Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Brak Anti-Reversala

Recommended Posts

Witam.

Miałem dzisiaj problem ze wsadzeniem anti-reversala w giwerze kolegi który był za płytki i wypadał więc złożyliśmy bez ;D No i jak narazie jest to wręcz plus gdyż tłok nie zostaje w tylnej pozycji. Jednak czy brak AR może coś popsuć?

Edited by DevonSix

Pójść pójdzie kiedyś bo tłok nie jest przystosowany do uderzeń od tyłu zęba tylko od przodu - po każdej serii na auto będziesz miał uderzenie zębatki od niewłaściwej strony tłoka.

Na psg-1 ze springiem 300% tłok aluminiowy wytrzymał może 15 takich uderzeń i skapitulował - tak więc po coś ten antireversal jest...

Edited by kermit
  • 1 month later...

Pójść pójdzie kiedyś bo tłok nie jest przystosowany do uderzeń od tyłu zęba tylko od przodu - po każdej serii na auto będziesz miał uderzenie zębatki od niewłaściwej strony tłoka.

Na psg-1 ze springiem 300% tłok aluminiowy wytrzymał może 15 takich uderzeń i skapitulował - tak więc po coś ten antireversal jest...

tylko poszły ci zęby w tym tłoku czy głowica? głowica nie ma prawa ci tak polecieć bo to dla niej nic nowego walenie w gł. cylindra.

Poleciały aluminiowe zęby? A kto robi zęby z aluminium? serio sie pytam. Zęby to poliwęglan lub inne tworzywo dla najbiedniejszych lub stal w normalnych tłokach. Chyba, że zrobili te zęby z alu lotniczego i to jeszcze takiego odkuwanego to wtedy ja się zamykam, bo to odpowiedni materiał (w miare)

A co do Pracy bez AR to po każdej serii na auto tłok nie zostanie ci przy Gł. cylindra tylko gdzieś dalej i sprężyna będzie ci go dopychać do pozycji "spoczynku", a co przez to idzie do ponownego wystrzału z mniejszą lub większą siłą (ale nie większą niż normalna). Skutki tego to:

-tracenie kulek przy auto (1 na każdą serie)

-Przy zębatkach Henikalnych mogą (jeśli takowe wypodkładkowałbyś porządnie tylko od tej strony w którą porusza się zębatka) przestawienie zębów względem siebie i szybsze ich zużycie

-możliwość wytworzenia się ładunków elektrostatycznych na stykach - możliwość szybszego spalenia ich

Więcej grzehów nie pamiętam xD ale możliwe że coś jeszcze oprucz ww żeczy może sie stać

Kiedyś nie było tłoków ze stalowymi zębami i chodziło to jakoś a ty twierdzisz że nie może chodzić? Przypatrz się jaki tłok systema daje w ftk 300% do psg-1.... http://www.specshop.pl/product_info.php?currency=PLN&manufacturers_id=57&products_id=2990&name=Systema_-_Zestaw_FTK_PSG-1_-_300%25_-_PRO&language=pl - tłok systemy aluminiowy z powłoką teflonową i ma tam tylko 1 ząb stalowy.

Edited by kermit

Też niestety się o tym przekonałem - to co pisałem wyżej w sumie 2 tłoki poszły się tak kochać z powodu próbowania dopasowania antireversala (próby przywrócenia go do życia) - co śmieszniejsze jak wkręciłem w antireversal śrubę tak by zahaczała o występy na zębatce silnikowej - zębatka ścięła i wyłamała 1mm śrubę, która była umieszczona pod kątem w stosunku do występów... kwestia parudziesięciu strzałów (nie wyłamała z antireversala -ścięła). W końcu wpakowałem tłok G&P niebieski i działa.

Edited by kermit