki hop up na sylikonową, ponieważ stockowa jest nie najlepsza. POZDRAWIAM Quote Link to post Share on other sites
KEMOT95 Posted January 17, 2011 Report Share Posted January 17, 2011 Oczywiście że ICS. Chyba że ktoś ma mało kasy i nie zabardzo ma na ICS-a, ale znowu nie jest on taki drogi. Quote Link to post Share on other sites
niebieskid2 Posted January 24, 2011 Report Share Posted January 24, 2011 Ja co prawda nie posiadam ICSa eco, tylko full metal, ale chciałem się podzielić informacją, że posiadam go od 3 lat, przede mną był jeszcze używany 2 lata, więc w sumie ma 5 lat (!). wielokrotnie modyfikowany, rzucany, puszczany, rozkręcany. do tej pory nie udało mi się go zabić. owszem, z czasem robią się luzy na gwintach, trzeba poprawiać, trochę zjechałem gwinty od uchwytu pistoletowego, ale poza tym na sprężynie m120 śmiga jak trzeba. silnik nie miał nic wymienianego, tylko czyszczone szczotki. zębatki są stockowe, wyglądają jak nowe (!). Więc szczerze polecam ten AEG na wiele lat. Jeśli chodzi o łamanie wersji Eco ( czyli Universal), znam też takiego jednego, co połamał dolne body - kwestia wyłamania kolby wraz z mięsem. było to zupełnie niechcący, przykładając dużą siłę w czasie pokazu obezwładniania. Quote Link to post Share on other sites
Radziul Posted January 20, 2012 Report Share Posted January 20, 2012 Według mnie najlepszy ranking M'ek to: 1. KWA 2. G&P 3. G&G 4. reszta Ode mnie: g&g bez zastanowienia. Quote Link to post Share on other sites
Jabol Posted January 31, 2012 Report Share Posted January 31, 2012 Wiadomość automatyczna Wątek został przeniesiony z "Repliki airsoftowe i sprawy techniczne -> AEG/EAG -> I klasa -> Opisy i informacje" do "Repliki airsoftowe i sprawy techniczne -> AEG/EAG -> Porównania modeli". Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts